Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 januari 2010.

Cultuurdonderdag, 28 januari 2010

Kaatslandfestival in Sneek krijgt een nieuwe naam

Sneek - Het Kaatslandfestival in Sneek krijgt een nieuwe naam: Cultureel Kwartier Festival. Ook wordt het evenement met pop-, jazz- en bluesmuziek voortaan op een andere locatie gehouden. Niet langer vindt het festival plaats in het Centrum voor de Kunsten op het Kaatsland, maar in het Bolwerk en de Noorderkerk.

Economiedonderdag, 28 januari 2010

Kritiek op groei veehouderij

Leeuwarden – De provincie Fryslân heeft te veel aandacht voor de schaalvergroting van de landbouw als mogelijkheid om te blijven bestaan. Dat verwoorden gisteravond verschillende partijen in Provinciale Staten tijdens de standpuntbepaling over grootschalige landbouw in Fryslân.

Economiedonderdag, 28 januari 2010

Prijzen van melkquotum zijn sterk gestegen

Nieuwegein - De prijzen van melkquota zijn sinds april vorig jaar met bijna de helft gestegen en er werd ook meer verhandeld dan in voorgaande jaren. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De belangenvereniging, die ook makelaars vertegenwoordigt die bemiddelen in melkquota, is verbaasd over de stijging.

Economiedonderdag, 28 januari 2010

Vijf euro retour bij inleveren oude vlag bij Vlaggencentrale

Dokkum - De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) geeft sinds kort iedereen die een of meer oude vlaggen inlevert vijf euro korting op elke nieuw bestelde vlag. Ook wie geen nieuwe vlag bestelt, kan zijn oude vlaggen inleveren. DVC zorgt voor de recycling van alle vlaggen.

Economiedonderdag, 28 januari 2010

Transporteur Inventra uit Grootegast failliet

Grootegast - Transportbedrijf Inventra in Grootegast, specialist in (meubel)logistiek en verhuizingen, is failliet. Hierdoor raken 135 mensen hun baan kwijt. Nadat de bank de kredietverlening vorige week stopzette, vroeg het bedrijf deze week faillissement aan. Inventra heeft naast Grootegast (35 mensen) vestigingen in Tilburg, Zeewolde en Groningen. Van de 135 werknemers zijn 75 in vaste dienst.

Hoofdartikeldonderdag, 28 januari 2010

Klimaatonderzoek ter discussie...

De laatste onthulling over de werkwijze van de wereldwijde ‘NV-klimaatadviseur’ Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) heeft deze week geleid tot een inhoudelijke reactie van minister Cramer van Milieu (PvdA). Ze ‘tilt zwaar‘ aan een grove fout in het klimaatrapport uit 2007. Hierin staat dat de gletsjers van de Himalaya in 2035 zullen zijn verdwenen als gevolg van de opwarming van de aarde. Deze opmerking in het rapport leidde destijds wereldwijd tot alarmerende krantenkoppen en oproepen om meer te investeren in het beperken van de CO2-uitstoot. Geheel onterecht naar nu blijkt: de gletsjers zullen nog honderden jaren bestaan.

Regiodonderdag, 28 januari 2010

Bouwplannen uitgesteld en geschrapt

Grou - Corporatie WoonFriesland trekt zich terug uit allerlei projecten waarbij ze in de voorbereiding betrokken was. Ook worden enkele bouwplannen op het laatste moment geschrapt. De woningbouwcorporatie kan ze niet betalen, blijkt uit het ondernemingsplan voor 2010-2014.

Regiodonderdag, 28 januari 2010

Lange files in Noorden door spekgladde wegen

Heerenveen - Het verkeer in Noord- en Oost-Nederland heeft gistermiddag en -avond flink last gehad van de ijzel. Door het uiterst gladde wegdek ontstonden er veel aanrijdingen met lange files tot gevolg.

Regiodonderdag, 28 januari 2010

‘Groene buffer heel belangrijk voor Oppenhuizen’

Oppenhuizen - Tegenstanders van de uitbreiding van industrieterrein Houkesloot in Sneek hebben zich verenigd in een commissie. Door nu van zich te laten horen, hopen de leden de groene buffer tussen Sneek en Oppenhuizen te behouden.

Regiodonderdag, 28 januari 2010

Reeks Friese basisscholen staat sluiting te wachten

Leeuwarden - Het basisonderwijs merkt als een van de eerste sectoren de gevolgen van bevolkingskrimp. De verwachting in een provinciaal krimprapport is dat de komende jaren in de dorpen veel scholen gesloten worden. Welke invloed dit op de leefbaarheid heeft, is nog onduidelijk.

Regiodonderdag, 28 januari 2010

CO2-opslag past niet bij een duurzame provincie

Leeuwarden - De verontwaardiging van Groningen en Drenthe over het standpunt van Gedeputeerde Staten (GS) van Fryslân om geen ondergrondse opslag van CO2 (kooldioxide) te dulden in de Friese bodem, is niet terecht. Dat vindt Fries gedeputeerde Adema. Volgens hem wisten Groningen en Drenthe al lang dat er een afwijkend standpunt van Fryslân over opslag van deze uitstoot aan zat te komen. ,,Natuurlijk willen Groningen en Drenthe het liefst dat Fryslân meedoet, maar hun verontwaardiging is niet terecht”, zei Adema gisteren in een commissievergadering.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 januari 2010

Replica Gutenbergbijbel via Van Wijnen voor 20.000 euro

Franeker - Uitgeverij Van Wijnen in Franeker gaat een facsimile-uitgave van de Gutenbergbijbel op de Nederlandse markt aanbieden. Deze fotografische herdruk kost 20.000 euro en wordt geďmporteerd uit Polen. Uitgever Albert de Vos van Van Wijnen noemt het een uniek project.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 januari 2010

Boek Tim Keller over Namaakgoden komt uit in april

Franeker - Het nieuwe boek Namaakgoden van ds. Tim Keller, predikant van Redeemer Church in New York, verschijnt in april. Hij gaat in op de lege beloften van geld, seks en macht en dat alleen God de sleutel tot waar geluk is. Het boek sluit aan bij de actualiteit van de gevolgen van de economische crisis waardoor miljoenen mensen in een paar maanden tijd hun rijkdom in rook zagen opgaan. Het is zijn derde Nederlandse boek na In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 januari 2010

Als tiener op weg naar Pasen het verschil maken

Bilthoven - ‘Geef aan elke thuisgenoot een compliment. Kijk naar het nieuws en bid voor wat je ziet. Maak een wereldgerecht klaar voor jou en je thuisgenoten. Leef sober en eet vandaag geen vlees.’ Deze opdrachten zijn een greep uit de ‘vijftig eenvoudige acties’ waarmee de HGJB jongeren wil stimuleren om zich te bezinnen tijdens de veertigdagentijd, richting Pasen, die op 14 februari begint.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 januari 2010

Met Schweitzer Bachs muziektaal verstaan

Ruim honderd jaar geleden schreef de zendeling-arts en organist Albert Schweitzer een boek over Johann Sebastian Bach. Dirigent Barend Schuurman, die veel van Bachs muziek heeft uitgevoerd, laat in een nieuw boek zien dat Schweitzers beschouwing nog altijd actueel is.

Sportdonderdag, 28 januari 2010

De Weissensee is te ‘mooi’ voor natuurijsspecialisten

Techendorf - Voor de echte natuurijsspecialisten is het ijs op de Weissensee deze winter te hard en te mooi. In Oostenrijk werden de titels gistermiddag in het Open Nederlands kampioenschap dan ook verdeeld onder de sprinters. Sjoerd Huisman uit Andijk won, net voor Ingmar Berga uit Hoogeveen. Arjan Stroetinga uit Waskemeer greep het brons.

Sportdonderdag, 28 januari 2010

Roorda klaar voor rentree bij Heerenveen

Heerenveen Na anderhalf jaar heeft Geert Arend Roorda geen last meer van zijn knie. De middenvelder hoopt maandag in een wedstrijd van het beloftenelftal tegen De Graafschap zijn rentree op het voetbalveld te kunnen maken.

Sportdonderdag, 28 januari 2010

Bouwmeester keldert in klassement

Miami Marit Bouwmeester is er gisteren tijdens wereldbeker-regatta van Miami niet in geslaagd haar hoge klassering in de Laser-klasse te behouden. De zeilster uit Warten viel door onder meer een 35e plaats in de vierde race terug van de tweede naar de zesde plaats in de algemene rangschikking.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties