Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 januari 2006.

Economiezaterdag, 28 januari 2006

CNV wil verbod op leenreclames op tv

Meppel – Er moet een verbod komen op reclames voor leningen op televisie, vindt het CNV. Dat zei CNV-voorzitter René Paas gisteren in Meppel. Hij sprak op een bijeenkomst van kerken in het kader van de aanstaande Assemblee van de Wereldraad van Kerken. Paas uitte zijn zorg over de toenemende armoede in ons land. ,,Ik vind dat onthutsend in een rijk land als het onze.’’ Dat komt mede doordat mensen die het al niet breed hebben, in de verleiding worden gebracht om te lenen, terwijl ze zich dat niet kunnen veroorloven.

Economiezaterdag, 28 januari 2006

Frasco in Leeuwarden failliet verklaard

Leeuwarden - Hijs- en heftechniekbedrijf Frasco op de Mercuriusweg in Leeuwarden is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Bij het bedrijf waren volgens curator J.B. Dijkema vier mensen in dienst.

Economiezaterdag, 28 januari 2006

Grasdrogerij Harich sluit de deuren

Harich - Grasdrogerij Harich houdt op te bestaan. Dat is de uitkomst van overleg tussen de bedrijfsleiding en de aangesloten boeren. De drogerij riep boeren de afgelopen weken nog op om de aanvoer te verhogen, omdat een deel van de steun vanuit Brussel zou wegvallen. Die oproep leverde te weinig op om een gat van drie ton in de jaarlijkse begroting te dichten. Door de sluiting gaan vijftien banen verloren.

Economiezaterdag, 28 januari 2006

Roemenië nog te corrupt voor toetreding EU

Sneek - Sneker ondernemer Karel Boersma won in 2001 de Oost-Europa Prijs voor ondernemers vanwege zijn bedrijf Stentor Yachts waarmee hij sinds 1992 technologisch hoogwaardige schepen maakte vanuit Roemenië. Het zeventig werknemers tellende jachtbouwbedrijf heeft hij in 2004 verkocht, met de gelijknamige straalbuizenfabriek (140 werknemers) - die straalbuizen verkoopt van China tot India, Chili en Europa - is de 60-jarige Sneker nog volop in bedrijf. Hij waarschuwt voor toetreding van Roemenië tot de Europese Unie, daar is het land nog lang niet aan toe, er is nog veel te veel corruptie.

Regiozaterdag, 28 januari 2006

Arriva twijfelt over bouwplan Bolsward

Bolsward – Vervoersorganisatie Arriva weet nog niet of ze de voorgenomen nieuwbouw op het voormalige busstationterrein in Bolsward doorzet. Deze week keurde de gemeenteraad het bouwplan in een chaotische vergadering af. Een deel van de bebouwing zou zeven etages hoog moeten worden. De raad nam een amendement aan dat een maximum van vier bouwlagen afdwingt.

Regiozaterdag, 28 januari 2006

Friese gemeenten hoeven niet álle verantwoordelijkheid voor jeugdzorg

Sneek - Elk kind met problemen moet voor het eind van het jaar één probleemhouder hebben. Of die nu in dienst is van de provincie of de gemeente, doet er niet toe, zolang er maar niet meerdere instanties zich bemoeien met één kind. Dat is hoe volgens portefeuillehouder A. Ekhart van de Vereniging Friese Gemeenten de jeugdzorg in Fryslân moet functioneren.

Regiozaterdag, 28 januari 2006

Prijs voor jongeren die gaan stemmen in Dongeradeel

Dokkum – Jongeren uit Dongeradeel die op 7 maart voor het eerst mogen gaan stemmen, kunnen een prijs winnen als ze ook daadwerkelijk naar het stemkantoor komen.

Regiozaterdag, 28 januari 2006

Zaailandpromo wekt ‘fernuvering’

Leeuwarden - ,,Stoutmoedig” noemt Bert Vroon, lid van het college van bestuur van de Christelijke Hogeschool Nederland, de advertentie waarin hij en 68 andere ‘namen’ de politiek oproepen om toch vooral vóór de nieuwbouwplannen voor het Leeuwarder Zaailand te stemmen. De advertentie van een halve pagina groot (donderdag stond hij in het Friesch Dagblad) was opgesteld door Expeditie Leeuwarden. Dat is een door de gemeente, provincie en ondernemers gesubsidieerde club, die de Friese hoofdstad op de kaart moet zetten. Naast de tekst waarin de Zaailandplannen als een ,,boppeslach” worden betiteld, staan de namen van 69 ondernemers, particulieren en onderwijsmensen.

Regiozaterdag, 28 januari 2006

Symposium vraaggestuurde zorg

Heerenveen – Zo ziet een manager in een verzorgingstehuis het natuurlijk het liefst: een systeem dat ten goede komt aan de bewoners én aan de productiviteit. Sinds Frittemahof in Sneek een model voor vraaggestuurde zorg heeft ingevoerd, blijken de medewerkers zo efficiënt te werken dat ze meer tijd overhouden.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2006

Gered

Paulus heeft in zijn leven heel wat meegemaakt, onder andere vervolging en lijden te Antiochië, Iconium en Lystra.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2006

Gedreven en realistisch in het ambt

Surhuisterveen - Op grond van zijn naam - Gerke Roorda - zou je hem direct Friese wortels toedichten. Maar Fries bloed ontbreekt geheel: hij is geboren in Soest. De oudste band met Fryslân dateert van de lagere school, toen hij in Leeuwarden woonde. Sinds mei vorig jaar is Gerke dominee van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Surhuisterveen. ,,Wat ik graag wil is Jezus Christus centraal stellen.’’

Sportzaterdag, 28 januari 2006

Spekglad veld en kou deren Cambuur niet

Helmond - Wie doe je er een plezier mee om bij temperaturen ver beneden het vriespunt een voetbalwedstrijd te spelen? Gisteravond in Helmond was er vrijwel niemand die na 90 minuten met genoegen terugkeek op een avondje koukleumen. Hooguit een stuk of tien Cambuurfans, en de spelers en staf van de club. Want zij stapten als overwinnaars van het veld.

Sportzaterdag, 28 januari 2006

Georgios Samaras zal voorlopig niet spelen

Heerenveen – Georgios Samaras komt voorlopig niet in actie voor SC Heerenveen. De Griekse aanvaller acht zich niet in staat om te voetballen en heeft zich daarom ziek gemeld. Woensdag trok Samaras in een arbitragezaak tegen Heerenveen aan het kortste eind. Hij wilde per direct overstappen naar Manchester City, maar die overgang werd niet goedgekeurd door het KNVB-orgaan.

Sportzaterdag, 28 januari 2006

SC Heerenveen legt Deen Jakob Poulsen voor 3,5 jaar vast

Heerenveen – SC Heerenveen heeft gisteren bekendgemaakt weer een speler uit Scandinavië aan de selectie toe te voegen. Het gaat om Jakob Poulsen, een 22-jarige rechtermiddenvelder uit Denemarken die ook op de rechtsbackpositie uit de voeten kan. Poulsen is afkomstig van Esbjerg en krijgt een contract voor drieënhalf jaar.

Sportzaterdag, 28 januari 2006

Arjan Ebbinge heeft weer een doel voor ogen

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat RBC-speler Arjan Ebbinge zwaar gewond op de intensive care lag. Het gevolg van een, op het oog, onschuldige botsing met Tim Cornelisse. Inmiddels denkt hij alweer stiekem aan zijn rentree op het veld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties