Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 januari 2005.

Bijschriftvrijdag, 28 januari 2005

God zien

De twee woorden boven dit stukje, hoe durf ik ze neer te schrijven.

Cultuurvrijdag, 28 januari 2005

Leeuwarden heeft stadsdichter

Leeuwarden heeft een eigen stadsdichter: Arjan Hut. Enkele maanden nadat het Leeuwarder CDA-raadslid Thea Koster verzuchtte dat het tijd werd voor een inhoudelijk gesprek over kunst en cultuur en zij het idee opperde om een stadsdichter te werven, is het dan zover. In stadsschouwburg De Harmonie werd tijdens het dichtersontbijt gistermorgen door jury-voorzitter John te Loo de naam onthuld van de uitgekozen dichter onder de 36 inzendingen.

Cultuurvrijdag, 28 januari 2005

Aangenaam toeven bij ‘Dolly Alberti’

Toen Louis Armstrong in de jaren zestig een langspeelplaat opnam, had hij nog één nummertje nodig, om de plaat mee te vullen. Ze raadden hem een musicalliedje aan. Eigenlijk vond hij dat niks: er zaten maar een paar akkoorden in, je kon er maar weinig mee. Toch werd het met een knipoog opgenomen. Een half jaar later toerde hij weer eens door Amerika en telkens brulde het publiek om een liedje dat hij niet kende. Tot zijn verbazing moest hij er achter komen, dat ze om die ‘stoplap’ vroegen! Hij moest Hello Dolly opnieuw instuderen. Het bleek ook voor hem een hit te zijn, net zoals de musical het in die tijd ook op Broadway was.

Economievrijdag, 28 januari 2005

Emigraria trekt ruim 3000 bezoekers

Zwolle – De emigratiebeurs Emigraria die woensdag en gisteren in de IJsselhallen in Zwolle werd gehouden, heeft ruim drieduizend bezoekers getrokken. Dat waren er net iets meer dan vorig jaar. R. Ouweneel van de Emigraria noemt het aantal ietwat tegenvallend.

Economievrijdag, 28 januari 2005

Centrumfunctie PontMeyer Heerenveen

Heerenveen - PontMeyer Heerenveen wordt de komende jaren het Noordelijke centrum van logistieke en bewerkingsfuncties voor de vestigingen, Sneek, Drachten, Groningen en Winschoten. Op termijn wordt een structurele groei verwacht in de werkgelegenheid. Dit heeft de raad van bestuur bekend gemaakt. PontMeyer Heerenveen heeft een jaaromzet van negentien miljoen euro. Er werken tachtig mensen.

Economievrijdag, 28 januari 2005

Melkveehouder leert van verschillen

Heerenveen - Melkveehouders kunnen veel leren van de verschillen die er tussen boeren onderling bestaan. Dat was gisteren een belangrijke boodschap voor de aanwezige boeren die aanwezig waren bij de officiële start van de Melkveeacademie. In Thialf in Heerenveen werd de vergelijking gemaakt met de topsport. ,,Voor boeren is het belangrijk dat ze zich differentiëren. Door de verschillen zijn er voor velen kansen. Niet iedereen hoeft een allrounder te zijn of een sprinter. Met een eigen discipline kun je eerder uitblinken’’, was het commentaar van projectleider Catharinus Wierda.

Hoofdartikelvrijdag, 28 januari 2005

Een raadgevend referendum…

Deze week nam de Eerste Kamer een initiatiefwetsvoorstel aan om in ons land een raadgevend referendum te houden over de Europese Grondwet. Het is voor het eerst in onze geschiedenis dat zoiets gebeurt. Het voorstel was ingediend door drie Tweede-Kamerleden, van de PvdA, GroenLinks en de SP. De stemming over het voorstel was spannend. CDA, SGP en ChristenUnie waren tegen, de rest van de Eerste Kamer was voor, terwijl de VVD aarzelde. Zij zat daarmee op de wip, haar stem zou de doorslag geven.

Regiovrijdag, 28 januari 2005

Steven de Jong wil film als vervolg

Leeuwarden - Regisseur Steven de Jong wil een film maken op basis van de succesvolle soap Baas Boppe Baas . Dat heeft productiemedewerkster Wenda van der Pol gisteren gezegd.

Regiovrijdag, 28 januari 2005

Zwartrijders lopen risico op celstraf

Leeuwarden – Notoire zwartrijders in treinen lopen het risico een celstraf te krijgen. Dat bleek gisteren voor de rechtbank in Leeuwarden. Daar werd een structurele zwartrijder veroordeeld tot een maand cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Regiovrijdag, 28 januari 2005

‘Reorganisatie politie voor veiliger situatie’

Leeuwarden – Een nieuwe organisatiestructuur voor de politie Fryslân moet in elke gemeente leiden tot een veiliger situatie voor de burger. De korpsleiding wil dat de komende maanden met cijfers aantonen. Als dat niet slaagt, gaat de reorganisatie waarover wordt gediscussieerd niet door.

Regiovrijdag, 28 januari 2005

Ook gehandicapten gaan graag uit

Leeuwarden – Zelden hebben Lutske Lemstra (20) uit Burgum en Marieke de Wolf (18) uit Tjerkgaast met zoveel plezier gewerkt aan een schoolopdracht. De studenten Sociale Dienstverlening van het Friesland College hebben een eigen, jongerenafdeling van de vrijwilligersorganisatie Zonnebloem opgezet. Over twee weken wordt de eerste activiteit gehouden. In Zalen Schaaf in Leeuwarden kunnen lichamelijk gehandicapten zich helemaal uitleven in een stille discotheek. Marieke: ,,Ik ben zó benieuwd hoeveel mensen er op afkomen.’’

Regiovrijdag, 28 januari 2005

Wethouder onder vuur vanwege vloek in stripboek

Dokkum – FNP-wethouder Oosterhof heeft gisteravond in de gemeenteraad van Dongeradeel een motie van wantrouwen overleefd. Aanleiding was het door de gemeente uitgegeven stripboek Om mekaar in Dokkum, waarin wordt gevloekt. Oosterhof had de gevoeligheid daarvan moeten onderkennen.

Regiovrijdag, 28 januari 2005

Vandalen actief in bos van Veenklooster

Veenklooster – Vandalen hebben in de afgelopen maanden herhaaldelijk toegeslagen in het bos bij Fogelsanghstate in Veenklooster. Het theehuisje achterin het bos is afgelopen weekeinde vernield. Eerder werd de klok van het dak van het Heremietenhuisje getrokken.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 januari 2005

Solidair tafelen in de veertigdagentijd

Scharnegoutum – ,,Diaconie is kijken vanuit het perspectief van de mens in nood. Ontferming vanuit het hart’’, vindt predikante Anna van der Maas (34) uit Scharnegoutum. De diaconie van de Protestantse Gemeente Skearnegoutum-Loaiingea wil dat het diaconaat meer een plaats krijgt in de gehele gemeente. Op zeven woensdagen in de veertig-dagentijd houdt de gemeente solidariteitsmaaltijden waarbij de ‘zeven werken van barmhartigheid’ worden belicht.

Weervrijdag, 28 januari 2005

Vannacht nog vorst

Het wordt vandaag ongeveer 4 à 5 graden met wat regen of natte sneeuw. Vanmiddag komt de zon nu en dan tevoorschijn en blijft het droog. Vannacht nog vorst met minimumtemperaturen rond -3 graden. Morgen droog weer bij 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties