Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 januari 2003.

Analysedinsdag, 28 januari 2003

Geen oordeel vanuit de leunstoel

Den Haag - Jaren later oordelen vanuit de leunstoel. De parlementaire enquêtecommissie die het drama in Srebrenica heeft onderzocht, heeft willen voorkomen dat er te gemakkelijk een oordeel zou worden geveld.

Bijschriftdinsdag, 28 januari 2003

De twaalven

Wie een huis bouwt, begint met een goed fundament. Want als het fundament van je huis niet deugt, is je huis niet een lang leven beschoren.

Economiedinsdag, 28 januari 2003

Boer baalt van ‘vooroorlogse’ melkprijzen

Jirnsum – ,,We krijgen vooroorlogse prijzen voor melk, het is een schandaal”, verwoordde veehouder M. van Vliet maandagavond op een bijeenkomst van de NLTO Mid-Fryslân in Jirnsum het algemene ongenoegen onder de melkveehouders.

Economiedinsdag, 28 januari 2003

Terpstra in Dokkum viert 25-jarig bestaan

Dokkum – Terpstra Electronica aan de Grote Breedstraat te Dokkum viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. In de winkel en bijbehorende reparatiewerkplaats werken vijftien mensen.

Hoofdartikeldinsdag, 28 januari 2003

Srebrenica, Irak…

Is het hoofdstuk over het drama in Srebrenica en het Nederlandse aandeel daarin nu eindelijk afgesloten? Het gisteren gepresenteerde rapport van de parlementaire enquêtecommissie is het vierde onderzoeksverslag over Srebrenica en Nederland: eerst kwam Van Kemenade, toen de Tijdelijke Commissie Besluitvorming Uitzendingen, daarna het NIOD en nu de commissie uit het parlement.

Regiodinsdag, 28 januari 2003

Archiefwerk voor de kroonprins

Leeuwarden - Het is feest in de Leeuwarder binnenstad. Bij het Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum Tresoar staan enkele honderden mensen. Ze wachten op kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Regiodinsdag, 28 januari 2003

‘Scheepsbemanningen gevaarlijk slecht opgeleid’

Harlingen - Het is een wonder dat er niet meer ongevallen op zee gebeuren. Veel bemanningsleden zijn ongekwalificeerd en werken met gekochte papieren. Een groot aantal rederijen vaart met ,,verdachte’’, in Azië gebouwde oude schepen.

Regiodinsdag, 28 januari 2003

Asielzoekers Ameland moeten naar de wal

Ameland – De 58 asielzoekers die op Ameland in aanvullende opvang (avo’s) wonen, moeten naar de wal. Dat heeft de rechter uitgesproken. De asielzoekers hadden een kort geding aangespannen tegen het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om verhuizing tegen te houden. Het COA wil op termijn alle locaties voor aanvullende opvang sluiten.

Regiodinsdag, 28 januari 2003

‘In 2005 1000 hulpverleners tekort’

Leeuwarden - GGZ Friesland heeft in 2005 een personeelstekort van duizend hulpverleners wanneer de stichting haar huidige beleid niet wijzigt. Dat voorspelt de directeur van Ventura Friesland, mevrouw F. Mulder aan de hand van het onderzoeksrapport Regiomarge.

Regiodinsdag, 28 januari 2003

Mast bij Spannenburg mag nog niet hoger

Tjerkgaast – KPN mag nog niet overgaan tot het verhogen van de zendmast bij Spannenburg. Het telecombedrijf had hiervoor een vergunning aangevraagd.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 januari 2003

Nieuw-Vennep peilt draagvlak SoW-fusie

Leeuwarden – De Gereformeerde Kerk van Nieuw-Vennep heeft vorige week naar alle ruim 850 plaatselijke Gereformeerde Kerken en SoW-gemeenten een brief gestuurd om te peilen of er draagvlak is voor een SoW-federatie in plaats van een fusie.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 januari 2003

Gereformeerden Leek houden ‘verkeersdienst’

Leek - In gereformeerde kerk De Hoeksteen in Leek is zondag een themadienst waarin een bezinning plaatsvindt op het grote aantal verkeersdoden in de provincie Groningen in 2002.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 januari 2003

Pastorale zorg is effectief

Hattem – Gelovigen met psychosociale problemen knappen op van de pastorale zorg die pastoraal centrum De Hezenberg in Hattem biedt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Noordelijk Centrum voor Gezondheidsvraagstukken. Maandag werden de resultaten gepresenteerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 januari 2003

Geschiedenis van een prekenserie

Onder de titel Honderd jaar preken publiceerde ds J. ter Steege uit Steenwijk onlangs een negentien pagina’s tellend boekje over de geschiedenis van de prekenserie Stemmen uit Jeruzalem , die in 1901 van start ging.

Sportdinsdag, 28 januari 2003

Robert Loontjens mist respect bij jonge spelers

Leeuwarden – Dramatiseren wil Cambuur-voetballer Robert Loontjens het niet, de tijden zijn nu eenmaal veranderd. Maar aan de vooravond van de hervatting van de competitie, vanavond uit tegen Emmen, kan de 30-jarige Limburger het niet ontkennen: de sfeer is niet goed.

Sportdinsdag, 28 januari 2003

‘Wie kan er met de EBHO-kist uit de voeten?’

Dokkum – Het verenigingsondersteunende bedrijf Sport Fryslân houdt drie maandagen achtereen een thema-avond voor sportverenigingen. Het Friesch Dagblad is erbij. Deel 2: Eerste Hulp bij Sport Ongevallen.

Sportdinsdag, 28 januari 2003

Jelle Visser ligt niet wakker van eerste verlies

Lauwersoog – Anjum raakte zaterdag in Burdaard in de twaalfde speelronde haar ongeslagen status kwijt. Samen met zesdeklasser Wardy en zevendeklasser Dokkum behoorde de formatie van Rikus van der Es tot afgelopen weekeinde tot het illustere rijtje van Friese standaardteams uit het zaterdagvoetbal dat nog niet had verloren.

Sportdinsdag, 28 januari 2003

Ten Rouwelaar vreest komst derde doelman

Eindhoven – Er is een kink in de kabel gekomen van de droomcarrière van de Jouster Jelle ten Rouwelaar. Aan de reservedoelman van PSV liet hoofdtrainer Guus Hiddink maandag doorschemeren dat de club een nieuwe doelman wil contracteren.

Weerdinsdag, 28 januari 2003

Somber weer

Onweersbuien met kans op hagel zullen het weerbeeld bepalen en het kwik zakt daarbij tot ongeveer 4 graden. Het blijft stevig waaien met soms zware windstoten. Morgen is het somber weer met veel bewolking en buien met kans op onweer, hagel of natte sneeuw.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties