Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 oktober 2005.

Bijschriftdonderdag, 27 oktober 2005

Vechten om vrede

De gemeente van Christus in de havenstad Korinthe bestaat uit de meest uiteenlopende figuren.

Economiedonderdag, 27 oktober 2005

De Facilitaire Dienst krijgt steun van NOM

Heerenveen - De Facilitaire Dienst Nederland in Heerenveen heeft van de NOM risicodragend kapitaal ontvangen voor verdere uitbreiding van het bedrijf. Volgens woordvoerder M. Leffring gaat het om ruim honderdduizend euro. Een exact bedrag wil hij echter niet bekendmaken.

Hoofdartikeldonderdag, 27 oktober 2005

De gemeente...

Het Cambuurbestuur valt uiteen. Vier bestuursleden, onder wie de voorzitter, zijn opgestapt omdat ,,er financiële lijken uit de kast zijn gevallen’’. Ze waren ruim twee maanden geleden aangetreden op voorwaarde dat juist dat niet zou gebeuren. Een scan heeft echter aan het licht gebracht dat de problemen ernstiger zijn dan de nieuwe bestuursleden bij hun benoeming begin september werd voorgehouden.

Regiodonderdag, 27 oktober 2005

Verhuur boten fors gedaald

Heeg – Friese watersportbedrijven hebben het afgelopen seizoen 10 tot 15 procent minder schepen verhuurd dan in 2003, dat wordt beschouwd als het laatste ‘goede’ jaar. De branche vermoedde al dat 2005 een slecht jaar. De uitkomsten van een enquête onder de veertig grootste watersportbedrijven in de provincie bevestigen dat gevoel.

Regiodonderdag, 27 oktober 2005

Ziekenhuis en huisartsen gaan samenwerken

Dokkum – De huisartsen van Dokkum trekken bij ziekenhuis Talma Sionsberg in. De dokters en de specialisten en |verpleegkundigen van de spoedeisende hulpafdeling van |het ziekenhuis gaan een Acuut Zorg Centrum opzetten. Voor de patiënten heeft de samenwerking veel voordelen, aldus directeur B. Pruis van Talma Sionsberg. ,,Ze worden niet meer van het kastje naar de muur gestuurd.’’ De patiënten moeten namelijk zoveel mogelijk eerst langs de huisarts, als poortwachter van de zorg. ,,Als het goed is, is de eerste vraag bij de spoedeisende hulp: Bent u al bij de dokter geweest?’’

Regiodonderdag, 27 oktober 2005

‘Ook na 1 november recht op zorgtoeslag’

Drachten – Het zorgtoeslagformulier niet voor 1 november ingevuld en opgestuurd? Geen ramp, het formulier kan ook daarna nog worden ingeleverd. En zeker, buitengewone uitgaven vanwege bijvoorbeeld een chronische ziekte blijven aftrekbaar van de belasting.

Regiodonderdag, 27 oktober 2005

Bouwimpuls in Noordwesthoek

Sint Annaparochie - Wonen Noordwest-Friesland gaat de komende jaren veel geld besteden aan nieuwbouw en aan het opwaarderen van haar huidige woningvoorraad. De woningstichting heeft voorlopig geld genoeg om onrendabele investeringen te doen. Behalve in het Bildt, Franekeradeel, Ferwerderadiel en Menaldumadeel overweegt de corporatie ook te gaan bouwen in Leeuwarderadeel.

Regiodonderdag, 27 oktober 2005

Liefdadigheid is goed voor je hart

Leeuwarden – Dertig à veertig dak- of thuislozen likten hun vingers er gistermiddag bij af. Op initiatief van de Turkse gemeenschap in Leeuwarden kregen ze bij de dagopvang van het Leger des Heils aan de Tuinen een warme maaltijd voorgeschoteld. Piliç tava (kip met groente gebakken), izmir köfte (aardappeltjes met gehaktballetjes uit de oven), etli güveç (gestoofd vlees en groente) en bulgur (grofgemalen tarwe). En linzensoep vooraf.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 oktober 2005

‘Steden zijn hier compleet van de kaart geveegd’

Woensdagavond vond de grote nationale tv-actie plaats voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan/Afghanistan. Kerkinactie en ICCO kwamen direct na de aardbeving in actie en gaven al 1,5 miljoen euro. Bovendien is er in tal van kerken gecollecteerd of gaat dat nog gebeuren. De noodhulp verloopt via een lokale partnerorganisatie. ICCO-hulpverlener Raymond Bernardus is momenteel in het getroffen gebied.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 oktober 2005

Een nieuwe bijbel van een oude meester

Amsterdam – Met de presentatie van Bijbel met het werk van Rembrandt , donderdag in het Rijksmuseum in Amsterdam, boeken het Nederlands Bijbelgenootschap en uitgeverij Jongbloed opnieuw een succes met De Nieuwe Bijbelvertaling . De uitgaven rijgen zich aaneen. De ambitie is duidelijk: de NBV moet de standaardvertaling in het Nederlands taalgebied worden. En Rembrandt? Die zou tevreden zijn.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 oktober 2005

Poster van pater Titus Brandsma in blad bisdom

Leeuwarden – Het Bisdomblad van het Bisdom ’s Hertogenbosch bevat deze maand een poster van Titus Brandsma (1881-1942).

Sportdonderdag, 27 oktober 2005

Driedaagse voor marathonschaatsers

Heerenveen – Op de ijsbanen van Heerenveen, Groningen en Assen wordt op 4, 5 en 6 november voor het eerst een driedaagse voor marathonschaatsers gehouden.

Sportdonderdag, 27 oktober 2005

Heerenveen in achtste bekerfinale tegen VVV-Venlo

Leeuwarden – Sportclub Heerenveen neemt het in de vierde ronde (achtste finales) van het bekertoernooi op tegen VVV-Venlo. De koploper stuntte woensdagavond in het bekertoernooi door de gewezen cupfighter FC Utrecht in de eigen Galgenwaard na verlenging met 1-2 te verslaan. De achtste finales worden gespeeld op 20, 21 en 22 december. De verdeling van de duels over de speeldagen hangt mede af van rechtstreekse uitzending van duels.

Sportdonderdag, 27 oktober 2005

Cambuur gaat sombere tijden tegemoet

Leeuwarden – Cambuur is in mineur. Financieel is de situatie veel slechter dan altijd is voorgesteld door ex-voorzitter Wytze Adema. Die verkeerde voorstelling van zaken leidde woensdag tot het opstappen van het bijna het gehele nieuwe bestuur. Bovendien zal er geen geld vrijkomen voor het halen van spelers. Adema is zich ondertussen van geen kwaad bewust.

Weerdonderdag, 27 oktober 2005

Zonnig en zacht


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties