Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 27 augustus 2012.

Cultuurmaandag, 27 augustus 2012

Schiermonnikoog krijgt festival

Schiermonnikoog | Schiermonnikoog krijgt een jaarlijks muziek- en kunstfestival, Sunset Boulevard geheten. Kunstenaars, musici en performers brengen tijdens dit evenement een voorstelling rond het thema zonsondergang. Het nieuwe festival is een initiatief van de Stichting NoorderBeeld.

Hoofdartikelmaandag, 27 augustus 2012

Er valt gelukkig uit veel te kiezen

Het was even wennen: een lijsttrekkersdebat zonder de politiek leider van het CDA. De afwezigheid van Buma is een bevestiging van wat iedereen weet: het christendemocratische denken en doen raakt uit het zicht van kiezers. Althans het denken en doen van de ploeg die in 2010 met de PVV wilde samenwerken. Het CDA verliest naar alle waarschijnlijkheid op 12 september opnieuw stemmen; de boodschap en het praktiseren van het radicale midden lijken de teruggang niet te kunnen keren.

Regiomaandag, 27 augustus 2012

Sint Ludgeruskerk Balk krijgt opknapbeurt

Balk | De Sint Ludgeruskerk in Balk staat in de steigers. De kerk aan de Raadhuisstraat krijgt een grote opknapbeurt. De restauratie kost ruim vier ton.

Regiomaandag, 27 augustus 2012

Driejarige merries stellen flink teleur in Blauwhuis

Slechts twee driejarige merries uit het gebied van de fokvereniging It Fryske Hynder werden zaterdag in Blauwhuis beloond met een eerste premie. De driejarigen misten de jeugdige uitstraling.

Regiomaandag, 27 augustus 2012

Overlast door hoosbuien in de provincie

Leeuwarden | Op verschillende plaatsen in Fryslân is afgelopen weekend overlast ontstaan door extreme regenval. Lokale hoosbuien zorgden voor problemen in onder meer Stavoren, Drachten en Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 27 augustus 2012

De Jong: met vergeving sta je sterker

Terug naar de kern van het christelijk geloof: vergeving van zonden. Dat is de boodschap van het dit jaar verschenen boek van ds. Henk de Jong. ‘Zonde is dat wij God op het hart trappen.’

Geloof & Kerkmaandag, 27 augustus 2012

Boek over klooster Mor Gabriel gepresenteerd

Amsterdam | Het Syrisch-orthodoxe klooster Mor Gabriel in het zuidoosten van Turkije verdient bescherming. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft gisteren een boek gepresenteerd over dit klooster, dat een van de oudste ter wereld is.

Geloof & Kerkmaandag, 27 augustus 2012

Beter voorgesorteerd om studie te kiezen

Wie vandaag de dag van de middelbare school komt, kan kiezen uit een scala aan vervolgstudies. Paulien Vervoorn schreef het boek Hartelijk getalenteerd om jongeren te laten ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Ze geeft ook een summerschool.

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Harkemase Boys in beker simpel verder

Leeuwarden | Harkemase Boys heeft zich simpel door de poulefase van de noordelijke districtsbeker gewerkt. Ook LAC Frisia 1883 was zaterdag in Leeuwarden geen partij: 0-4 winst. Ondanks de nederlaag gaat Frisia samen met de Harekieten door naar de volgende ronde.

Sportmaandag, 27 augustus 2012

SWZ Boso Sneek moet leren om nog zakelijker te worden

Sneek | SWZ Boso Sneek is er gisteren niet in geslaagd om ook de tweede wedstrijd in de topklasse in een overwinning om te zetten. In eigen huis was Lienden met 1-3 te sterk. Vorige week won Sneek Wit Zwart bij het debuut in de zondagtopklasse nog met 2-1 bij Haaglandia.

Sportmaandag, 27 augustus 2012

SPORTTRIBUNAAL: Handhaving voor Sneek Wit Zwart: ja of nee?

SWZ Boso Sneek stuntte vorige week bij haar debuut in de topklasse met een 1-2 winst bij Haaglandia, maar gisteren dolf de ploeg van trainer Johan Groote het onderspit tegen Lienden (1-3). Wat zijn dit seizoen de kansen van de Waterpoorters?

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Het gelijk van Gerard Cox

Gerard Cox, ineens schoot zijn naam me te binnen. Overdreven voorliefde voor Feyenoord, parelwitte haardos, een stem als een zaag en acteertalent van niks. Althans, dat is mijn bescheiden mening. Maar, moet ik toegeven, ooit had-ie een hit. En ik dacht er aan, afgelopen zaterdagmiddag. In IJlst. Tijdens een sportevenement. Het zoveelste van deze zomer.

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Fans Heerenveen: Dit biedt perspectief voor rest van seizoen

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel tussen AZ en sc Heerenveen (0-0).

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Spelersrapport Heerenveen

Nordfeldt - 9 | Beste man bij Heerenveen, hield de ploeg weer overeind

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Lunchwedstrijd smaakt Heerenveen naar meer

Bij het vooraf sterker ingeschatte AZ pakte sc Heerenveen gistermiddag een verdienstelijk puntje (0-0). De lunchwedstrijd smaakte de ploeg van trainer Marco van Basten naar meer.

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Blamage Friese junioren op NK, zilver bij dames

IJlst | Waar de winnaars van het Nederlands kampioenschap fierljeppen bij de senioren en jongens van Friese makelij waren, grepen de Hollanders in IJlst de titel in de junioren- en damesklasse. Sterker nog, bij de junioren was het ook naast kampioen Wilco van Amerongen (19,35 meter) Holland troef, want geen enkele Fries wist zich te scharen bij de vijf finalisten. ,,En dat is eigenlijk schandalig.”

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Iedereen gunt ‘comeback kid’ Galama de titel

IJlst | Jarenlang was Oane Galama een topfierljepper zónder grote titel op zijn naam. Toen de man uit It Heidenskip vervolgens een hernia kreeg en het hele vorige jaar miste, leek voor hem in de geschiedenisboeken van de sport hooguit een eervolle vermelding weggelegd. Maar Galama keerde terug. En hoe. Met het winnen van de Nederlandse kampioenschappen bekroonde hij zijn rentree op een wijze die niemand had verwacht. En hijzelf misschien nog wel het allerminst.

Sportmaandag, 27 augustus 2012

Westra: eindzege in Denemarken bevestigt mijn goede vorm

Frederiksberg | Dat Lieuwe Westra kan meedoen om zeges in vooraanstaande koersen, liet hij dit voorjaar al zien. Dat de renner uit Tijnje ze ook kan winnen, bleek afgelopen weekeinde. Vooral dankzij een uitstekende tijdrit, schreef de Friese coureur van Vacansoleil gisteren de Ronde van Denemarken op zijn naam. ,,Een bevestiging dat ik me goed voel en een mooie zege op weg naar het WK in Valkenburg”, reageerde hij na zijn indrukwekkende overwinning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties