Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 augustus 2011.

Cultuurzaterdag, 27 augustus 2011

Corien Oranje schreef beste christelijke kinderboek

Leeuwarden - Corien Oranje krijgt dit jaar Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek. Dat heeft een woordvoerder van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) gisteren gemeld. Oranje krijgt de prijs voor haar boek Tropisch complot.

Economiezaterdag, 27 augustus 2011

Website bakkersbedrijf kan drukte niet aan

Hallum - Een actie met een gratis proefdoosje van Melba Toast heeft ervoor gezorgd dat de website van Van der Meulen Meesterbakkers uit Hallum deze week even uit de lucht ging. In plaats van vijftig bezoekers per maand kwamen er woensdag 2500 per uur op de actie af. In twee dagen trok de site zelfs 10.000 bezoekers. Na het offline gaan, stroomden er duizenden e-mails binnen. Door een grotere capaciteit is de website weer online. Alle aanvragen zullen worden verwerkt.

Economiezaterdag, 27 augustus 2011

Timmerfabriek Marum sluit opnieuw de deuren

Marum - De Bouwspecialist in Marum is failliet verklaard door de rechtbank in Groningen. Zestien mensen verliezen daarmee hun baan.

Economiezaterdag, 27 augustus 2011

Garnalenvissers aan de wal door suikerfeest Marokko

Zoutkamp/Harlingen - De Friese garnalenvissers en hun collega’s gaan een week niet vissen. Komende week wordt het eind van de ramadan gevierd met het suikerfeest. De Marokkaanse garnalenpellers zijn daarom vrij en de handelaren willen de verse vangst niet invriezen.

Economiezaterdag, 27 augustus 2011

Kollumer zoete erwt wordt nieuw leven ingeblazen

Sint Jacobiparochie - Na vier jaar experimenteren met de teelt komt de grauwe erwt weer terug op de markt als streekproduct uit het Waddengebied. Piet Hoekstra uit Sint Jacobiparochie en Jaap de Jong uit Oosterbierum hebben het oude gewas, dat in de jaren zestig werd verdrongen door de kapucijner, nieuw leven ingeblazen. Vandaag krijgen ze het certificaat van streekmerk Waddengoud uitgereikt op de Bildtse Oogstdagen.

Hoofdartikelzaterdag, 27 augustus 2011

De erfenis van een bijbelcommunicator

Deze week overleed de grootste bijbelcommunicator van de vorige eeuw: Eugene Nida. Tientallen miljoenen mensen hebben de afgelopen decennia de bijbel gelezen mede dankzij Nida. En al die mensen hebben de bijbel beter begrepen dankzij hem.

Regiozaterdag, 27 augustus 2011

Omrin haalt bakzeil in afvalovenconflict

Harlingen - Omrin gaat steekproefsgewijs de afvalstromen controleren die op het punt staan te worden verbrand in de oven van de Reststoffen Energiecentrale (REC) in Harlingen. Daarbij wordt gedacht aan het maken van foto’s of het letterlijk sorteren van al het afval uit een aangeleverde container. Zo is meteen duidelijk wat er wordt verbrand.

Regiozaterdag, 27 augustus 2011

Dansfeesten geven ouderen stevige voeten

In oktober worden her en der in Nederland dansfeesten gehouden om ouderen in beweging te krijgen. Gisteren werden in Leeuwarden alvast tv-opnamen voor de campagne Mag ik deze dans van u gemaakt.

Regiozaterdag, 27 augustus 2011

Echtpaar kreeg het in 65 jaar steeds beter

Marrum - Ze zijn blij met hun dochter en haar gezin, die tegenwoordig de meeste boodschappen voor hen halen. Maar nu it neiteam drie weken op vakantie is, redden Jelle Zoodsma (90) en Maartje Zoodsma-Homsma (gisteren 89 geworden) zich eigenlijk ook wel weer, vanuit hun seniorenwoninkje aan de Pantsjewier in Marrum. Dankzij de elektrische fiets (,,Ik hie tsien jier ferlyn al ien, as ien fan de earsten”) kan Jelle nog prima even naar de winkel.

Regiozaterdag, 27 augustus 2011

FD op tabloid wint lezers

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad groeit. In het tweede kwartaal van 2011 lag het aantal abonnees 8 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei zit vooral in het aantal halfjaarabonnees. Van hen kiest vervolgens meer dan 30 procent voor een vast abonnement. Dit positieve beeld over de betaalde oplage geldt ook voor de maanden juli en augustus.

Sportzaterdag, 27 augustus 2011

Bizot bij Jong Oranje, blessures ‘grote’ Oranje

Zeist - Cambuur-doelman Marco Bizot behoort tot de definitieve selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije (1 september) en Luxemburg (6 september). Ook Heerenveen-aanvaller Luciano Narsing is geselecteerd, zo bleek gisteren in Zeist. Daar maakte Bert van Marwijk overigens bekend dat Arjen Robben en Ibrahim Afellay door blessures ontbreken in de selectie van het ‘grote’ Oranje. Zij missen daardoor vrijdag de interland in en tegen San Marino.

Sportzaterdag, 27 augustus 2011

Ene stuntel voor de andere stuntel

Vandaag over de wissel: Michel Breuer terug in basiself Heerenveen ten koste van Arnold Kruiswijk

Sportzaterdag, 27 augustus 2011

‘Leider’ Elm blijft kalm over start Heerenveen

Heerenveen - Sportclub Heerenveen neemt het morgenmiddag in de Kuip op tegen Feyenoord. Middenvelder Viktor Elm is niet bezorgd over de magere seizoenstart van Heerenveen (één uit drie), met onder meer forse nederlagen tegen Ajax en FC Twente. ,,Dat soort teams moet van ons winnen. Als wij relaxt kunnen voetballen, ons eigen spel spelen, dan kunnen we tegen dat soort teams punten pakken, maar dat is niet makkelijk’’, aldus de Zweed, die sinds begin 2009 voor de Friezen speelt.

Sportzaterdag, 27 augustus 2011

Cambuur wordt na rust beloond voor aanvalslust

Leeuwarden - De eerste thuiszege van SC Cambuur is een feit. Tegen Fortuna Sittard werd gisteren een 0-1 achterstand knap omgebogen in 3-1 winst. Gezien het spelbeeld was daar niets op af te dingen, omdat de Leeuwarders van meet af aan voor de aanval kozen. Die spelopvatting werd na rust terecht beloond.

Sportzaterdag, 27 augustus 2011

SPELERSRAPPORT SC CAMBUUR (3-1 winst op Fortuna Sittard)ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties