Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 augustus 2004.

Bijschriftvrijdag, 27 augustus 2004

Het werk komt af


Bijschriftvrijdag, 27 augustus 2004

Het werk komt af


Economievrijdag, 27 augustus 2004

Leasebeleggers zijn er nog lang niet

Amsterdam - Mensen die geld hebben verloren met aandelenlease-producten hebben nog een lange weg te gaan om hun geld terug te krijgen. Als dat al gebeurt, want de meningen over de kansen van de beleggers verschillen. Er zijn meerdere mogelijkheden waarop de leasebeleggers hun gelijk kunnen halen.

Hoofdartikelvrijdag, 27 augustus 2004

Een (oud) nieuw kiesstelsel…

Als het aan het kabinet Balkenende ligt wordt in 2007 onze Tweede Kamer op een andere manier gekozen. Vorige week stemde de ministerraad in met een wetsvoorstel van minister De Graaf (D66) waarin de wijziging van ons kiesstelsel wordt geregeld. De kiezers moeten dan in het vervolg twee stemmen uitbrengen. De eerste op de landelijke lijst van een partij. Door deze stem worden de krachtsverhoudingen van de partijen in de Tweede Kamer bepaald via evenredige vertegenwoordiging Via deze lijsten komen ook de eerste 75 leden in de Tweede Kamer. De andere 75 wijzen de kiezers aan met hun tweede stem, die ze uitbrengen op een kandidaat uit een bepaald district.

Regiovrijdag, 27 augustus 2004

Remkes steunt ambtenaar in gewetensnood

Leeuwarden - Als een trouwambtenaar vanwege gewetensbezwaren geen homohuwelijken wil sluiten, moet de gemeente daarvoor een praktische oplossing zoeken. Dat schrijft Remkes (VVD, Binnenlandse Zaken) in antwoord op schriftelijke vragen van de Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Rouvoet (ChristenUnie). Remkes verwerpt het ‘onevenwichtige’ standpunt van de Leeuwarder gemeenteraad.

Regiovrijdag, 27 augustus 2004

Individuele boer wil wel waterberging op landbouwgrond

Leeuwarden - Terwijl de NLTO zich consequent tegen waterberging op landbouwgrond verzet, zijn er in Fryslân steeds meer individuele boeren die de provincie zelfs grond aanbieden als ‘overloopgebied’. Wetterskip Fryslân onderzoekt momenteel of de aangeboden percelen geschikt zijn om bij extreme regenval tijdelijk water te bergen. Gedeputeerde Bijman (CDA) wil komend voorjaar een kaart klaar hebben met bruikbare waterbergingsgebieden in Fryslân.

Regiovrijdag, 27 augustus 2004

‘Weer 50 millimeter, geweldig!’

Dokkum - Weeramateur Johannes Sliep uit Dokkum ging deze week ’s nachts van bed om te kijken hoeveel neerslag er was gevallen. Sliep zit dicht bij een nieuw regenrecord. ,,Het is heel bijzonder. Toen het afgelopen week zo erg regende, ben ik ’s nachts om half drie van bed geweest om te zien hoeveel water in de regenmeter zat. De volgende ochtend was het weer 50 millimeter. Geweldich?’’

Regiovrijdag, 27 augustus 2004

Blokhuispoort nog niet dicht

Leeuwarden/Hoogkerk – Het Leeuwarder Huis van Bewaring Blokhuispoort gaat vooralsnog niet dicht, omdat het ministerie van Justitie voorlopig geen nieuwe gevangenis gaat bouwen in Hoogkerk. Volgens een woordvoerder van Justitie is er in het Noorden geen behoefte aan extra celcapaciteit. Justitie wil gevangenen voortaan dichter bij hun woonplaats opsluiten.

Regiovrijdag, 27 augustus 2004

Provincies in opstand tegen boekhoudkunde van Zalm

Leeuwarden - De provincies zijn niet van plan de boekhoudmethoden van minister Zalm van Financiën over te nemen, als dit betekent dat zij de komende jaren nauwelijks kunnen investeren. Dat zegt de Friese gedeputeerde Ploeg (CDA, Financiën), die namens het Interprovinciaal Overleg (IPO) met Zalm onderhandelt, na overleg met het dagelijks bestuur van het IPO. Volgens Ploeg worden provincies juist door nalatigheid van het rijk steeds vaker tot grote uitgaven gedwongen.

Regiovrijdag, 27 augustus 2004

Hoofdriool Dokkum staat op springen

Dokkum - De hoofdtransportleiding van het riool in Dokkum staat op knappen. In de grote rioolbuis die onder de Dokkumer Grootdiep naar de rioolwaterzuivering langs de Lauwerseewei loopt, is een grote scheur van zestig centimeter ontdekt. Om te voorkomen dat het rioolwater van de hele stad op het oppervlaktewater terechtkomt, gaat de gemeente Dongeradeel de leiding zo snel mogelijk vervangen. Dat betekent een strop van 200.000 tot 400.000 euro.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 augustus 2004

Een boek voor de verwerking van verdriet

Wat is uw mooiste boek of welk boek heeft u op een bijzondere wijze geraakt? In het Friesch Dagblad een serie waarin betrokkenen in christelijk Nederland vertellen over hun mooiste boek. Deel 7.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 augustus 2004

Droombeeld, spookbeeld of drogbeeld?

Nederland is momenteel voorzitter van de Europese Unie. Wat heeft dat grote Europa voor betekenis voor de kerken? En welke rol kunnen de kerken spelen in Europa? In het Friesch Dagblad een serie over Europa en de kerken. Deel 4.

Sportvrijdag, 27 augustus 2004

Dallas Logan derde Amerikaan voor basketballers Aris

Leeuwarden – De Leeuwarder basketbalvereniging Woon! Aris heeft de 22-jarige Dallas Logan gecontracteerd als derde Amerikaan voor het komende debuutseizoen in de eredivisie. De 1.93 meter lange forward kwam afgelopen seizoen uit voor Northwood University, waar hij met gemiddeld 20.2 punten per wedstrijd topscorer was.

Sportvrijdag, 27 augustus 2004

Leeftijd van scheidsrechter zegt geen fluit

Buitenpost – Dit seizoen is scheidsrechter Auke van der Horn weer te bewonderen op het hoogste niveau. De zestigjarige arbiter uit Buitenpost ging tien jaar geleden gedwongen met ‘pensioen’, maar keert dit seizoen terug op het hoogste niveau (in groep 1) van het amateurvoetbal. Het verhaal van de bijzondere rentree van de fluitist die zijn gelijk haalde, want hij is ervan overtuigd dat de leeftijd van een scheidsrechter geen fluit zegt.

Sportvrijdag, 27 augustus 2004

Vertrouwen is groot bij zo goed als fit Cambuur

Leeuwarden - FC Dordrecht kan de borst nat maken. De ploeg van voormalig SC Heerenveen-duo Dennis en Gérard de Nooijer moet het vanavond opnemen tegen een Cambuur dat overloopt van zelfvertrouwen. Een situatie die vorig seizoen niet of nauwelijks voorkwam, maar dit keer is ingegeven door niet alleen de hoop op een overwinning, maar meer nog door het vertoonde spel van de Leeuwarders en de bijbehorende zege van vorige week tegen TOP Oss.

Weervrijdag, 27 augustus 2004

Droog en zonnig

Vandaag hebben we perioden met regen, maar morgen blijft het droog en vrij zonnig. Het wordt vandaag niet warmer dan 17-18 graden, bij een matige tot harde wind uit het zuidwesten tot westen. Morgen wordt het rond 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties