Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 juli 2017.

Economiedonderdag, 27 juli 2017

Van Dam wil hoger beroep vorig kort geding afwachten

Den Haag - Vierhonderd melkveehouders die gisteren - en komende woensdag en donderdag ook nog - tegenover staatssecretaris Martijn van Dam stonden in een kort geding om krimp van hun veestapel te voorkomen, moeten wachten op de uitspraak in hoger beroep van een eerdere zaak over hetzelfde fosfaatreductieplan. Dat bepleitten advocaten van het ministerie van Economische Zaken gisteren bij de rechter.

Hoofdartikeldonderdag, 27 juli 2017

Kwetsbaar erfgoed verdient bescherming

Ze zijn voor de meeste mensen niet zichtbaar en wellicht is dat de reden dat ze wel eens vergeten te worden: scheepswrakken op de bodem van de Nederlandse Noordzee en Waddenzee. Toch behoren deze wrakken tot ons maritieme erfgoed en verdienen ze daarom bescherming.

Regiodonderdag, 27 juli 2017

In een riool slapen is heus niet alleen voor zwervers

Lytse Geast - Toeristen kunnen volgend jaar tijdens LF2018 overnachten in een landelijke Buis & Breakfast in Lytse Geast. Slapen in een rioolbuis, is dat niet meer iets voor zwervers?

Regiodonderdag, 27 juli 2017

Gemeenten treden strenger op tegen drugsmisdaad

Dokkum - De gemeenten in Noordoost-Fryslân gaan strenger optreden tegen drugscriminaliteit. Panden waar drugsgerelateerde misdaad plaatsvindt, worden na de zomer meteen gesloten. Nu wordt eerst een waarschuwing uitgedeeld. Ook komen de gemeenten na de zomer met een campagne voor burgers om hennepteelt tegen te gaan.

Regiodonderdag, 27 juli 2017

Karakteristieke gebouwen in Littenseradiel op lijst gezet

Wommels - Kerken, woningen en boerderijen die niet op de Rijksmonumentenlijst staan, kunnen best waardevol zijn. Om dergelijke objecten beter te kunnen beschermen, heeft de gemeente Littenseradiel een inventarisatie laten uitvoeren. Die heeft een lijst opgeleverd met objecten die door de gemeente karakteristiek worden genoemd.

Regiodonderdag, 27 juli 2017

Ouders willen kerk Grou slopen voor zorgplan

Grou - Ouders uit Grou zijn een petitie gestart om de bouw van een woonzorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking op de plaats van de voormalige Gereformeerde Kerk aan de Kievitstraat te ondersteunen. Ongeveer tweehonderd mensen hebben de petitie inmiddels getekend.

Regiodonderdag, 27 juli 2017

Bruine vloot maakt charterboten veiliger

Leeuwarden - Om de veiligheid van de passagiers te kunnen garanderen heeft de bruine vloot van historische charterzeilschepen de komende tijd veel werk te verrichten. Dat stelt Paul van Ommen, directeur van de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ), in een reactie op het rapport dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gisteren publiceerde over de veiligheid van de bruinevlootsector.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties