Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 27 juli 2015.

Hoofdartikelmaandag, 27 juli 2015

En toch maar niet vliegen boven Syrië?

Nederlandse straaljagers moeten niet alleen stellingen van Islamitische Staat (IS) in Irak bombarderen, maar ook in Syrië. Dat vindt de Nederlandse legerbaas. Zijn mening wordt niet gedeeld door de politiek. En dus zullen de Nederlandse F-16's voorlopig hun werk blijven doen boven Irak, want de politiek heeft de regie en niet het leger.

Regiomaandag, 27 juli 2015

Het bleef lang goed gaan op de Boerendag

Driezum-Wâlterswâld - Nee, maatregelen hadden ze niet genomen, voorafgaand aan de storm. ,,Wy sjogge wol hoe't it giet", zegt Meta Wielstra van de organisatie van de Boerendag in Driezum-Wâlterswâld. ,,It kin ommers ek oerwaaie."

Regiomaandag, 27 juli 2015

Modelmerrie Zytske is weer kampioen

Drachten - De achtjarige modelmerrie Zytske út de Grachten van Jos en Marianne Glas uit Goutum heeft zaterdag in Drachten overtuigend het algemeen kampioenschap van de fokvereniging It Fryske Greidhynder geprolongeerd. ,,Ik wurd hieltiten mear fereale op dit hynder", aldus een gelukkige eigenaar Glas.

Regiomaandag, 27 juli 2015

Fryslân getroffen door zeldzame storm

Leeuwarden - Inwoners van Fryslân zijn zaterdagmiddag getuige geweest van een spectaculaire en zeldzame weersomslag. Rond drie uur was het in de hele provincie nog vrij rustig weer met een matig oostenwindje. Een kwartiertje later woei het in Harlingen al windkracht acht ŕ negen. Ook in de rest van de provincie brak het noodweer razendsnel uit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties