Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 juli 2011.

Economiewoensdag, 27 juli 2011

Handleiding Sneker loopfietsjes onvolledig

Sneek - Importeur van speelgoed Van der Meulen uit Sneek heeft twee fietsmodellen van het eigen merk Game on Sport teruggeroepen. De handleiding bij de kindermodellen Golden Girl en Golden Boy, waarvan enkele duizenden fietsen sinds 1 mei zijn verkocht bij onder meer Albert Heijn, is onvolledig. Dat zegt directeur René Bakker. Het kan tot een verkeerde montage van de voorvork leiden. Bij inlevering krijgen kopers hun geld terug. Bij Van der Meulen werken zestig mensen.

Economiewoensdag, 27 juli 2011

Oproepkracht met klein contract beter betaald

Leeuwarden - Een werknemer die wordt opgeroepen door zijn werkgever en een contract heeft voor minder dan vijftien uur per week, moet voor tenminste drie uur per oproep worden uitbetaald. Dat heeft het Gerechtshof in Leeuwarden bepaald.

Economiewoensdag, 27 juli 2011

Het ging al veel langer slecht bij Burggraaff Leeuwarden

Leeuwarden - Bouwbedrijf Burggraaff uit Leeuwarden, dat op 21 juni failliet werd verklaard, schreef al drie jaar slechte cijfers. In 2008 werd op een omzet van negentien miljoen euro een minimale winst van 218.547 gemaakt. Een jaar later halveerden de inkomsten en was het verlies al meer dan een ton euro’s.

Hoofdartikelwoensdag, 27 juli 2011

Hoge staatsschuld niet doorschuiven

Volgende week dinsdag dreigt de Amerikaanse overheid niet over voldoende geld te beschikken om alle rekeningen te voldoen. Sociale uitkeringen zullen niet meer worden uitgekeerd. Oorlogsveteranen krijgen geen geld meer. Overheidsgebouwen zullen noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Tenzij er voor die tijd een politiek akkoord wordt bereikt.

Regiowoensdag, 27 juli 2011

Slecht weer zorgt voor volle zwembaden

Drachten - ,,Meer dan elfhonderd bezoekers!”, zegt een tevreden Minne Dolstra, directeur van het Sportcentrum Smallingerland. Zwembad De Welle in Drachten verwelkomt veel extra bezoekers die het slechte weer proberen te ontlopen. ,,De regen is niet fijn voor vakantiegangers, maar voor ons is het wel fijn”, meldt Dolstra die normaal in deze periode van het jaar een paar honderd mensen in het bad ziet. ,,De afgelopen dagen stonden er steeds rijen bij de ingang.”

Regiowoensdag, 27 juli 2011

Samen op stamppotreis en met de taxi achter de bus aan

Al 55 jaar zijn ze vriendinnen: Rienkje, Janny, Tine, Afke, Hillie, Gerry en Lotje. Allemaal brachten ze hun jeugd in Suwâld door. ,,We zijn er allemaal nog en dat is bijzonder.”

Regiowoensdag, 27 juli 2011

Aparte weersvoorspelling voor de wadden

Ondernemers op de Waddeneilanden hebben het gehad met de weers-voorspellingen op radio en tv. Hoog

Regiowoensdag, 27 juli 2011

Profronde komt lastig aan genoeg agenten

Surhuisterveen - Dit jaar zullen voor het eerst camera’s worden gebruikt om toezicht te houden bij de Profronde Surhuisterveen. ,,Het hele uitgangsgebied en het feestterrein wordt voorzien van camera’s”, vertelt Piet Adema, waarnemend burgemeester van Achtkarspelen. De beelden worden verzameld in één centrale post waar de politie in een oogopslag zicht op het centrum van Surhuisterveen heeft en zo hulpdiensten beter kunt aansturen.

Regiowoensdag, 27 juli 2011

Kampeerders houden vol

Vlieland - Kampeerders laten zich niet door het slechte weer van de campings op de eilanden verjagen. Alleen degenen met ondeugdelijke tentjes moeten hun vakantie afbreken. Zo vertrokken afgelopen weekeinde 150 jongeren voortijdig met een kapotte tent van camping Stortemelk op Vlieland, maar zij zijn inmiddels allemaal terug.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 juli 2011

Zendamateurs brengen Menno Simons in de ether

Witmarsum - Eind augustus verrijst er bij het monument van Menno Simons aan It Fliet bij Witmarsum een antennepark. Een groep doopsgezinde zendamateurs houdt op 27 en 28 augustus een radioweekend rond de Friese kerkhervormer.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 juli 2011

Hongaarse wet perkt wildgroei kerken in

Hongarije gaat het aantal erkende religies drastisch beperken. Reden tot ongerustheid? Doel van de nieuwe wet is niet om geloofsvrijheid in te perken, maar om ‘wildgroei van kerken’ tegen te gaan.

Sportwoensdag, 27 juli 2011

Sportquiz: Cambuur kampioen van de eerste divisie

De Tour zit erop, lets talk about Cambuur. Nog twee weken en dan begint de bal in het betaalde voetbal weer te rollen. In Leeuwarden wordt de vraag die elk jaar terugkomt gesteld: ontwaakt de ‘slapende reus’ nu echt?

Sportwoensdag, 27 juli 2011

Westra krijgt startbewijs voor WK tijdrijden

Stiphout - Lieuwe Westra uit Tijnje komt op woensdag 21 september in Kopenhagen voor Nederland uit op het wereldkampioenschap tijdrijden. De renner van Vacansoleil is samen met Nederlands kampioen Stef Clement (Rabobank) geselecteerd door bondscoach Leo van Vliet. Het is voor het eerst dat Westra is verkozen om het oranje tricot te verdedigen.

Sportwoensdag, 27 juli 2011

De zomer van 2011 kan niet meer stuk voor Udo de Haan

Norg - Een maand na de tandemtitel in Dokkum won Udo de Haan gisteravond in Norg met de twee Friese tuigpaarden Martinus PJ en Tjeerd van de Brink ook het nationaal kampioenschap bij de tweespannen. De zomer van 2011 kan daardoor niet meer stuk voor de stalhouder uit Beetsterzwaag.

Sportwoensdag, 27 juli 2011

76e Sneekweek trekt ruim achthonderd deelnemers

Sneek - De 76e Sneekweek die van 6 tot en met 11 augustus op het Sneekermeer wordt gehouden telt ruim achthonderd deelnemers. Omdat de inschrijvingstermijn nog niet is afgelopen verwacht de organisatie, de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS), rond het aantal deelnemers van vorig jaar uit te komen. Toen deden 850 zeilers mee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties