Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 juli 2004.

Bijschriftdinsdag, 27 juli 2004

Als het vertrouwen wegvalt

Israël, in het beloofde land, gaat de Baäl dienen, de god van de vruchtbaarheid en de seizoenen.

Hoofdartikeldinsdag, 27 juli 2004

Genieten van de natuur…

Het is te hopen dat Tweede-Kamerleden deze zomer hun vakantie doorbrengen in Nederland. De volksvertegenwoordigers kunnen dan in alle rust genieten van het moois dat Nederland aan natuur en ruimte te bieden heeft. Als zij vol raken van die Nederlandse schoonheid, kunnen ze ná het reces proberen een einde te maken aan het ‘vrijheid-blijheid’-denken op het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Als minister Dekker haar zin krijgt, dreigt veel van het moois uit Nederland te verdwijnen. Het moet plaatsmaken voor asfalt en beton.

Regiodinsdag, 27 juli 2004

‘Als je niets doet, dan ben je een bloemkool’

Ginnum – Een carričresprong op oudere leeftijd is geen unicum voor de 67-jarige Freek Rombach. De inwoner van Ginnum houdt de vonk in zijn geest door te werken, vindt hij. De werktuigbouwkundig ingenieur pikte daarom twee jaar geleden een nieuwe hobby – eigenlijk meer dan dat – op: klokken maken.

Regiodinsdag, 27 juli 2004

Schippers gebruiken protest als ‘wisselgeld’

De Veenhoop – De halve SKS-vloot voer maandagmiddag op een gegeven moment op de Wijde Ee bij De Veenhoop met een protestvlag in het want. Uiteindelijk hoefde de jury maar één protest te behandelen: dat van Woudsend tegen Huizum. Alle andere protesten werden in den minne geschikt ofwel werden gebruikt als ‘wisselgeld’.

Regiodinsdag, 27 juli 2004

Makkelijke zege Heerenveen

De Veenhoop - ,,In maklike oerwinning, mar hy telt like goed!’’ Pieter Szn Brouwer pakte maandag bij De Veenhoop zijn eerste zege met het Heerenveense skűtsje. Het was drie jaar geleden dat hij voor het laatst een overwinning boekte. Toen gebeurde dat bij Terherne met het Earnewâldster skűtsje. Afgelopen seizoen stapte hij over naar Heerenveen.

Regiodinsdag, 27 juli 2004

Hulpdiensten eind dit jaar over op C2000

Ameland/Leeuwarden – De politie, brandweer, ambulance en marechaussee in Fryslân ruilen aan het einde van het jaar hun portofoons in voor digitale C2000 apparatuur. De Raad van State heeft gisteren de weg vrijgemaakt voor de bouw van de laatste van 34 zendmasten, in Nes op Ameland.

Regiodinsdag, 27 juli 2004

‘Noorden zet miljardensteun op het spel’

Leeuwarden - Het Noorden dreigt de 2,73 miljard euro te verspelen die het Rijk voor de aanleg van de Zuiderzeelijn heeft gereserveerd. Daarvoor waarschuwt Commissaris van de Koningin Nijpels.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 juli 2004

Eerste handboek over handicap en kerk

Leeuwarden – Begin september verschijnt bij uitgeverij Meinema het handboek Van en voor allen . Wegwijzers naar een inclusieve geloofsgemeenschap met mensen die een verstandelijke handicap hebben.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 juli 2004

Snippers van Qumran interpreteren en delen

Groningen –Vierhonderd bijbelwetenschappers uit 29 landen zijn dezer dagen vergaderd aan de universiteit in Groningen, voor de jaarlijkse International Meeting van de Society of Bible Literature. Vier dagen lang kunnen ze kiezen uit een potpourri van 388 lezingen en seminars.

Sportdinsdag, 27 juli 2004

Balk oefent tegen Emmen

Balk – Voetbalvereniging Balk speelt dinsdagavond thuis een oefenwedstrijd tegen eerste divisionist Emmen.

Sportdinsdag, 27 juli 2004

Cambuur verlaagt prijzen na kritiek fans

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft de toegangsprijzen voor het oefenduel dinsdagavond tegen Alemannia Aachen tot vijf euro verlaagd.

Sportdinsdag, 27 juli 2004

Tourtopper Ivan Basso start in profronde Surhuisterveen

Surhuisterveen – Ivan Basso is de belangrijkste naam die op de deelnemerslijst van de 23ste Profronde van Surhuisterveen prijkt.

Weerdinsdag, 27 juli 2004

Zonnige perioden

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Het kwik loopt op tot ongeveer 21 graden. Morgen en ook donderdag is het vrij zonnig zomerweer. Met een naar oost draaiende wind wordt het dan 23 ŕ 24 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties