Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 27 juni 2016.

Hoofdartikelmaandag, 27 juni 2016

Er staat veel op het spel voor Nederland

Vorige week werd een beetje lacherig gedaan over de mogelijkheid van een Nexit, het uittreden van Nederland uit Europa. Het lacherige is verdwenen. Er kan geen misverstand over bestaan: de mogelijkheid van een referendum in Nederland over uittreding wordt een belangrijk, zo niet het belangrijkste, onderwerp van de verkiezingsstrijd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. En, als gevolg daarvan, wordt het thema wellicht onderwerp van gesprek in de coalitiebesprekingen.

Regiomaandag, 27 juni 2016

Tytsjerksteradiel gaat belasting heffen op water

Burgum - Tytsjerksteradiel gaat precariobelasting heffen op waterleidingen. Het is de eerste gemeente in Fryslân die zo´n belasting invoert. Waterleverancier Vitens wil de belasting doorberekenen aan de inwoners van de gemeente.

Regiomaandag, 27 juni 2016

Dongeradeel: wel fontein, geen herinrichting Markt

Dokkum - Het gemeentebestuur van Dongeradeel blijft erbij: de 'IJsfontein’ moet op de Markt in Dokkum komen. Het college van B en W wil de gehele herinrichting van de Markt echter uitstellen, zodat langer nagedacht kan worden over hoe het ruimtegebrek voor parkeren en evenementen opgelost kan worden.

Geloof & Kerkmaandag, 27 juni 2016

Tsjerkepaad is even op verhaal komen

De dertiende editie van de grootste open kerken-route van ons land begon met zo’n 120 bezoekers in D’Alde Wite - de prachtige monumentale kerk van Dronryp. Die heet nu Salviuskerk, maar in de volksmond geldt nog altijd de geliefkoosde naam. Dat is misschien wel precies waar het om draait als het gaat om godshuizen. Het zijn gebouwen die verbonden zijn met een lange geschiedenis, een levensverhaal van mensen. De tegeltjeswijsheid 'van 't concert des levens, krijgt niemand een program’ zou bij menige kerkdeur als ingangsspreuk kunnen hangen. Kerken zijn plekken waar het leven in alle facetten naar voren komt - een compositie die je zelf vaak niet in de hand hebt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties