Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 juni 2006.

Dossierdinsdag, 27 juni 2006

Nieuwjaar


Dossierdinsdag, 27 juni 2006

Achterhoekse nuchterheid is overal troef


Economiedinsdag, 27 juni 2006

Smeding breidt uit door overname Edah’s

Sint Annaparochie - Smeding profiteert flink van de overname van een deel van de Edah’s door Sligro. De groothandelaar in groente en fruit uit Sint Annaparochie mag de nieuw verworven winkels van Sligro voorzien van aardappels, groente en fruit. Dat maakte directeur R. Smeding gisteren bekend.

Economiedinsdag, 27 juni 2006

Waterentree Sneek krijgt nieuw aangezicht

Sneek - De waterentree van Sneek vanaf het Sneekermeer krijgt een ander aanzien. Op het oude Frisia-terrein aan de Houkesloot verrijzen bij een nieuw tankstation voor motorboten, een watersportwinkel, een skûtsjeverhuur met klein café en een jeugdherberg. Een van de initiatiefnemers is Arnold Veenema (39), samen met zijn broer eigenaar van oliehandel Veenema in Sneek.

Hoofdartikeldinsdag, 27 juni 2006

Verdonk, het kabinet...

Het kabinet is er uit: Ayaan Hirsi Ali was Nederlander, is dat en blijft dat ook. Het kabinet heeft de kwestie gisteravond besproken en in de kleine uurtjes viel het besluit. De ‘handigheid’ waarmee het kabinet tot dit besluit kon komen, is het argument dat het aannemen van achternamen in een land als Somalië wettelijk heel anders geregeld is dan in Nederland. Het gebruiken van de naam van een van de grootvaders is toegestaan. Een van de grootvaders heet Ali en dus heeft Ayaan Hirsi Magan geen verkeerde naam opgegeven. En het liegen over de leeftijd? Ach, als dat het enige leugentje is, dan is dat geen reden om het Nederlanderschap te ontnemen of het als nooit bestaand te beschouwen.

Regiodinsdag, 27 juni 2006

Drie jongeren opgepakt voor vernielingen

Franeker - Drie jongeren van vijftien en zestien jaar uit Franeker en omstreken zijn opgepakt, omdat ze een serie autospiegels en brievenbussen hebben vernield. In de nacht van zaterdag op zondag werd een van de jongens op heterdaad betrapt. Hij probeerde op de Buorren in Wijnaldum een spiegel van de auto van een 51-jarige man te vernielen. Omdat er vorige week ook al spiegels vernield waren, had de eigenaar uit voorzorg schoensmeer op zijn autospiegels gesmeerd. Toen hij zag dat de jongen zwarte handen had, belde hij de politie. Op het bureau bekende de jongen dat hij met twee vrienden meer spiegels en bussen had vernield.

Regiodinsdag, 27 juni 2006

Weinig zon, dus rustig met de accu

Sneek - Okee, hij zat een uur en twintig minuten achter de topteams van Cedarville University en de Technische Hogeschool Rijswijk, maar hij was wel mooi derde ja! Of, zoals de Zeeuwen zeggen: ’derdes’. ,,Daar stond ik echt wel van te kijken”, zegt Ricardo Belloni (17) uit Breskens, de stuurman van Team sCOOL tijdens de eerste etappe van de Frisian Nuon Solar Challenge. In drie uur en 48 minuten tufte hij verscheidene boten voorbij die accuproblemen hadden. ,,In het begin heb ik eventjes 100 procent gevaren om een flink eind weg te komen, maar daarna hielden we het op 60, 70 procent om de accu een beetje te sparen. Die laadde namelijk maar een heel klein beetje op onderweg, want er was bijna geen zon. Maar op het eind kon ik wel weer aanzetten.”

Regiodinsdag, 27 juni 2006

Raadslid Littenseradiel legt functie even neer

Wommels - CDA-raadslid Ulbe Bakker heeft zijn functie van gemeenteraadslid in Littenseradiel tijdelijk neergelegd. De ruzie tussen de fracties van PvdA en VVD en burgemeester Liemburg was gisteravond voor Bakker aanleiding om de raadszaal aan het begin van de vergadering te verlaten.

Regiodinsdag, 27 juni 2006

Noorden werkt meer samen met Duitsers

Assen - De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, verenigd in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, gaan nauwer samenwerken met de Duitse regio’s Nedersaksen en Bremen. Doel is om de economie in het noorden van beide landen te versterken.

Sportdinsdag, 27 juni 2006

Heerenveen begint tegen ADO Den Haag

Heerenveen - Sportclub Heerenveen begint de voetbalcompetitie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Gisteren heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) - onder voorbehoud - het schema van de eerste speeldag in de eredivisie bekend gemaakt. Sparta Rotterdam en Vitesse laten de bal op vrijdag 18 augustus voor het eerst rollen. Een dag later staan drie wedstrijden op de rol, waaronder ADO Den Haag - Heerenveen. Vorig seizoen speelde Heerenveen ook al in augustus in het Zuiderpark. Door een doelpunt van Jan-Paul Saeijs in de negentigste minuut verloren de Friezen op 26 augustus met 1-0. Later in het seizoen won Heerenveen de thuiswedstrijd met 3-0 dankzij drie doelpunten van de Zweed Lasse Nilsson. ADO Den Haag verzekerde zich vorige week nog van de diensten van oud-Heerenveenspeler Jesper Hakansson. Saïd Bakkati en Tomasz Rzasa hebben eveneens een verleden bij Heerenveen.

Sportdinsdag, 27 juni 2006

Fierljeppen Zwaagwesteinde afgelast

Zwaagwesteinde - De eerste klasse fierljepwedstrijd in Zwaagwesteinde is gisteravond vanwege de regen afgelast. Er werd, met enige vetraging, nog wel begonnen aan de zevende wedstrijd in de ROC Friese Poort competitie, maar toen het andermaal begon te regenen werd de wedstrijd afgeblazen. Dat was zuur voor Sjoerd Hobma (Oosthem) die een persoonlijk record sprong van 16.11 meter. Het record blijft wel staan, maar de afstand telt niet mee voor het klassement. De wedstrijd in Zwaagwesteinde zal niet worden ingehaald en na de wedstrijd van morgen in IJlst zal het klassement worden opgemaakt met het oog op promotie en degradatie.

Weerdinsdag, 27 juni 2006

Zomer onderweg

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar later op de dag breekt de zon vanuit het westen door. Lokaal valt een spatje regen en het wordt 18 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig. Morgen wordt het 20 graden met meer zon en bij droog weer. Daarna wordt het nog een stuk warmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties