Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 mei 2011.

Cultuurvrijdag, 27 mei 2011

Producent Gť Voskuylen plotseling overleden

Amersfoort - Audioproducent Gerrit (Gť) Voskuylen is woensdag na een hartaanval overleden. Voskuylen is zeventig jaar geworden.

Cultuurvrijdag, 27 mei 2011

Theater Sneek trekt bijna 50.000 bezoekers in 2010

Sneek - Theater Sneek heeft in 2010 bijna vijftigduizend bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld. Het theater, dat ook verantwoordelijk is voor het zomerfestival Sneker Simmer, wist zijn begroting sluitend te houden.

Economievrijdag, 27 mei 2011

Kantoren UWV Drachten en Dokkum volgend jaar dicht

Dokkum/Drachten - De werknemers van de UWV-vestigingen in Drachten en Dokkum verhuizen volgend jaar naar Leeuwarden. De sluiting van hun kantoren is onderdeel van de eerste saneringsronde bij het UWV. Vanwege bezuinigingen gaat het aantal Werkpleinen terug van bijna honderd naar dertig en moeten vijf- tot zesduizend mensen vertrekken.

Economievrijdag, 27 mei 2011

Jachthaven Oostmahorn is failliet verklaard

Oostmahorn - Jachthaven Oostmahorn is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Dat heeft curator Oscar van Oorschot van De Haan Advocaten in Leeuwarden meegedeeld. Jachthaven Oostmahorn is een jachthaven met 450 ligplaatsen aan het Lauwersmeer.

Hoofdartikelvrijdag, 27 mei 2011

Mladic en het trauma van Nederland

De arrestatie van generaal Ratko Mladic in ServiŽ heeft wereldwijd tot grote opluchting geleid. Mede dankzij de aanhoudende druk van Nederland heeft ServiŽ dan eindelijk besloten het van oorlogsmisdaden verdachte ĎBeest van de Balkaní op te pakken. Blijkbaar zijn de verhoudingen in ServiŽ dusdanig dat nu een generatie bestuurders de druk van de nationalisten om Mladic niet uit te leveren, kan weerstaan.

Regiovrijdag, 27 mei 2011

het laatste examen is geweest

Damw‚ld Een last is er nu wel van haar schouders gevallen, bekent Rixt Zagema (16) uit Damw‚ld. Gisteren had ze haar laatste examen op Mavo De Saad. ,,Ik ben nu echt vrijĒ, zegt ze. ,,Zakken zit er eigenlijk niet in - dan zou ik het wel hťťl slecht gedaan moeten hebben.Ē

Regiovrijdag, 27 mei 2011

Energiezuinig maken huizen blijft achter

Groningen - De drie noordelijke provincies gaan een andere koers varen om de doelen van het 100.000-woningenplan te halen. Aan subsidie voor consumenten komt een einde. De markt moet nu de particulieren verleiden hun huis energiezuinig te maken. Voor het bedenken van goede totaalpakketten en adviezen stellen de provincies ruim een half miljoen euro subsidie beschikbaar.

Regiovrijdag, 27 mei 2011

Gemaal pompt in een dag Snitser Mar leeg

Stavoren - Met een vergroting van de pompcapaciteit kan het J.L. Hooglandgemaal in Stavoren weer veertig jaar vooruit. Het vernieuwde gemaal is in staat om 120 kubieke meter water per seconde vanuit de Friese boezem op het IJsselmeer te lozen. Dat is per etmaal ruim vijf miljoen kuub en dat komt overeen met de gehele Snitsermar.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 mei 2011

Doopdienst Jeroen Drost verzet

Zwolle - Voetballer Jeroen Drost zou zondag gedoopt worden. De nacompetitie gooit echter roet in het eten. De voetballer van FC Zwolle, die eerder speelde bij SC Heerenveen, groeide op in de kerk maar laat zich nu volwassen dopen in de Vrije Evangelisatie Zwolle. Dat is een megakerk die samenkomt in een WRZV-hallen. Zondagmorgen zou de doopdienst zijn, maar omdat FC Zwolle de nacompetitiefinale speelt (16.30 uur) in Venlo tegen VVV kan dat niet doorgaan. FC Zwolle verloor gisteren thuis met 1-2 van de Venlonaren. De Zwollenaren zorgden er voor dat SC Cambuur werd uitgeschakeld.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 mei 2011

Steeds minder IsraŽl-preken op kansel bij Bonders

Apeldoorn - De aandacht voor Gods weg met IsraŽl in prediking en voorbede is ook in gemeenten die zich rekenen tot de behoudende Gereformeerde Bond sterk afgenomen. Dat signaleert dr. M. van Campen uit Zwartebroek in de gisteren gepubliceerde brochure van de Gereformeerde Bond IsraŽl en de Palestijnen.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 mei 2011

Tim Keller heeft dorpskerken wat te zeggen

Is Tim Keller de C.S. Lewis van de 21e eeuw? En wat kunnen Nederlandse kerken met zijn theologie? Ds. Iwan de Graaf woonde onlangs een cursus over de Amerikaanse theoloog bij aan de PThU.

Sportvrijdag, 27 mei 2011

Vooral teleurstelling na Ďbijltjesdagí Cambuur

Leeuwarden Het was gisteren Ďbijltjesdagí bij Cambuur. Na allerlei speculaties is namelijk definitief dat zeker vijf spelers vertrekken en mogelijk nog meer. Na een dag vol gesprekken, reageerden spelers en supporters vooral teleurgesteld. Directeur Gerald van den Belt is echter optimisch over komend seizoen. Het is nu officieel dat na Martijn van der Laan (Eagles) ook Paul Beekmans, Danny Guijt, Kevin Diaz en David Meul vertrekken.

Sportvrijdag, 27 mei 2011

Van der Ree: Er is een afspraak; ik heb recht op een contract


Sportvrijdag, 27 mei 2011

Doe het maar na: 684 goals in 724 officiŽle wedstrijden


Sportvrijdag, 27 mei 2011

Marit Bouwmeester terug op medaillekoers in Medemblik

Medemblik - Na een matige tweede dag bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik (39e en dertiende) keerde Marit Bouwmeester gisteren in de Laser Radial terug op medaillekoers. De 22-jarige titelverdedigster uit Warten eindigde in de vijfde race keurig op de tweede plaats. Dankzij die klassering en het aftrekresultaat (39e) klom ze van de achtste naar de derde positie in het tussenklassement, op slechts vier punten van de Ierse leider Annalise Murphy. Haar broer Roelof Bouwmeester werd gisteren in de enige race zesde en zakte een plaatsje in het klassement (vijfde), maar is daarin nog steeds de beste Nederlander. Pieter-Jan Postma (Leeuwarden) kwam in de Finnklasse niet in actie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties