Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 mei 2006.

Hoofdartikelzaterdag, 27 mei 2006

Eastrum

It berjocht oer de dea fan fjouwer jonge minsken út Ie en Jouswier trillet nei yn de herten fan elts dy’t it heard hat. Men kin allinne mar in fermoeden hawwe fan wat dit betsjut foar de húshâldings, de famylje en de freonerûnte.

Regiozaterdag, 27 mei 2006

Debat van ongekende omvang

Dijken - De hele provincie mag meedenken over de toekomst van Fryslân. Het provinciebestuur gaat in september, oktober en november een grootschalig maatschappelijk debat organiseren over Fryslân in 2030. Daarbij worden drie soorten deelnemers onderscheiden: de Friese burgers, Friezen-om-utens en de decisionmakers.

Regiozaterdag, 27 mei 2006

Campings in Fryslân zo goed als vol; musea hebben het extra druk

Leeuwarden - Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft op de campings in Fryslân niet geleid tot veel lege plaatsen. Volgens P. van Gessel, directeur van Fryslân Marketing, hebben weinig kampeerders op het laatste moment hun verblijf in Fryslân geannuleerd. Wel zoeken veel vakantiegangers hun heil in winkelcentra, musea en andere overdekte attracties.

Regiozaterdag, 27 mei 2006

Orgel belangrijk voor briljanten paar

Sneek - Jetze Veenstra (89) en Anskje Veenstra-Cnossen (88) uit Sneek vierden gisteren hun 65-jarig huwelijksfeest.

Sportzaterdag, 27 mei 2006

Rijnsburgse Boys, momenteel de trots van de bollenstreek

Leeuwarden - ONS Sneek treedt vanmiddag in Rijnsburg aan voor de tweede wedstrijd van de kampioenscompetitie bij de zaterdagclubs. De club van trainer Ted Verdonkschot sleepte toch nog enigszins onverwacht de titel in de wacht van de hoofdklasse A, door op de slotdag koploper FC Lisse te onttronen door een doelpunt in de 93ste minuut van Martijn Gootjes (ex-Cambuur Leeuwarden). En dus geldt Rijnsburgse Boys momenteel als de trots van de bollenstreek en moeten de ´uien´ de eer hoog houden van de streek.

Sportzaterdag, 27 mei 2006

NK skeeleren op de baan dreigt in Haulerwijk volledig in het water te vallen

Haulerwijk - Als de duisternis op de donderdagavond invalt, rijdt Mark Horsten op de thuisbaan naar zijn eerste titel bij de senioren in de 15 kilometer afvalkoers en sprint Carin Ketellapper uit Wolvega op de 300 meter naar goud. Bij de vrouwen wint Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk de 15 kilometer afvalkoers. De tweede dag staat de Groningse (19) op scherp voor de 1000 meter en tien kilometer puntenkoers. Zover komt het niet, want de wedstrijdjury beslist na eerst al twee keer uitstel dat er niet gereden wordt op de spekgladde baan.

Weerzaterdag, 27 mei 2006

Regen

Vanmiddag zijn er perioden met regen en wordt het 15 graden. De wind kotm uit westelijke richtingen en is matig tot vrij krachtig. Morgen valt er een enkele bui en waait er een matige tot krachtige west tot noordwestenwind. Met 14 graden is het koud meiweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties