Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 mei 2003.

Bijschriftdinsdag, 27 mei 2003

Troost

Stel je voor dat je diep in verdriet bent. Dat de ene moeilijkheid na de andere zich opstapelt in je leven. Dat je soms het gevoel hebt alsof er aan alle narigheid geen einde komt.

Economiedinsdag, 27 mei 2003

Friese radiostations blijven in de lucht

Leeuwarden - De drie regionale commerciële radiostations die uitzenden in Fryslân, blijven ook na een herverdeling van de etherfrequenties in de lucht. Zowel Freez FM, Rebecca Radio als Waterstad FM hebben gisteren per koerier te horen gekregen dat zij voor acht jaar en drie maanden verzekerd zijn van een nieuwe licentie. Freez FM mag in de nieuwe situatie ook gaan uitzenden in Groningen.

Hoofdartikeldinsdag, 27 mei 2003

Vredesplan…

Een Palestijnse staat is een stap dichterbij. Zondag ging het Israëlische kabinet akkoord met het nieuwste internationale vredespan, de zogeheten routekaart, dat over twee jaar moet leiden tot de oprichting van een Palestijnse staat.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

Duizenden reizigers zijn hun geld kwijt

Leeuwarden - Duizenden toeristen die hun vakantie geboekt hebben via het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) zijn hun geld mogelijk kwijt. De kans dat het NNBT failliet gaat is groot, nu Provinciale Staten in de drie noordelijke provincies het bureau niet willen redden. Fryslân heeftbesloten gedupeerde reizigers niet te hulp te schieten.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

FNP’er komt in de Eerste Kamer

Leeuwarden - Mede door de steun van Gemeentebelangen Friesland heeft FNP’er Hendrik ten Hoeve uit Stiens gisteren een zetel in de Eerste Kamer verworven. Ten Hoeve stond tweede op de lijst van de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF), maar bemachtigde mede door voorkeurstemmen van onafhankelijke statenleden in Groningen en Zeeland de enige OSF-zetel.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

‘Ik wil antwoorden niet weten’

Kootstertille - ,,Als ik een goed gevoel over een examen heb, dan wil ik dat niet bederven door op het internet de antwoorden op te zoeken.” Femke Bosma uit Kootstertille is niet echt zeker van haar prestaties.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

‘Opvangplek voor kansloze asielzoekers’

Leeuwarden – Er moet een centraal opvangcentrum komen voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Het centrum moet professioneel gerund worden en ondersteund door het Rijk. Asielzoekers moeten niet op straat terechtkomen.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

Weer steekpartij in gevangenis De Marwei

Leeuwarden - Een 35-jarige gedetineerde is zondag in de Leeuwarder gevangenis De Marwei met een schaar neergestoken door een 39-jarige medegedetineerde.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

GS houden ATF-rapport achter

Leeuwarden - Een belastend rapport van de Friese milieurecherche over de provinciale verantwoordelijkheid voor de ramp bij afvalverwerker ATF in Drachten, is reeds anderhalf jaar geleden naar alle colleges van Gedeputeerde Staten en Burgemeester en Wethouders in Nederland gestuurd. GS van Fryslân hebben het rapport echter niet doorgestuurd naar de leden van Provinciale Staten.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

Easterein wil binnen acht jaar dorpshuis

Easterein – Easterein wil ook een multifunctioneel centrum vestigen in het dorp. Dit blijkt onder meer uit de dorpsvisie die deze week is verschenen.

Regiodinsdag, 27 mei 2003

Goeman Borgesius (74) overleden

Marssum - Oud-burgemeester J.H.G. Goeman Borgesius van Menaldumadeel is afgelopen zaterdag op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Marssum overleden.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 mei 2003

Gereformeerde synode op de vingers getikt

Leeuwarden - De synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland heeft grote fouten gemaakt in de zogeheten ‘beheerskwestie’. De synode heeft ,,geen recht gedaan’’ aan de wens van het merendeel van de plaatselijke kerken. Die kerken moeten het recht houden om het landelijk kerkverband te verlaten met behoud van hun bezittingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 mei 2003

Het lutherse spanningsveld

Leeuwarden - De Evangelisch-Lutherse Kerk bereidt zich voor op de fusie met de Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerk. De kleinste van de drie fusiepartners heeft het niet makkelijk. Er heerst onduidelijkheid en twijfel onder de lutheranen. Het lutherse synodelid Jibbo Poppen (53) uit Westerlee (Gr.) schetst hoe het SoW-proces in lutherse kring wordt beleefd.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 mei 2003

Ds Van de Graaf nieuwe voorzitter NGB-ledenraad

Leeuwarden – Dr G.H. van de Graaf (1945) uit Rotterdam is de nieuwe voorzitter van de ledenraad van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 mei 2003

‘Zeker weten’ thema van samenkomsten bij Strandheem

Leeuwarden – De jaarlijkse tentsamenkomsten rond Hemelvaartsdag bij Strandheem hebben dit jaar het thema ‘Zeker weten’.

Sportdinsdag, 27 mei 2003

‘Aanblijven van Rob McDonald onverantwoord’

Leeuwarden – Trainer Rob McDonald is ontslagen door Cambuur Leeuwarden. Het bestuur van de Friese eerstedivisionist achtte het onverantwoord de samenwerking nog langer voort te zetten. De slechte prestaties van vooral na de winterstop begonnen voor teveel onrust te zorgen binnen de club. De druk op volgend seizoen werd te groot.

Sportdinsdag, 27 mei 2003

John de Jong mist slotduel tegen Ajax

Heerenveen - Voetballer John de Jong van SC Heerenveen is ruim een maand uitgeschakeld. De middenvelder scheurde zondag in de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal (6-0) een binnenband in de knie.

Weerdinsdag, 27 mei 2003

Zonnig en warm

Het is vanavond en vannacht helder en het kwik zakt naar 8 tot 10 graden. Lokaal komt een mistbank voor. Morgen wordt het zonnig en warm: tussen 20 en 23 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties