Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 maart 2012.

Cultuurdinsdag, 27 maart 2012

Drie Dokkumer acts Nederlands kampioen

Dokkum | Tijdens het NK Majorette Accessorie in Den Haag zijn zaterdag drie Dokkumer acts Nederlands kampioen geworden. Soliste Froukje Cuperus van Rhythmgirls Oranje was met 73,55 punten de winnaar in de categorie Accessorie Jeugd 3 Basis.

Cultuurdinsdag, 27 maart 2012

Musicalsterren bij laatste jubileumconcert

Dokkum | Musicalsterren Wieneke Remmers en Wouter Braaf treden op 22 april op op tijdens het laatste jubileumconcert van Vocaal ensemble Collage uit Dokkum. Dat heeft het koor gisteren gemeld. Collage bestaat twintig jaar en viert dat met een tournee door Fryslân, Groningen en Drenthe.

Cultuurdinsdag, 27 maart 2012

Friese vertaling van ‘Het Muizenhuis’

Leeuwarden | Kijk- en voorleesboek Het Muizenhuis van Karina Schaapman verschijnt in het Fries. Dat meldt de Friese Pers Boekerij die het boek uitgeeft. Mindert Wynstra heeft de uitgave, die zaterdag verschijnt, vertaald.

Cultuurdinsdag, 27 maart 2012

Nieuw Provinciaal Solistenconcours

Leeuwarden | Het Provinciaal Solistenconcours krijgt dit jaar een nieuwe opzet en naam; de Klank van Fryslân. Dat meldt de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Uit de deelnemende solisten worden vier winnaars gekozen die een solistisch optreden mogen verzorgen met een Fries jeugdorkest tijdens het bondsconcours op 10 november.

Economiedinsdag, 27 maart 2012

Initiatief Floriade kans voor hele Noorden

Groningen | SER Noord-Nederland roept de politiek in het Noorden op om zich actief achter het initiatief van de gemeente Groningen te scharen om de Floriade in 2022 naar het Noorden te halen. Daarmee kan de regio zich (inter)nationaal presenteren als innovatieve en kansrijke regio, aldus het adviesorgaan. De Floriade legt verbindingen tussen de vijf noordelijke economische clusters: energie, healthy ageing, water, sensor en agribusiness. Groningen behoort tot de vier kanshebbers.

Economiedinsdag, 27 maart 2012

Principeakkoord over de cao in de bouw

Woerden | Werkgevers en werknemers in de bouw hebben een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao. FNV Bouw en CNV Vakmensen maakten bekend het na vier maanden van onderhandelen eens te zijn geworden met de werkgeversorganisaties Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie.

Economiedinsdag, 27 maart 2012

Nieuwe subsidieregeling voor behoud boerderijen

Easterein | Na de dakenregeling en andere subsidieregelingen voor het behoud van boerderijen in het Friese landschap komt de provincie Fryslân na de zomer met een nieuwe subsidiemogelijkheid voor noodzakelijke aanpassingen. Hoe de regeling er precies uit komt te zien, is mede afhankelijk van de verzoeken van de eigenaren. Dat heeft gedeputeerde Jannewietske de Vries van de provincie Fryslân gisteren gezegd in Easterein op de jaarlijkse thema-avond van de Boerderijenstichting Fryslân.

Hoofdartikeldinsdag, 27 maart 2012

Macht Wilders beperkt nu hij risicofactor is

Uiterlijk 20 april moet Nederland de plannen neerleggen over de voorgenomen bezuinigingen/hervormingen. De doelstelling is klip en klaar; de staatsschuld moet naar beneden, tot aan maximaal 3 procent van het bnp. De deuren van het Catshuis, waar de plannen worden gemaakt, zitten op slot, dus niemand weet nog welke plannen VVD, CDA en PVV uitbroeden. Dat het lastig is om er uit te komen, is wel duidelijk. Maar de drie partijen zullen het eens moeten worden, op straffe van Europese sancties en schade in de internationale financiële wereld.

Regiodinsdag, 27 maart 2012

Nep-wetenschapper betastte naïeve vrouwen

Een 57-jarige man uit Tijnje deed zich voor als onderzoeker om vrouwen te kunnen misbruiken. Daarvan is het OM overtuigd. De leidinggevende in de zorg zelf stelt dat hij ze zo alleen maar wilde helpen.

Regiodinsdag, 27 maart 2012

Fryslân heeft net niet de meeste zoogdieren van Nederland

Van de 75 zoogdiersoorten die er in Nederland leven, komen er 67 in Fryslân voor. Alleen in Limburg zijn er meer; 68. Maar Fryslân verwacht binnenkort ook de 68e soort, de bever.

Regiodinsdag, 27 maart 2012

Visser voelt zich gemangeld

Hindeloopen | Sipke Bootsma vist al tientallen jaren op het IJsselmeer. De 68-jarige Hindelooper vindt de visserij een eerzaam en eerlijk beroep, waarvoor helaas steeds minder waardering is. Biologen en bestuurders lijken tegenwoordig te bepalen wat de visserman nog mag. ,,Wij worden gemangeld”, zegt Bootsma.

Regiodinsdag, 27 maart 2012

Klas voor kind met Down in Buitenpost

Kinderen met een verstandelijke beperking kunnen vanaf volgend schooljaar terecht op cbs De Lichtbron in Buitenpost.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 maart 2012

Expositie over de lijkwade in St. Jan in Den Bosch

’s-Hertogenbosch | De kooromgang van de kathedrale basiliek van de Bossche Sint-Jan vormt het decor van een tentoonstelling over de lijkwade van Turijn. Op Palmzondag 1 april opent bisschop Hurkmans, samen met burgemeester Rombouts, de expositie die tot 1 september te zien zal zijn.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 maart 2012

Paus roept Cubanen op tot standvastigheid

Santiago de Cuba | „Wanneer God aan de kant wordt gezet, dan wordt de wereld een ongastvrije plek voor de mens. Zonder God vervreemden we van onszelf.” Het was de boodschap van paus Benedictus XVI, gisteren, voor 200.000 bezoekers bij een openluchtmis op Cuba op het Antonio Maceo-plein van de revolutie. Tussen de regels door gaf de katholieke kerkvorst daarmee een boodschap af aan de regering van Cuba.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 maart 2012

Nascholing ruimer voor predikanten

Utrecht | Predikanten en kerkelijk werkers krijgen meer ruimte voor eigen invulling van de permanente educatie. Het verplichte nascholingstraject voor predikanten en kerkelijk werkers in de Protestantse Kerk is op een aantal belangrijke punten aangepast. Dat blijkt uit een rapportage die de generale synode op 20 april bespreekt.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

Harkemase Boys strikt talent Joël Wagenaar

Harkema | Harkemase Boys heeft zich voor het volgend seizoen verzekerd van de diensten van Joël Wagenaar. Het 19-jarige talent, dat zijn opleiding bij SC Cambuur genoot en op elke positie aan de rechterkant uit de voeten kan, speelt op dit moment bij Drachtster Boys.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

Heerenveen hengelt naar diensten Verhaegh

Heerenveen | Sportclub Heerenveen hengelt naar de diensten van Paul Verhaegh. De 28-jarige verdediger moet de opvolger worden van Daryl Janmaat die volgend seizoen naar Feyenoord vertrekt.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

Doelman Nordfeldt redt beloftes sc Heerenveen

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond op sportpark Skoatterwâld met 2-1 gewonnen van Jong De Graafschap. In een matig duel was de nieuwe Zweedse Kristoffer Nordfeldt tijdens zijn thuisdebuut prima op dreef.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

DC Fryslân haalt Scholma binnen als versterking

Baflo | Damcombinatie Fryslân heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Auke Scholma. De 55-jarige Fries om utens, woonachtig in het Groningse Baflo, bevestigde gistermiddag desgevraagd zijn overgang naar de club uit Franeker. DC Fryslân handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood in de ereklasse, het hoogste landelijke niveau, en kan de kwaliteiten van de voormalig Nederlands kampioen goed gebruiken.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

Een eeuw dammen gaat over meer dan 100 velden

De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) stond vorig jaar stil bij het honderd jarig bestaan. Dat werd gevierd door tal van activiteiten gedurende het jubileumjaar. Als slotakkoord kregen alle dammers in Nederland een cadeau aangeboden in de vorm van een jubileumboek: 100 jaar op 100 velden. Een eeuw dammen in Nederland. Een aantrekkelijk lees- en kijkboek over de honderdjarige geschiedenis van de damsport in ons land.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

Cupfighter ONB is voor helemaal niemand bang

Drachten | Het Drachtster ONB leeft op een roze wolk. De tweedeklasser zint vanavond op een nieuwe stunt in de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker bij hoofdklasser Staphorst. Bij winst plaatst het kleinduimpje zich voor de landelijke KNVB-beker én ligt er wellicht een halve eindstrijd tegen uitgerekend Drachtster Boys in het verschiet. ,,Dit is dé wedstrijd voor deze club. Tot nu toe dan”, kijkt trainer René de Jong al hoopvol vooruit.

Sportdinsdag, 27 maart 2012

Westra beseft het nu ook zelf: hij is een klassementsrenner

Tijnje | De tweede plaats van Lieuwe Westra in de rittenkoers Parijs-Nice kwam begin deze maand voor vele wielerliefhebbers als een complete verrassing. Dat het ‘Beest fan Mûnein’, die vandaag als een van de favorieten aan de Driedaagse De Panne-Koksijde begint, de klinkers uit de grond kon fietsen was bekend. Maar dat hij bergop ook mee zou kunnen, hadden slechts weinigen vermoed. Wie er niet van opkeek, was zijn ‘personal coach’ Ronald van Roeden. ,,Ik heb altijd gezegd: je bent een klassementsrenner. Nu weet hij het zelf ook.”

Sportdinsdag, 27 maart 2012

De Jong weer afgewezen voor trainerscursus

Leeuwarden | Henk de Jong is weer niet toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV). De KNVB Academie wees gistermiddag de inschrijving van de assistent-trainer van SC Cambuur af. ,,Ik kwam in de beoordeling een puntje tekort. Heel erg jammer”, reageert een teleurgestelde De Jong.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties