Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 maart 2007.

Dossierdinsdag, 27 maart 2007

De manipulaties in het internationale clubvoetbal


Economiedinsdag, 27 maart 2007

Exté Noord maakt zich los van Exsin

Leeuwarden - Adviesbureau Exté Consulting Noord maakt zich los van de Exsin Groep. T. Teakema en D. van Alebeek starten een nieuw bedrijf, D&T Result. De acht medewerkers van Exté Consulting gaan mee naar het nieuwe bedrijf. De directeuren konden zich niet vinden in de strategie van de Exsin Groep. Die wil met specialismen werken in het advieswerk, ondergebracht onder verschillende merken. Exté zou zich binnen de groep vooral bezig moeten houden met financiële dienstverlening.

Economiedinsdag, 27 maart 2007

Nom en Exté investeren in Friese Living Foods

Leeuwarden - Exté Participaties en ontwikkelmaatschappij NOM investeren in Living Foods, teeltbedrijf voor de glastuinbouw en de veeteelt. Met het geld gaat Living Foods de activiteiten in binnen- en buitenland uitbreiden. Dat maakte de NOM gisteren bekend. Living Foods ontwikkelt nieuwe teelttechnieken waarmee tot 70 procent aan water kan worden bespaard.

Economiedinsdag, 27 maart 2007

Autobedrijf ABD koopt De Vries Sneek

Drachten/Sneek - De ABD Groep heeft Renault-dealer De Vries in Sneek overgenomen. Dat maakte de directeur van ABD, H. van der Veen, gisteren bekend.

Economiedinsdag, 27 maart 2007

Terschellingers ruziën over bouwmarkt West

Terschelling - Winkeliers op Terschelling hebben massaal bezwaar aangetekend tegen de bouwvergunning voor een nieuwe bouwmarkt. Ondernemer I. Ruijg wil op bedrijventerrein Nieuwedijk bij West-Terschelling een nieuw bouwmarkt annex installatiebureau vestigen. Ook wil hij in het nieuwe pand ,,branchevreemde” producten gaan verkopen.

Hoofdartikeldinsdag, 27 maart 2007

Cholesterol...

Zijn medicijnen tegen een hoog cholesterolgehalte gevaarlijk of niet? En: worden die medicijnen wel zorgvuldig voorgeschreven? Of: heeft de farmaceutische industrie te veel invloed in de medische praktijk in ons land? Allemaal vragen die opkwamen na een uitzending van het consumentenprogramma Radar.

Regiodinsdag, 27 maart 2007

Veerdienst terug in Oostmahorn

Oostmahorn - Rederij Wagenborg gaat de komende maanden van Oostmahorn naar Schiermonnikoog varen. De extra veerdienst wordt na de herfstvakantie geëvalueerd. Als de afvaart genoeg mensen trekt, gaat de rederij de afvaart standaard aanbieden.

Regiodinsdag, 27 maart 2007

Teruggang openbaar onderwijs

Leeuwarden - Het leerlingaantal op openbare basisscholen in Nederland loopt terug. In vijf jaar tijd zijn de scholen bijna dertienduizend kinderen kwijtgeraakt. Het marktaandeel is gedaald van 31,5 naar 30,7 procent. Ook katholieke scholen verliezen leerlingen, terwijl de belangstelling voor protestants-christelijk onderwijs groeit.

Regiodinsdag, 27 maart 2007

Duisenberg krijgt warm onthaal ‘thuis’

Heerenveen - Onder grote publieke belangstelling onthulde Nout Wellink, president van de Nederlandsche Bank, gistermiddag in Heerenveen een standbeeld van Wim Duisenberg, oud-minister van Financiën en president van de Nederlandsche Bank en Europese Centrale Bank. De Heerenvener is weer terug in zijn geboorteplaats.

Regiodinsdag, 27 maart 2007

Biogas kan aardgas vervangen

Leeuwarden - Ongeveer 10 procent van het huidige aardgasverbruik kan worden vervangen door ‘groen gas’, gas dat wordt gewonnen uit mestvergisting, gft-vergisting, stortgas en rioolwaterzuiveringen.

Regiodinsdag, 27 maart 2007

Grut Palma ook voor oud-Wergea

Wergea - De aanleg van de nieuwbouwwijk Grut Palma, ten westen van Wergea, is begonnen. De uitbreiding met 140 woningen haalde de afgelopen maanden vooral het nieuws door het hardnekkige verzet van enkele omwonenden, die zich onder meer op de bedreiging voor de weidevogels beriepen. Dat is inmiddels tot aan de Raad van State uitgevochten, en zonder resultaat gebleven.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 maart 2007

‘Mijdt in kerk conflict niet’

Utrecht - ,,Jezus schuwde het conflict ook niet. Daarom, als er in de gemeente tegenstellingen zijn: ga het conflict aan! Vaak is een conflict oplosbaar. Bovendien kan het voor nieuwe energie worden gebruikt.” Dat zei de Rotterdamse hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en Onderneming Lucas Meijs gisteren op het symposium ‘Is zwijgen goud of fout?’ over tegenstellingen in de plaatselijke gemeente.

Sportdinsdag, 27 maart 2007

Cambuur zet het mes in de spelersgroep

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden heeft een begin gemaakt met de grote schoonmaak. Zeven spelers kregen gisteren hun congé. Voor Arnold Herder, Martijn Roosenburg, Tim Nijssen, Shutlan Axwijk, Leon Ramos, Paul Mulders en Bovar Karim is geen toekomst meer bij Cambuur. John Stegeman gaf eerder al aan na dit seizoen naar de amateurs van WHC te gaan.

Sportdinsdag, 27 maart 2007

Cambuur richt ogen op futsal

Leeuwarden Nu het vrouwenvoetbal aan de Cambuur voorbij is gegaan, heeft de club interesse in futsal. Gedacht wordt aan een samenwerking met Futsal Club Leeuwarden (FCL).

Sportdinsdag, 27 maart 2007

Drie duels schorsing voor Bonafacio

Zeist Cambuur-speler Brandon Bonafacio is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie duels geschorst. De 16-jarige speler van de Leeuwarders kreeg bij zijn debuut in het betaalde voetbal zondagmiddag de rode kaart tegen FC Zwolle.

Sportdinsdag, 27 maart 2007

Dun koordje voor futsallers Blauw Wit’34

Elim Het futsalteam van Blauw Wit’34, dat uitkomt in de eerste divisie F, moet na gisteravond ernstig vrezen voor prolongatie van haar status. In Elim werd het degradatieduel tegen de gelijknamig club met 5-1 verloren, waardoor het Leeuwarder fustalteam op de voorlaatste plaats blijft staan.

Sportdinsdag, 27 maart 2007

Eenvoudige zege voor driebandenteam Bierling

Leeuwarden Het driebandenteam van Bierling de Schepper is weer koploper in de tweede divisie groot. De voorsprong bedraagt met nog vier duels te gaan één punt op naaste rivaal Superdiscount uit Amsterdam. Het duel tegen het Beddencentrum uit Haarlem, dat slecht met drie spelers afreisde, eindigde in een eenvoudige 8-0 zege voor de Leeuwarder biljarters.

Weerdinsdag, 27 maart 2007

Zonneschijn

We houden vandaag en morgen uitbundige zonneschijn, want er is voor bewolking nagenoeg geen plaats. Het wordt vanmiddag 16 graden en ook morgen. De wind is vanmiddag matig tot vrij krachtig, morgen matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties