Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 december 2017.

Cultuurwoensdag, 27 december 2017

Energieke ‘Oliver’ maakt publiek blij

Na elk lied klonk er een applaus tijdens de première van Oliver met een twist in De Lawei in Drachten. Een enthousiast publiek dus, maar het was ook welverdiend; de kwaliteit van deze kerstmusical was over het algemeen behoorlijk. Natuurlijk pakte het ene beter uit dan het andere, maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien werd alles onderstreept door prachtige dansjes. Een goed gevonden truc was om korte fragmenten van de liedjes te gebruiken tijdens changementen, overbruggingen van de ene scène naar de andere. Door deze manier van werken ontstond er nooit een moment dat er niets gebeurde. Krachtig.

Hoofdartikelwoensdag, 27 december 2017

2017 liet zien hoe sterk de democratie is

Het zou een politiek bijzonder jaar worden, 2017. Na het Britse ‘ja’ voor de brexit in een referendum en de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten in 2016 zou in 2017 het Europese vasteland vallen voor het populisme. Politieke voorspellers, en de populisten zelf, zagen Frankrijk, Nederland, Duitsland al als dominosteentjes vallen.

Regiowoensdag, 27 december 2017

Structureel meer geld nodig voor kerken

Leeuwarden - Kerkelijke gemeenschappen en andere eigenaren van monumentale kerkelijke gebouwen moeten meer en structurele steun van overheden krijgen voor het behoud daarvan. Daarvoor pleit Jouke Jongsma, directeur van de Stichting Beheer Kerkelijke Gebouwen Noord Nederland (SBKGNN), vandaag in een opiniebijdrage in het Friesch Dagblad.

Regiowoensdag, 27 december 2017

Afspraken nodig over terugkeerplan bij uitzetting van kinderen

Leeuwarden - Asielzoekerskinderen hebben een terugkeerplan nodig voor uitzetting, vindt Daniëlle Zevulun. Ze promoveerde op haar onderzoek naar de terugkeer van zulke kinderen naar Kosovo en Albanië.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties