Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 december 2016.

Economiedinsdag, 27 december 2016

Zuivel gaat akkoord met sectorplan fosfaatreductie

Leeuwarden - De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft ingestemd met het voorgenomen fosfaatreductieplan van de melkveehouderij. De zuivelondernemingen vinden dat de maatregelen zoals voorgesteld in het plan voorzien in een noodzakelijke, snelle en substantiële reductie van fosfaat door de melkveehouderij.

Economiedinsdag, 27 december 2016

Meeleven met getroffen boer

Hiaure - Een grote mand met streekproducten van leveranciers van De Streekboer en een zestigtal kerstkaarten van klanten werden zaterdag gebracht bij biologisch eierboer Rimer en Sjieuwke Dijkstra in Hiaure. Hun bedrijf werd vorige week voor de tweede keer binnen een jaar getroffen door vogelgriep en geruimd.

Hoofdartikeldinsdag, 27 december 2016

Durft Brussel Polen de maat te nemen?

Brussel maakt zich zorgen over de staat van de democratie in EU-lidstaat Polen. Vorige week gaf de Europese Commissie - het dagelijks bestuur van de Europese Unie - bij monde van vice-voorzitter Frans Timmermans een waarschuwing aan het Oost-Europese land wegens schending van de Europese normen voor de rechtsstaat. Timmermans kan het stemrecht van Polen in de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie opschorten. Om het ingrijpende karakter van deze strafmaatregel, die nog nooit eerder is opgelegd, te onderstrepen wordt dit de 'nucleaire optie’ genoemd. De vraag is of Brussel zo ver durft te gaan.

Regiodinsdag, 27 december 2016

Naamgeving nieuw mfc zorgde voor hoofdbrekens in Rottevalle

Het zorgde de afgelopen maanden voor veel discussie in Rottevalle: wat moest de naam worden van het nieuwe mfc? Toen de scholen het voorstel van de inwoners hadden afgekeurd, schakelde het dorp een extern bedrijf in. Gisteren is alsnog de nieuwe, definitieve naam bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 27 december 2016

Ted Meines vocht altijd voor 'zijn jongens´

Leeuwarden - ,,Een enorm verlies voor de nog levende veteranen", noemt Jack Kooistra uit Leeuwarden het overlijden van oud-generaal Ted Meines. De in Huizum geboren Meines overleed zaterdag op 95-jarige leeftijd.

Regiodinsdag, 27 december 2016

Brok: het was now or never

Leeuwarden - Op het moment dat bekend werd dat John Jorritsma als Friese Commissaris van de Koning zou vertrekken, begon het bij Arno Brok te kriebelen. Toen een paar maanden later, in september, duidelijk werd wat voor commissaris Fryslân zocht, was het duidelijk voor hem. ,,Zo´n profielschets is belangrijk. Toen ik die zag, dacht ik bij mezelf, nu moet ik het proberen. Het is now or never."

Regiodinsdag, 27 december 2016

Alle panden brandveilig maken is een utopie

Leeuwarden - Dit jaar kwam het rapport over brandveiligheid in de binnenstad van Leeuwarden uit. De conclusies waren schokkend: een groot deel van de appartementen boven winkels en bedrijven in de stad voldoet niet aan de veiligheidsnormen. En de brandweer mag de panden niet zomaar controleren. Daarvoor is toestemming nodig.

Regiodinsdag, 27 december 2016

Kamperen kan net zo goed in de winter

Woudsend - Bij aquacamping De Rakken in Woudsend staat het kampeerterrein nog vol met caravans. Vroeger moest het hele terrein leeg zijn. Vaste gasten die hun caravan in Woudsend wilden laten staan, lieten hun caravan verslepen. Maar sinds een jaar of vijf kunnen de caravans ook op hun plekje blijven staan. Scheelt veel werk en wie een paar honderd euro neertelt, is bovendien het hele winterseizoen welkom.

Sportdinsdag, 27 december 2016

SC Cambuur verloor veel in 2016, maar wist wel de lach opnieuw te vinden

Het is zondag 3 januari 2016. Ergens boven Frankrijk, tien kilometer hoog in de lucht, vliegt de selectie en staf van SC Cambuur. Op weg naar het trainingskamp in Portugal. En op weg naar een gitzwart jaar in de clubhistorie - dat hoopvol eindigt.

Sportdinsdag, 27 december 2016

Heerenveen in 2016: van wisselvalligheid troef naar goed geoliede voetbalmachine

Waar de 'motor’ van sc Heerenveen in de eerste helft van 2016 regelmatig haperde, verving Jurgen Streppel bij zijn komst in de zomer het zand door smeermiddel. Met als gevolg dat zijn team straks als nummer vier van de eredivisie aan de oliebollen kan.

Sportdinsdag, 27 december 2016

Tweestrijd in Oudejaarsloop Marrum

Roelof Oostra en Rémon van Lunzen vertrokken zaterdagmiddag in de 38e Oudejaarsloop van Marrum al bij de start uit de meute. Daarmee werd de halve marathon door de klei van Ferwerderadiel een tweestrijd. De rest bleek kansloos.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties