Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 december 2012.

Hoofdartikeldonderdag, 27 december 2012

Intern verscheurd Syrië ontwricht regio

Na ruim 21 maanden is een einde van het conflict in Syrië nog niet in zicht.

Regiodonderdag, 27 december 2012

Dankbaar werk, ook in kersttijd

Leeuwarden | Het is gemakkelijk te vergeten dat sommigen ook tijdens de kerstdagen aan het werk moeten. Marten de Jong van de Wegenwacht is zo iemand. Het Friesch Dagblad mocht een ochtend met hem mee.

Regiodonderdag, 27 december 2012

Dieven slaan hun slag tijdens kerstdagen

Leeuwarden | Inbrekers hebben de dagen rond Kerst benut om in heel het land woningen binnen te dringen en te stelen. Overal in het land meldt de politie een toename. Alleen al in Fryslân is er de afgelopen dagen tientallen keren ingebroken. En dan is het aantal pogingen tot inbraak niet eens meegenomen, aldus politiewoordvoerder Wouter de Vries.

Regiodonderdag, 27 december 2012

Kabinet moet voorbeeld nemen aan Fryslân

Leeuwarden | De manier waarop Fryslân omgaat met vluchtelingen moet een voorbeeld zijn voor het kabinet. Dat zegt scheidend directeur van VluchtelingenWerk Noord-Nederland Klaas Harink in zijn afscheidsinterview vandaag in het Friesch Dagblad. ,,In Fryslân zijn veel mensen die heel radicaal zijn in medemenselijkheid. Hier word je niet met een kluitje in het riet gestuurd.”

Geloof & Kerkdonderdag, 27 december 2012

Iraanse voorganger Nadarkhani opnieuw in cel

Teheran | De Iraanse voorganger Youcef Nadarkhani, die in september vrijkwam, is op eerste kerstdag opnieuw gearresteerd en gevangen gezet. Hij had zijn celstraf nog niet uitgezeten, volgens de directeur van de Lakangevangenis.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 december 2012

Christendom in Midden-Oosten dreigt te verdwijnen

Londen | Het christendom dreigt uit het Midden-Oosten te verdwijnen als gevolg van islamitische onderdrukking. Dat stelt de onafhankelijke Britse denktank Civitas in het onlangs verschenen rapport Christianophobia.

Sportdonderdag, 27 december 2012

Beste drafjaar ooit voor trainer Crebas

Wolvega | Nog niet eerder beleefde trainer Bas Crebas zo’n goed jaar. In 2012 wonnen zijn paarden meer dan 100 koersen in eigen land. Woensdagavond werd zege nummer 110 voor de stal geturfd. Zahier Charisma zette de kroon op het seizoen door op de drafbaan Victoria Park in Wolvega de Grote Kerstprijs te winnen.

Sportdonderdag, 27 december 2012

Amoah mag in januari al weg bij Heerenveen

Heerenveen | Matthew Amoah, die in de zomer een eenjarig contract tekende in het Abe-Lenstrastadion, mag in januari al weer vertrekken bij sc Heerenveen. De aanvaller, die in competitieverband nog geen minuut speelde, zal volgens verwachting ook de komende maanden weinig aan voetballen toekomen. Ook al vanwege de ontwkkeling van de Duitse spits Mark Uth. Heerenveen zal daarom niet dwarsliggen als een andere club interesse heeft in een overname van de Ghanees.

Sportdonderdag, 27 december 2012

Meijer pakt goud op tumultueus NK

Utrecht | Het kan dit seizoen niet op voor schaatsster Rixt Meijer. De dertigjarige marathonschaatsster uit Heerenveen, die in 2012 al opzien baarde op de langebaan, scoorde gistermiddag op de Vechtsebanen in Utrecht ook eens op haar eigen discipline. Nadat ze eerder dit seizoen al het oranje pak als leider van het klassement mocht dragen, kwam daar op tweede kerstdag het rood-wit-blauw bij na een tumultueus verlopen Nederlands kampioenschap op kunstijs.

Sportdonderdag, 27 december 2012

BAM flikt het weer op NK marathon

Het was niet het meest ideale scenario, maar de BAM-ploeg van coach Jillert Anema flikte het gistermiddag weer bij het NK marathon op kunstijs in Utrecht. Met ditmaal Ingmar Berga als de grote troef.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties