Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 27 december 2010.

Cultuurmaandag, 27 december 2010

De Jeugd van Tegenwoordig komt naar Leeuwarden

Leeuwarden - De Nederlandse rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig geeft op 9 april een optreden in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden. Vanwege het succes van hun huidige tour, is besloten de concertreeks met een aantal concerten te verlengen. Poppodium Romein haalt de rappers onder de noemer Romein XL naar Leeuwarden.

Hoofdartikelmaandag, 27 december 2010

Instant-oplossing...

De winter is de jaarwisseling nog niet eens voorbij en er is alweer strooizoutschaarste. Het ministerie van Economische Zaken heeft contact opgenomen met Frisia: of die afgesloten winput bij Sexbierum opnieuw open kan ingeval de nijpende situatie aanhoudt. En Frisia is daar inderdaad toe genegen, heeft het zoutwinbedrijf laten weten.

Regiomaandag, 27 december 2010

Omrin mag afvaloven REC gaan testen

Harlingen - Omrin mag de installatie van de afvaloven in Harlingen testen. Dat heeft de Raad van State beslist. Stichting Afvaloven Nee had om schorsing van de milieuvergunning gevraagd omdat zij vindt dat de afvaloven teveel milieurisico’s met zich meebrengt.

Regiomaandag, 27 december 2010

Veel schaatsongelukken tijdens Kerst

Leeuwarden - Eerstehulpafdelingen van Friese ziekenhuizen hadden het extra druk dit kerstweekend door slachtoffers van de ijspret. Valpartijen op het ijs resulteerden met name in gebroken polsen.

Regiomaandag, 27 december 2010

Stavoren viert volgend jaar 950 jaar stadsrechten

Stavoren - Het jaar 2011 staat in Stavoren in het teken van de viering van het 950-jarig bestaan. Het gehele jaar door vinden er evenementen plaats. De start van de festiviteiten is op 1 januari. Tijdens de gebruikelijke nieuwjaarsviering voor de inwoners wordt die dag de stadsvlag gepresenteerd.

Regiomaandag, 27 december 2010

‘Huurder betaalt te veel voor isolatie’

Leeuwarden - Woningcorporatie WoonFriesland laat zijn huurders veel te veel meebetalen aan maatregelen voor energiebesparing. Dat vindt Huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland (HDBF). Dubbel glas, isolatie en een goede cv-ketel zouden basisvoorzieningen moeten zijn in ieder huis, zegt de vereniging.

Geloof & Kerkmaandag, 27 december 2010

Rotterdam een week lang thuishaven van Taizé-jongeren

Rotterdam/Leeuwarden - Rotterdam is deze week in de ban van Taizé. Tienduizenden jongeren strijken vanaf vandaag neer in de Maasstad. Uit heel Europa komen jongeren aan voor vijf dagen van gebed en ontmoeting. Voor het eerst vindt in ons land de Europese Taizé-ontmoeting plaats. Er werken liefst vierduizend vrijwilligers mee. In 134 kerken in en rond Rotterdam worden dagelijks gebedsvieringen gehouden.

Geloof & Kerkmaandag, 27 december 2010

Geloven is komende dagen heel gewoon in Rotterdam

Leeuwarden - Het is bíjna zover: Marlies van der Ploeg (16) en Geke de Wit (15) reizen morgen per trein naar Rotterdam. Ze gaan er samen met meer dan 25.000 jongeren het evenement van hun leven meemaken: de Europese Taizéontmoeting.

Geloof & Kerkmaandag, 27 december 2010

PKN-gemeente Sneek gaat fuseren

Sneek - Na een lange tijd van nauwe samenwerking heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente i.w. te Sneek besloten om een fusie aan te gaan. Het feit wordt zondag 9 januari in een gezamenlijke dienst in de Grote- of Martinikerk gevierd. Ook wordt dan de fusieovereenkomst getekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties