Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 december 2003.

Bijschriftzaterdag, 27 december 2003

In de sterren

U kent die uitdrukking wel: het staat in de sterren geschreven.

Cultuurzaterdag, 27 december 2003

Uniek kerstconcert in Jorwert in Franse sfeer

Capella Frisiae en de Accademia Amsterdam gaven op kerstavond een kerstconcert in Franse sfeer in de Nederlands-Hervormde kerk van Jorwert, onder leiding van Hoite Pruiksma.

Cultuurzaterdag, 27 december 2003

Fijnzinnig orgelconcert Jongepier

Bachs concerto in natale, de Pastorale (BWV 590), mag op een orgelconcert op Tweede Kerstdag natuurlijk niet ontbreken. Daarom stond dat werk, met een minimum aan decibels en een maximum aan zeggingskracht, ook min of meer centraal in het concert dat Jan Jongepier gistermiddag in een goed bezette Grote Kerk in Leeuwarden ten gehore bracht.

Hoofdartikelzaterdag, 27 december 2003

Minder subsidiebanen..

Honderden zogenoemde Melkertbaners in Fryslân zijn de afgelopen maanden hun baan kwijtgeraakt. Daarmee raakten tientallen verenigingen, onder meer op sportgebied, hun (vaak enige) vaste kracht kwijt. Het is het gevolg van de miljoenenbezuiniging van het Rijk op de gesubsidieerde banen. Een bezuiniging die hard uitpakt voor een groep kansarmen op de arbeidsmarkt, en bovendien grote gevolgen heeft voor het verenigingsleven.

Regiozaterdag, 27 december 2003

Verwarring over vergunning van opslag vuurwerk

Sneek – Directeur J. Post van transportbedrijf Post uit Sneek is boos op de gemeente Sneek. Het bedrijf is in diskrediet gebracht door berichten als zou het bedrijf op industrieterrein De Hemmen illegaal vuurwerk opslaan. ,,Niks van waar.’’ Volgens Post van het transportbedrijf doet hij niks illegaals en is hij in het bezit van alle benodigde milieuvergunningen. ,,Dit is een misser van de gemeente. Het enige wat ik doe is vuurwerk overslaan’’, reageert Post.

Regiozaterdag, 27 december 2003

Auto rijdt in op brassband Noardburgum

Julia Molenaar

Regiozaterdag, 27 december 2003

Nederlandse Reders pareren kritiek van Stichting Noordzee

‘,,Nederland weet niet meer wat scheepvaart is”, verzucht stafmedewerker G. Huisink van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Het verlies van drie containers met uiterst giftig houtverduurzamingsmiddel door het Ethiopische schip Antinet ten noorden van de waddeneilanden, is slechts een incident. Arjen Bakker

Regiozaterdag, 27 december 2003

Windmotor Weidum op nippertje gered

Weidum – De Amerikaanse windmotor aan de Hegedyk in Weidum wordt een beschermd monument. De molen is van het type Record acht. Volgens een woordvoerder van de gemeente Littenseradiel staat hiervan nog maar één exemplaar in Nederland: in Weidum.

Regiozaterdag, 27 december 2003

Steeds meer dominees worden ‘ondernemer’

Ruurd Walinga

Regiozaterdag, 27 december 2003

Steeds meer dominees worden ‘ondernemer’

Ruurd Walinga

Geloof & Kerkzaterdag, 27 december 2003

Missionair Collectief op zoek naar partner

Leeuwarden – Het Landelijk Missionair Collectief (LMC) gaat op zoek naar een partner om mee samen te werken. Gedacht wordt aan een organisatie als Oikos, aldus Johan van Klinken uit Haren, een van de leden van de Werkgroep voor Overleg en Dienstverlening (WOD) van het LMC.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 december 2003

PKN viert ‘Dag van de Vereniging op 12 juni in Utrecht

Utrecht – De Protestantse Kerk in Nederland (PKN), die op 1 mei van 2004 ontstaat uit de fusie van de Gereformeerde Kerken in Nederland, de Nederlandse Hervormde Kerk en de Luthers-Evangelische Kerk, gaat de vereniging groots vieren met een ‘Dag van de Vereniging’ in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat schrijft algemeen secretaris dr ds Bas Plaisier op de website van de Samen-op-Wegkerken, in een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 december 2003

NHK vraagt af te zien van gang naar rechter

Leeuwarden – Het moderamen van de Nederlandse Hervormde Kerk heeft elf gemeenten die dreigen met een juridische procedure afgelopen dinsdag ,,indringend gevraagd” zich neer te leggen bij het fusiebesluit voor de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 december 2003

Jongeren op zendingspad

Leeuwarden – 7500 Jongeren uit veertig landen die nadenken over een mogelijke zendingsopdracht voor hun leven. Dat vindt vanaf zondag plaats op het European Mission Congres in de Duitse stad Bad Salzuflen. Thema van het megacongres dat tot en met 2 januari duurt is: ‘Know it. Live it. Share it’ (‘Weet het. Leef het. Deel het’).

Weerzaterdag, 27 december 2003

Regen en wind

Vandaag valt er een enkele bui, maar kan de zon ook af en toe doorbreken. Er waait een matige tot krachtige zuidenwind bij een maximum temperatuur van 7 graden. Morgen steekt er een harde tot stormachtige westenwind op .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties