Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 november 2014.

Achtergronddonderdag, 27 november 2014

Klein maritiem erfgoed sterkt identiteit wad

Naast de eerbiedwaardige hoge vuurtorens kent het waddengebied ook klein maritiem erfgoed. Het verdween helaas op grote schaal in de jaren zeventig als gevolg van moderne navigatie en communicatiemiddelen.

Hoofdartikeldonderdag, 27 november 2014

Syriërs en ebola tegenover elkaar

Nederland nodigt geen 250 Syrische vluchtelingen extra uit om naar Nederland te komen. Dat was wel de wens van de meerderheid van de Kamer, mede tot stand gekomen door de PvdA. Staatssecretaris Teeven van de VVD wilde niet voldoen aan de wens van de Kamer en de PvdA accepteert die weigering.

Regiodonderdag, 27 november 2014

Blue Energy heeft potentie, maar het is een spannend project

Een project dat de koning niet mocht missen. Zo betitelt directeur Rik Siebers van Redstack de proefinstallatie voor Blue Energy. De installatie op de Afsluitdijk werd gisteren officieel geopend.

Regiodonderdag, 27 november 2014

Schans herrijst op de scheiding van Fryslân en Grinslân

Drie musketsalvo's daveren over het land. De musketiers, in kledij uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, verklaren de heropgeworpen schans net buiten Frieschepalen officieel voor geopend, nadat gedeputeerde Sietske Poepjes een lint heeft weggetrokken rond het 'stekje'. Het tafereel wordt gadegeslagen door ruim vijftig belangstellenden.

Regiodonderdag, 27 november 2014

College: maximaal 250 asielzoekers in Rijs

Joure - Het college van B en W van De Friese Meren wil alleen meewerken aan een asielzoekerscentrum in Rijs met maximaal 250 bewoners. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) houdt vast aan een groter aantal vluchtelingen, minimaal vier- en maximaal vijfhonderd. Volgens het COA is het college daarmee akkoord gegaan. De gemeente kan dan ook een schadeclaim verwachten als zij nu minder mensen toestaat.

Regiodonderdag, 27 november 2014

De Sionsberg nog deze week ontmanteld

Dokkum - Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaat nog deze week dicht. De klinische zorg wordt afgebouwd: er vinden al geen operaties meer plaats en patiënten en dossiers worden overgedragen aan ziekenhuizen in de omgeving. Voor de afbouw van de poliklinische zorg wordt iets meer tijd genomen. Dat zei Norbert Hoefsmit, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van Pasana, gisteren tijdens een persbijeenkomst in Dokkum.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties