Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 februari 2018.

Cultuurdinsdag, 27 februari 2018

Dagelijks voor Edoza langs de deuren

Sneek - ,,525 lotten yn oardel wike tiid”, zegt de Sneker met zekere trots. Waar de meeste koorleden de verkoop binnen familie- en vriendenkring houden, gaat de 83-jarige Jansen dagelijks langs de deuren in zijn woonplaats. ,,Moarns fan tsien oant tolve en middeis fan goed twa oere ôf wer. As it net te kâld is, gean ik troch oant seis oere.”

Economiedinsdag, 27 februari 2018

Vogelgriep op pluimveebedrijf Oldekerk

Oldekerk - Bij een pluimveehouderij in Oldekerk is zondagavond vogelgriep vastgesteld. Het gaat om het type H5, dat kan lijden tot ernstige ziekte of overlijden bij vogels. Uit nader onderzoek moet nog blijken om welke variant het precies gaat. De kans is klein dat deze variant ook schadelijk is voor mensen.

Hoofdartikeldinsdag, 27 februari 2018

Het Westen staat met lege handen in Syrië

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties nam zaterdag unaniem, dus zelfs met Russische steun, een resolutie aan voor een wapenstilstand van dertig dagen in Syrië. Maar het VN-bestand blijkt een dode letter.

Regiodinsdag, 27 februari 2018

Personeel berust in fusie De Friesland

Leeuwarden - De ondernemingsraad van De Friesland Zorgverzekeraar gaat niet in cassatie bij de Hoge Raad om de fusie met Zilveren Kruis terug te draaien. De or ziet daarvoor onvoldoende mogelijkheden in de uitspraak van de Ondernemingskamer. Dat laat advocaat Paul Bosch desgevraagd weten.

Regiodinsdag, 27 februari 2018

BFVW wil met eerste ei toch naar Brok

Earnewâld - Als het aan het bestuur van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) ligt, wordt er dit jaar toch een ontheffing aangevraagd voor het rapen van het eerste provinciale kievitsei. Dat ei zou dan, anders dan de voorgaande jaren, op het provinciehuis gelotterd kunnen worden.

Regiodinsdag, 27 februari 2018

Ook Friese gemeenten heffen minder hondenbelasting

Leeuwarden - Steeds minder gemeenten in Fryslân heffen hondenbelasting. Dat valt af te leiden uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2010 belastten dertien van de 31 Friese gemeenten het bezit van de viervoeter, dit jaar hebben nog maar zes van de negentien zo’n heffing op de begroting staan. Dat is een daling van 42 naar 32 procent van het aantal gemeenten.

Regiodinsdag, 27 februari 2018

Cursus gevolgd, meteen de lokale politiek in

Een schoonheidsspecialiste, een medisch pedicure en een salesmanager: geen partijtijgers, maar betrokken burgers volgden de cursus ‘Politiek actief’. Worden ze straks raadslid in Tytsjerksteradiel?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties