Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 februari 2004.

Bijschriftvrijdag, 27 februari 2004

Leren leven van de verwondering

De priester Zacharias heeft dienst in de tempel te Jeruzalern, rnaar er is iets aan de hand, want het volk wacht buiten op de zegen, maar hij komt niet.

Hoofdartikelvrijdag, 27 februari 2004

Integratie op herhaling…

Het probleem van de integratie van allochtone Nederlanders zal de komende tijd veel aandacht krijgen. De vraag of zij wel of niet gelukt is speelt al een hele tijd. Het zal moeilijk blijven daar een eenduidig antwoord op te geven, al zou het alleen al zijn omdat er bepaald geen eenstemmigheid is over wat men precies onder integratie moet verstaan.

Regiovrijdag, 27 februari 2004

Eis: acht jaar cel voor kidnap van Lusanne van der Gun

Leeuwarden – Officier van justitie W. ten Kate heeft gisteren acht jaar cel geëist tegen de ontvoerder van Lusanne van der Gun. Ook moet hij 10.000 euro smartengeld betalen aan het meisje en aan haar ouders. Raadsman T. van der Goot van de verdachte vindt vijf jaar celstraf voldoende.

Regiovrijdag, 27 februari 2004

Fotoverbod voor LC na

Leeuwarden - De Leeuwarder Courant mag een half jaar lang geen foto’s meer maken in de rechtbank in Leeuwarden. De persrechter maakte het fotoverbod bekend na afloop van de rechtszaak tegen de verdachte van de ontvoering van Lusanne van der Gun.

Regiovrijdag, 27 februari 2004

‘Onder een luik blijft ’ie mooier’

Oosterbierum – ,,Open houden? Nee hoor, er gaan gewoon weer planken overheen”. Het kerkbestuur van de Samen-op-Weg-gemeente in Oosterbierum heeft geen moment overwogen om iets aan de inrichting van het dertiende-eeuwse kerkgebouw te veranderen, toen de Rijksdienst voor de Monumentenzorg ontdekte dat er een zeer bijzondere vloer in het gebouw lag. ,,Nou goed”, zegt Piet Visser, de administrateur en beheerder van het restauratiefonds, ,,we maken erwel een luik boven, zodat iemand die dat wil hem makkelijk kan bekijken.” Onder een luik blijft de mozaďekvloer, die volgens bouwhistoricus Albert Reinstra van de Monumentenzorg uit de veertiende eeuw moet stammen, mooier dan wanneer de kerkgangers eroverheen gaan lopen. ,,Bovendien zou dan de hele planken vloer eruit moeten. In de rest van de kerk zijn de stenen niet echt mooi, dus dat zou niet kunnen.”

Regiovrijdag, 27 februari 2004

Zoeken naar gifvaten opgegeven

Vlieland – De 63 vaten met arseenpentoxide, die sinds 21 december 2003 op de bodem van de Noordzee liggen, kunnen hooguit nog bij toeval gevonden worden. Rijkswaterstaat geeft de actieve zoektocht naar de gifvaten op.

Regiovrijdag, 27 februari 2004

Rechter wenst meer studie over aaisykjen

Leeuwarden - Het zoeken naar kievitseieren in Fryslân kan voorlopig doorgaan. De bestuursrechter in Leeuwarden doet nog geen uitspraak in de zaak die de Dierenbescherming en stichting De Faunabescherming tegen de provincie Fryslân hebben aangespannen. Die willen dat er een einde aan deze Friese traditie komt. De rechtbank stelde gisteren dat er meer onderzoek nodig is voor hij knopen kan doorhakken.

Regiovrijdag, 27 februari 2004

Sluiting dorpshuizen dreigt

Heerenveen – Heerenveen moet een aantal dorpshuizen en wijkcentra sluiten. Dit vreest directeur P. Vlootman van welzijnsinstelling Caleidoscoop. Het verdwijnen van de ID-banen, strengere regels voor huisvesting en personeel en een nieuwe bezuinigingsronde nopen de gemeente verder te bezuinigen op het welzijnswerk.

Regiovrijdag, 27 februari 2004

‘We maken water! We zinken!’

Vlieland - ,,Een vrouw was echt totaal in paniek,” zegt timmerman Jan Hiemstra uit Harkema. ,,’Waar is mijn man? We maken water! We zinken!’, riep ze. Ik had zelf niet het idee dat het zo erg was, maar toen kneep ik hem ook wel even.”

Geloof & Kerkvrijdag, 27 februari 2004

Hongerdoek van gemeenteleden in Grote Kerk Drachten

Leeuwarden – In de Grote Kerk van Drachten is vanaf zaterdag een hongerdoek te zien dat in 1997 door leden van de toenmalige hervormde wijkgemeente Noorder-Drachten is gemaakt.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 februari 2004

Oud-Leeuwarder deken Beeres overleden

Leeuwarden – Pastoor Jos Beeres, die lange tijd deken was van Leeuwarden, is dinsdag overleden.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 februari 2004

‘Ongemakkelijke’ teksten over bloed

Er is veel te doen om de film The Passion of The Christ (Het lijden van Christus). Met name om het vermeende antisemitische karakter ervan.

Sportvrijdag, 27 februari 2004

Ondanks blessure heeft Weening het naar zijn zin

Leeuwarden – Dit seizoen hoort hij er dan eindelijk echt bij. Pieter Weening is toegetreden tot de profploeg van de Rabobank. Er zijn ook tegenslagen. De 22-jarige wielrenner uit Harkema wordt momenteel geveld door een blessure en zit ‘gewoon’ thuis.

Weervrijdag, 27 februari 2004

Enkel sneeuwbuitje

Vannacht en morgen zijn er opklaringen en mogelijk een enkel sneeuwbuitje. Het kwik zakt vannacht tot rond -3 graden; bij aanhoudend helder weer tot circa -5 graden. Morgen wordt het ongeveer 3 graden, bij een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties