Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 januari 2015.

Economiedinsdag, 27 januari 2015

Burgumer modewinkel duurzaamst en meest klantvriendelijk

Burgum - ,,Een hele eer dat onze winkel uit tweehonderd branchegenoten als beste uit de bus is gekomen", vertelt eigenares Aline Sprokkereef. De prijs, zondag uitgereikt op de vakbeurs De Modefabriek in de Amsterdamse RAI, is ingesteld door duurzaam importbedrijf en modeagentuur Goodbrandz. Toch is er naar meer gekeken dan de duurzaamheid van het assortiment. Sprokkereef: ,,We zijn ook beoordeeld op het punt van klantvriendelijkheid, goede advisering, eerlijke en authentieke producten en winkelbeleving."

Hoofdartikeldinsdag, 27 januari 2015

Benut alle kennis die je hebt voor het wad

De huidige discussie over de zoutwinning onder de Waddenzee laat zien dat het niet eenvoudig is om kennis in beleid te vertalen. Beleidsmakers en politici hebben kennis nodig om besluiten over het waddengebied te kunnen nemen, maar wanneer wordt de juiste kennis gebruikt?

Regiodinsdag, 27 januari 2015

'Otterpark' Aqua Zoo failliet verklaard

Leeuwarden - Dierenpark Aqua Zoo in recreatiegebied De Kleine Wielen even buiten Leeuwarden is failliet. Het dierenpark trekt te weinig bezoekers om de hoge schuldenlast te kunnen dragen en verdiende te weinig om nieuwe investeringen te kunnen doen. De rechtbank in Gelderland heeft het faillissement gisteren uitgesproken.

Regiodinsdag, 27 januari 2015

Telefoon rinkelt op eerste dag Sionsberg

Dokkum - Op de eerste openingsdag sinds het faillissement en de doorstart van ziekenhuis De Sionsberg in Drachten kregen de receptionistes gisteren veel telefoontjes te verwerken.

Regiodinsdag, 27 januari 2015

Winkelplan Drachten kan lang op zich laten wachten

Drachten - Het kan nog maanden duren voordat de gemeente Smallingerland het nieuwe detailhandelsbeleid heeft vastgesteld. Volgende week dinsdag spreekt de gemeenteraad opnieuw over de nieuwe detailhandelvisie, waarin onder meer regels worden gesteld over de vestigingslocaties voor supermarkten en de vormen van detailhandel die zijn toegestaan bij wijkwinkelcentra. Mogelijk krijgen de wethouders Nieske Ketelaar (PvdA) en Ron van der Leck (D66) de opdracht om een geheel nieuw beleidsplan te schrijven.

Sportdinsdag, 27 januari 2015

Wat is het geheim van penaltyspecialist Erik Bakker?

De kwartfinale tussen SC Cambuur en PEC Zwolle in de strijd om de KNVB-beker zou vanavond zomaar eens beslist kunnen worden via een strafschoppenserie. Het Friesch Dagblad zocht Erik Bakker op en vroeg de penaltyspecialist naar het geheim van een goede strafschop.

Sportdinsdag, 27 januari 2015

Bekerwinnaar is rechtstreeks geplaatst voor Europa League

Wie bij de laatste acht ploegen zit in de strijd om de KNVB-beker mag al best dromen van de finale en zelfs van de eindzege. De bekerwinnaar plaatst zich dit seizoen bovendien rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Bekerwinst is dus aanlokkelijker dan bijvoorbeeld play-offs om Europees voetbal bereiken. Een kwartfinalist is immers maar twee zeges verwijderd van de eindstrijd in De Kuip op 3 mei. Uitgerekend op die datum en k in Rotterdam, pakte Cambuur al eens een hoofdprijs: het kampioenschap in 2013. Trainer Henk de Jong laat zich echter niet gek maken. ,,Eerst maar Zwolle verslaan. Het is een unieke kans om voor het eerst in de clubhistorie de halve finale te bereiken, dat sowieso."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties