Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 januari 2011.

Cultuurdonderdag, 27 januari 2011

Portret van een maker van serieuze grappen

Hij had nog nooit van de man gehoord, maar bleek diens werk wel te kennen. Inmiddels weet Maurice Hamming (21) uit Drachten alles van zijn dorpsgenoot Jan Ketelaar. Samen met vier studiegenoten maakte hij een portretdocumentaire over de bekende ‘potzenmaker’. De film, Jan Ketelaar. Wachten op hoogwater, gaat vanavond in premičre in Images in Groningen.

Cultuurdonderdag, 27 januari 2011

Heerenvener wint derde prijs Gedichtenwedstrijd

Leeuwarden - Maarten van Doremalen uit Heerenveen heeft gisteren de derde prijs gewonnen in de tweede Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. De jury, onder leiding van Gerrit Komrij, koos zijn gedicht Jochem gaat op reis als het op twee na beste van de in totaal zo’n tienduizend inzendingen. Van Doremalen kreeg de prijs, vijfhonderd euro, gisteravond uitgereikt in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Zijn gedicht is opgenomen in een bundel van de honderd beste inzendingen.

Cultuurdonderdag, 27 januari 2011

Trio Kleefstra’s en Pruiksma naar festival in Berlijn

Leeuwarden - Het Friese trio Kleefstra-Pruiksma-Kleefstra speelt op 5 februari op het twaalfde CTM-festival in Berlijn. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Het zesdaagse muziek- en kunstevenement geldt als het belangrijkste Duitse festival voor experimentele en elektronische muziek.

Cultuurdonderdag, 27 januari 2011

Toekomst Robles Rock onzeker door gebrek aan geld

Grootegast - De toekomst van muziekfestival Robles Rock is zeer onzeker door een gebrek aan subsidie. De organisatie van het evenement had de gemeente Grootegast gevraagd om een subsidie van achtduizend euro. De gemeenteraad heeft deze week echter het voorstel van het College van B en W aangenomen om slechts 2500 euro beschikbaar te stellen.

Economiedonderdag, 27 januari 2011

Start van Friese Dairy Campus

Leeuwarden - Met een startsymposium is gisteren de aftrap gegeven van de Dairy Campus, een internationaal kenniscentrum voor de zuivelsector. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen zetten met overheden en het bedrijfsleven een organisatie op rondom Nij Bosma Zathe en Van Hall Larenstein. PTC+ uit Oentsjerk doet niet mee.

Hoofdartikeldonderdag, 27 januari 2011

Onderzoek naar privatiseringen...

Een meerderheid in de Eerste Kamer wil een parlementair onderzoek naar de privatiseringen van de afgelopen decennia. Voor een parlementaire enquęte, een veel zwaarder middel, bleek niet voldoende steun te zijn, maar de meeste partijen vinden het de moeite waard om dieper te kijken naar de gevolgen van privatiseringen.

Regiodonderdag, 27 januari 2011

Na tweehonderd jaar heeft Fryslân weer soort van universiteit

Leeuwarden - Precies tweehonderd jaar nadat de Franse bezetter in 1811 de universiteit van Franeker heeft opgeheven, krijgt Fryslân weer een universiteit.

Regiodonderdag, 27 januari 2011

Vaak geld nodig voor het inrichten van de woning

Leeuwarden - Na nog geen half jaar te bestaan, stromen de aanvragen voor noodgeld binnen bij Stichting Urgente Noden Friesland (SUN Friesland). Voor het noodhulpbureau is door de provincie bijna een half miljoen toegekend voor de komende vier jaar. In totaal zijn al 46 meldingen binnengekomen, waarvan de helft is toegewezen. De meeste aanvragen worden gedaan voor mensen die hun woning moeten inrichten, maar dat niet kunnen betalen.

Regiodonderdag, 27 januari 2011

‘Nu echt einde aan storingen brug Akkrum’

Akkrum - De spoorbrug over de Boarn bij Akkrum krijgt een hydraulisch bewegingssysteem. Spoorbeheerder Prorail wil zo voor eens en voor altijd een einde maken aan de storingen, die sinds de bouw van de brug in 2007 het treinverkeer geregeld lamleggen. Het bestaande panamakruksysteem blijkt een miskoop.

Regiodonderdag, 27 januari 2011

Geen vakantie, maar helpen in de zorg

Nijezyl - ,,Een tas vol spullen heb ik gekregen. Die gaat weer mee.” Diabetesverpleegkundige Nynke Landman (48) uit Nijezijl verruilt haar werk in het Antonius Ziekenhuis in Sneek binnenkort voor twee maanden werk in Freetown, Sierra Leone.

Regiodonderdag, 27 januari 2011

Toch beroep tegen windpark

Lemmer - De gemeente Lemsterland tekent toch bezwaar aan tegen zes windmolens van het nog te bouwen Windpark Noordoostpolder. De zes gewraakte turbines moeten in het IJsselmeer op grondgebied van Lemsterland komen.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 januari 2011

Eerste multicultureel gospelkoor voor Fryslân

Leeuwarden - Fryslân heeft er een nieuw koor bij. Wilco Kloosterman heeft samen met de Afrikaanse muzikant Basile Maneka Lukadi een multicultureel gospelkoor opgericht. Het is het eerste multiculturele koor in Fryslân.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 januari 2011

Kerk: Duitse ouders moeten kinderen weer voorlezen

Hannover - De Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) is een project begonnen om jonge ouders samen met hun kinderen aan het lezen te krijgen van christelijke boeken. Er worden liefst zeventigduizend pakketen met een kinderboek, een ouderbrochure en een cd geschonken aan ziekenhuizen, bibliotheken en kinderopvangplaatsen. Die kunnen de voorleespakketten uitreiken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties