Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 januari 2010.

Cultuurwoensdag, 27 januari 2010

The Exploited sluit punkfestival in Iduna Drachten af

Drachten - Het Drachtster poppodium Iduna komt op 9 mei met een punkfestival waarop de Schotse punkband The Exploited zal optreden. De band, een van de grootste punkbands die nog over is uit de jaren tachtig, zal het festival afsluiten.

Cultuurwoensdag, 27 januari 2010

Muzikale hulp voor Haïti in Schaaf

In het hele land worden benefietacties gehouden voor Haïti, ook in Fryslân. Zaterdag is er in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden de actie Fryslân helpt Haïti. De actie wordt georganiseerd door Boven Holland Entertainment samen met de stichting Hart voor Haïti die een kinderdorp in de buurt van Port-au-Prince steunen, dat zwaar getroffen is door de ramp.

Economiewoensdag, 27 januari 2010

Bokken en rammen worden toch geruimd

Den Haag - Bokken en rammen op bedrijven die met Q-koorts zijn besmet, moeten toch worden gedood. Zij kunnen ook besmet zijn met de Q-koortsbacterie en kunnen vrouwelijke dieren bij het dekken infecteren. Dat hebben de ministers Verburg (LNV) en Klink (Volksgezondheid) gisteren aan de Tweede Kamer geschreven.

Economiewoensdag, 27 januari 2010

Den Haag schrijft wijze perceelsherziening voor

Den Haag - De manier waarop het ministerie van Landbouw het perceelsregister wil herzien, is een keuze van het ministerie zelf en wordt niet voorgeschreven door Brussel. Dat is af te leiden uit antwoorden van minister Verburg op Kamervragen over de herziening. De Commissie maakte september vorig jaar bekend dat Nederland 16,6 miljoen euro inkomenssteun uitgekeerd tussen 2006 en 2008 moet terugbetalen, omdat ten onrechte heggen en slootkanten waren meegerekend als subsidiabel areaal. Nederland betwist dat bedrag.

Hoofdartikelwoensdag, 27 januari 2010

Op zoek naar een uitweg...

De geesten worden er langzaam rijp voor gemaakt dat een politieke oplossing de enige uitweg biedt uit Afghanistan.

Regiowoensdag, 27 januari 2010

De ‘Mulders’ hebben wat met Nijelamer

Nijelamer - Geen primeur deze winter voor IJsvereniging Nijelamer. Of misschien toch wel, want nationaal en Fries kampioen Jesper Hospes werd gisteravond bij de kortebaanwedstrijd verslagen door Michel Mulder. Twee jaar nadat ook zijn tweelingbroer Ronald daar zegevierde. De ‘Mulders’ hebben wat met Nijelamer.

Regiowoensdag, 27 januari 2010

Fries trekt van het platteland naar de stad

Leeuwarden - Friezen trekken steeds meer naar de grote plaatsen. Kernen met 15.000 of meer inwoners groeien ten koste van de dorpen met minder dan 1500 inwoners. Deze trend is al meer dan tien jaar gaande. Bevolkingskrimp is derhalve niet alleen een probleem voor het noorden en westen van de provincie, maar voor heel Fryslân.

Regiowoensdag, 27 januari 2010

Grutte Wielen uit Natura 2000

Leeuwarden - Minister Verburg van LNV neemt een groot deel van de wijzigingsvoorstellen voor de Natura 2000-gebieden over. Dit betekent dat de Grutte Wielen bij Leeuwarden niet verder wordt ontwikkeld als natuurgebied.

Regiowoensdag, 27 januari 2010

SKS-skûtsjes mogen niet meezeilen bij Langweer

Langweer - Schippers van SKS-skûtsjes krijgen geen toestemming van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) om in april deel te nemen aan een demonstratiewedstrijd op de Langwarder Wielen. Dat is de schippers per brief te kennen gegeven.

Regiowoensdag, 27 januari 2010

Bevroren IJsselmeer zorgt voor winters hoogstandje

Stavoren - Afgelopen dagen was het uitzonderlijk koud rond het IJsselmeer. Stavoren was twee dagen achtereen de koudste plaats van Nederland. Weerman Piet Paulusma noemt de weersituatie uniek. Het IJsselmeer, in de zomer vaak verraderlijk, kan in de winter verrassen.

Regiowoensdag, 27 januari 2010

Je snapt elkaar weer wat beter

Grou - Twee akelige ongevallen op het terrein van loonbedrijf Nauta in Grou, gisteravond. Gelukkig ging het in beide gevallen om een oefening voor de ambulancezorg en de brandweer, die daarmee op een wat rustiger manier dan anders over hun onderlinge samenwerking konden praten.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 januari 2010

Taizé: een jaar lang bidden op 12e van maand voor Haïti

Leeuwarden - De oecumenische gemeenschap van Taizé vraagt mensen om een jaar lang op de 12e van de maand te bidden voor Haïti. De Franse gemeenschap, die jaarlijks door tienduizenden jongeren wordt bezocht, wil zo een stem geven aan een verzoek van jongeren van Haïti.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 januari 2010

Antieke dakpannen vliegen de deur uit voor Hollumer vermaning

Hollum - ‘Ga uit je dak en geef 20 euro voor een antieke en unieke dakpan uit 1850’. Met deze leus zamelt de Doopsgezind-Gereformeerde Federatie op Ameland geld in voor de renovatie van de vermaning in Hollum. De actie is succesvol; meteen de eerste zondag vlogen er tijdens het koffiedrinken na de dienst in een half uur vijftig pannen weg. Door een baksteen te kopen sponsoren mensen de renovatie.

Sportwoensdag, 27 januari 2010

Bouwmeester vaart mee voorin

Miami - Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten staat bij de wereldbekerwedstrijden zeilen in Biscaine Bay bij Miami op een voorlopig tweede plaats. De Friezin moet in het tussenklassement van de (olympische) Laser radial-klasse alleen de Amerikaanse Paige Railey nog voor zich dulden. Bouwmeester behoort in Miami tot de favorieten nadat vorige maand voor de kust van Melbourne een wereldbekerwedstrijd won.

Sportwoensdag, 27 januari 2010

Kromkamp weg bij Groen talent

Techendorf - Marathonschaatser Martijn Kromkamp, vorig jaar de ijzersterke winnaar van de natuurijs grand prix in Zweden, staat na dit seizoen weer op straat. Een ‘dik’ contract leverde de fraaie overwinning de Heerenvener echter niet op.

Sportwoensdag, 27 januari 2010

Ziekenboeg Heerenveen stroomt leeg

Heerenveen - Heerenveen-trainer Jan de Jonge beschikt komende zaterdag in het uitduel met ADO Den Haag over een vrijwel volledig fitte selectie. Deze week keren Viktor Elm, Mika Väyrynen, Oussama Assaidi en Brian Vandenbussche terug op het trainingsveld.

Sportwoensdag, 27 januari 2010

Cambuur haalt verdediger Haarlem

Leeuwarden - SC Cambuur heeft per direct verdediger Geoffrey Meye (27) van HFC Haarlem overgenomen. De in Utrecht geboren Meye speelt de rest van dit seizoen op amateurbasis in Leeuwarden. Haarlem werd maandag failliet verklaard waardoor de spelers per direct op straat kwamen te staan. Meye tekende afgelopen zomer bij Haarlem. Voor zijn periode in Noord-Holland kwam hij uit voor onder meer FC Den Bosch en Telstar. SC Cambuur was in de verdediging op zoek naar versterking nadat in de winterstop Chris de Wagt (FC Oss) en Sander Fischer (FC Emmen) de club verlieten.

Sportwoensdag, 27 januari 2010

Haglund maakt debuut

Zwolle Philip - Haglund heeft gisteravond zijn debuut gemaakt in het pompeblêdenshirt van sc Heerenveen. De Zweed, die in de winterstop overkwam van Brommapojkarna, kwam gisteravond een uur lang in actie in de oefenwedstrijd van Jong sc Heerenveen/FC Emmen tegen de amateurs van vv Berkum uit Zwolle. De zaterdaghoofdklasser werd met 2-3 verslagen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties