Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 oktober 2002.

Achtergrondzaterdag, 26 oktober 2002

Leeuwarder project dringt voetbalvandalisme terug

Leer de voetbalvandaal kennen. Pas dan kun je hem op zijn gedrag aanspreken. Het werkt; bij Cambuur Leeuwarden is geen van deze vandalen in herhaling vervallen.

Analysezaterdag, 26 oktober 2002

De EU wordt groter, maar hoe?

Geen van de lidstaten van de Europese Unie verzet zich tegen de voorgenomen uitbreiding met tien landen uit Midden- en Oost-Europa. Maar nu de discussie zich toespitst op de vraag hoeveel een grotere EU mag kosten, hebben sommige landen bedenkingen. Deze week vergaderden de EU-leiders over noodzakelijke hervormingen van het subsidiestelsel.

Bijschriftzaterdag, 26 oktober 2002

Vernieuwing

Luther zei: ‘Geloof is de vernieuwing van de geest.’ Paulus zegt in Efeziërs 4:23: ‘... dat gij verjongd wordt door de geest van uw denken en de nieuwe mens aandoet.’

Cultuurzaterdag, 26 oktober 2002

Bond zonder de charme van James

Het bijna onaantastbare succes van de James Bond serie heeft filmmakers altijd weer uitgedaagd om ook zo iets te bedenken. Een aantal korte series ( Indiana Jones ) zijn geslaagd, maar eindig. En vaker grijpen producenten naar het kopiëren. Een soort James Bond, maar dan anders. De ergste vorm van het ontbreken van creativiteit: hetzelfde, maar dan anders.

Economiezaterdag, 26 oktober 2002

Seniorenstichting redt Rabobank Oudega

Oudega (Smallingerland) – De stichting Jonkersstee, een organisatie die zich inzet voor 50-plussers in Oudega, is er in geslaagd de Rabobank voor het dorp te behouden. Dat maakte voorzitter Wietze Welling vrijdag bekend.

Economiezaterdag, 26 oktober 2002

Pensioenproblemen bij uitgeverij Adrem opgelost

Drachten – Het pensioengat bij uitgeverij Adrem in Drachten is gedicht. Curator A. Geense heeft hierover overeenstemming bereikt met het GAK en voormalig directeur en mede-eigenaar Jan Hut.

Economiezaterdag, 26 oktober 2002

‘Bouw in Noorden passagiersschepen’

Groningen - De noordelijke scheepsbouw zou zich moeten verbreden. Ze zou zich bijvoorbeeld kunnen richten op de bouw van passagiersschepen of gespecialiseerde tankers.

Hoofdartikelzaterdag, 26 oktober 2002

Het medeleven…

Het is merkwaardig gesteld met ons medeleven met slachtoffers van moord, natuurramp of aanslag. De dood van een enkeling, zoals René in Venlo, kan ons hevig beroeren en die van honderden mensen kan ons betrekkelijk onberoerd laten.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

‘Bom’ onder toerismebureau

Groningen – De provincie Groningen legt een bom onder het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT). Een speciale onderzoekscommissie, die in opdracht van Provinciale Staten in Groningen de financiële problemen bij het noordelijk toerismebureau onderzocht, adviseert voor volgend jaar geen geld meer te steken in het NNBT.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Een huis zonder achterdeur

Dokkum – Het is een mooi huis, hoor. Daar niet van. Het echtpaar Maaike (73) en August (78) Hardholt was in eerste instantie ook erg blij met de nieuwe woning aan de Mockamastrjitte in de Watertorenbuurt in Dokkkum. Totdat ze er achterkwamen dat hun nieuwe onderkomen geen achterdeur heeft.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

‘Beginnersrijbewijs is een wassen neus’

Leeuwarden – Het beginnersrijbewijs is een wassen neus, als politie en justitie geen tijd en mankracht uittrekken voor gerichte controles. Zonder pakkans is de preventieve werking van het rijbewijs voor beginnende automobilisten tenietgedaan.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Meer schade weidevogels door vos

Leeuwarden - De predatie op weidevogels in Fryslân door vossen is dit jaar toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die weidevogelcoördinator Anne Venema heeft verzameld in opdracht van de provincie, BFVW, Landschapsbeheer Friesland, boerenorganisaties en de KNJV.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Jaren-dertigsfeer in haven van Hindeloopen

Hindeloopen - De haven van Hindeloopen met zijn karakteristieke ophaalbrug, sfeervolle leugenbank, oude reddingsloods en gezellige kroegjes moet weer in oude glorie worden hersteld.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Hangplek voor Feanster jeugd nog onzeker

Surhuisterveen – De jeugd van Surhuisterveen kan wellicht fluiten naar de geplande hangplekken. Burgemeester Lyklema van Achtkarspelen zegt in twijfel te zijn gebracht over het nut van de zogenoemde jongeren ontmoetingsplaatsen (jop).

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Zuidhorn krijgt twee parkeergarages

Zuidhorn – De gemeente Zuidhorn wil twee parkeergarages aanleggen in Zuidhorn om de parkeerproblemen in het dorp aan te pakken. Onder het plein de Overtuinen komt een parkeerkelder. Automobilisten die hun voertuig op de Dorpsvenne willen parkeren, zullen dat straks waarschijnlijk op het dak van de supermarkt kunnen doen.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Bewoners denken mee over ‘Blauwe Stad’

Midwolda – ,,Met de overheid valt goed te overleggen als je jezelf maar als een goede gesprekspartner opstelt. Dus zelf met alternatieven aankomt.’’

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Auto niet verzekerd bij legale straatrace

Drachten – Ook al worden straat-races gelegaliseerd, dan nog zijn deelnemers aan deze races niet verzekerd. Dat meldt het verbond van verzekeraars.

Regiozaterdag, 26 oktober 2002

Bodemonderzoek in wijk Aldlân uitgebreid

Leeuwarden – Het onderzoek naar bodemverontreiniging in de Leeuwarder wijk Aldlân-oost wordt uitgebreid. In de eerste fase van het onderzoek is gebleken dat er meer vervuild slib in de bodem zit dan verwacht werd.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 oktober 2002

‘Cuba zal onze blik verrijken’

Balk - Het was er allemaal wat havelozer en armoediger dan hij had verwacht. Winkels zijn er haast niet, er is vooral ruilhandel. Maar terug van zijn kennismakingsbezoekje aan Cuba overheerst bij ds Stephan de Jong, predikant van een Samen op Weggemeente in Balk, vooral de bewondering voor de Cubanen.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 oktober 2002

Crisis als een kans voor groei

Binnen de hulpverlening is er een toenemende openheid om levens- en geloofsvragen niet te ontkennen, maar ze in een hulpverleningssituatie de ruimte te geven.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 oktober 2002

Franeker stichting houdt ‘2000 CC-dienst’ in sporthal

Franeker - De Stichting Living uit Franeker houdt zondagavond een 2000 CC-dienst in sporthal De Trije in Franeker (aanvang 19.00 uur).

Sportzaterdag, 26 oktober 2002

Cambuur brengt koploper eerste nederlaag toe

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden is voor de eerste test geslaagd. De Leeuwarders brachten vrijdagavond in eigen huis op basis van strijdlust koploper ADO Den Haag de eerste nederlaag toe. Een hoofdrol was weggelegd voor scheidsrechter Harry van Beek, die Cambuur in de kaart speelde.

Sportzaterdag, 26 oktober 2002

WV Snits van ondergang gered

Sneek – Wielervereniging Snits is van de ondergang gered. Donderdagavond werd in de Sneeker Sporthal een opheffing van de club afgewend, doordat zich in de bestuursvergadering op het laatste moment toch nog drie kandidaten meldden voor vacante functies.

Weerzaterdag, 26 oktober 2002

Stormachtig

Vandaag vallen er enkele, soms pittige buien en stormt het in het kustgebied eerst enige tijd uit het westen. Met 11 graden is het aan de zachte kant. Morgen is het iets rustiger, maar regent het wel van tijd tot tijd bij 13 graden. Na het weekeinde blijft het zacht en licht wisselvallig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties