Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 26 september 2016.

Hoofdartikelmaandag, 26 september 2016

Nog steeds te weinig uitgaven Defensie

De Miljoenennota is een teleurstelling voor Nederlanders die zich zorgen maken over de militaire veiligheid van Europa. De begrotingen van Europese landen voor defensie halen niet de afgesproken norm van 2 procent van het bruto binnenlands product, namelijk 1,43 procent gemiddeld. Nederland doet het nog slechter: ongeveer 1,23 procent. De minister van Defensie neemt daar genoegen mee. Ze streeft ernaar de Nederlandse Defensie-begroting op het Europees gemiddelde te brengen. Dat betekent een stijging voor Defensie-uitgaven van twee miljard de komende jaren. In de begroting voor volgend jaar is 200 miljoen extra opgenomen.

Regiomaandag, 26 september 2016

Noordwolde is een prettigere plaats geworden om in te wonen

Noordwolde stond er vijf jaar geleden sociaal gezien slecht voor. Er was veel werkloosheid en leegstand. Afgelopen zaterdag is gevierd dat de eerste projecten om de leefbaarheid het dorp te vergroten, zijn afgerond.

Sportmaandag, 26 september 2016

Van mensen, dingen en paarden die voorbijgaan

Column

Sportmaandag, 26 september 2016

Schaars, Streppel en het bestuur loodsen Heerenveen Europa in

Sporttribunaal

Sportmaandag, 26 september 2016

Heerenveen maakt zich op voor topper

Den Haag - In Den Haag boekte sc Heerenveen zaterdag de vierde opeenvolgende zege in de competitie. ADO werd overtuigend met 0-3 verslagen en de ploeg van Streppel maakt zich op voor de topper tegen PSV.

Sportmaandag, 26 september 2016

Baby Dump-trein dendert in Burgum naar de tijdritwinst

Burgum - Wielrennen op pas geasfalteerde snelwegen. Het is normaal gesproken slechts bij hoge uitzondering voor het Tour-, Giro- of Vuelta-peloton weggelegd, maar de ploegentijdrit op de onlangs aangelegde Centrale As bij Burgum vormde zaterdag de uitzondering op die regel. Ruim honderd teams raasden op snelle en minder snelle tijdritfietsen door het Friese land. Met de continentale Baby Dump-formatie van Drachtster René Hooghiemster en Sneker Harry Sweering als duidelijke winnaar.

Sportmaandag, 26 september 2016

Friese shorttrackers klaar voor nieuw seizoen

Met een geconcentreerd gezicht tuurt Dennis Visser over de kussens op het middenterrein van de Elfstedenhal. Het is even na vieren. De Lemster heeft zijn eigen halve finale er net opzitten en was eigenlijk bezig zijn schaatsen uit te doen, maar nu Sjinkie Knegt het ijs betreedt, staakt hij die onderneming. Ambitieus als hij is, wil Visser niets missen van zijn provinciegenoot, die de afgelopen jaren successen op de internationale shorttrackbanen aaneen reeg. Want wat Knegt presteerde, wil Visser ook. Het liefst zo snel mogelijk.

Sportmaandag, 26 september 2016

Flyers laat zich in Geleen kaas van het brood eten

De ijshockeyers van Unis Flyers hebben gistermiddag in de strijd om de Supercup de kans om eerste prijs van het seizoen te pakken laten liggen. In de strijd om de Ron-Bertelingschaal, de traditionele seizoensopening, was Laco Eaters Limburg op eigen ijs met 4-3 (1-1, 2-1 en 1-1) nipt te sterk. Daarmee liet de formatie van coach Mike Nason, terwijl het buiten nog hoog zomer was, zich in Geleen de kaas van het brood eten.

Sportmaandag, 26 september 2016

Sport op de As: samen de weg bewonderen

Burgum - De complete Sintrale As gaat over twee weken officieel open voor verkeer, maar zaterdag kon - onder de noemer 'Sport op de As’ - de weg al volop worden gebruikt door recreanten en sporters. Ruim negenduizend deelnemers liepen of fietsten alvast over de nieuwe tweebaans-weg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties