Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 september 2012.

Economiewoensdag, 26 september 2012

Einde voor bouwer Tadema

Leeuwarden | Te klein voor de grote klussen en te groot voor de kleine. Zo beschrijft Hans Tadema, directeur van het gelijknamige bouwbedrijf in Leeuwarden, de oorzaak van het faillissement. De directie heeft het bankroet aangevraagd en dat zal waarschijnlijk vandaag worden uitgesproken. 62 banen verdwijnen.

Hoofdartikelwoensdag, 26 september 2012

Europa heeft geen verhaal meer

Het rommelt aan de zuidgrens van de Europese Unie. In de landen waar vorig jaar de Arabische Lente plaatsvond, vindt een strijd om de macht plaats. De Europese Unie lijkt niet te weten wat ze ermee aan moet en hult zich uit pure onmacht in stilzwijgen.

Regiowoensdag, 26 september 2012

Al vijf bedrijven op ecopark Oosterwolde

Oosterwolde | Als alles mee zit komen er op korte termijn vijf bedrijven naar het Ecomunitypark in Oosterwolde. Dat werd gistermiddag duidelijk bij het startsein voor de ontwikkeling van het park, dat het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland moet worden. Over minder dan een jaar kan de eerste schop in de grond, nog een jaar later moet het eerste gebouw af zijn.

Regiowoensdag, 26 september 2012

Achtkarspelen komt plotseling 1,3 miljoen te kort

Buitenpost | De gemeente Achtkarspelen komt op de begroting van 2012 onverwachts 1,3 miljoen euro tekort. Dit blijkt uit een mail van het college van B en W aan de gemeenteraad.

Regiowoensdag, 26 september 2012

Stichting Bejaardenwoningen blijft actief in krimpdorpen

Hallum | Terwijl grote woningcorporaties de kleine dorpen vaak verlaten, blijft de kleine Protestantse Stichting Bejaardenwoningen ze juist trouw. De stichting verhuurt al vijftig jaar woningen aan senioren in Noordwest- en Zuidoost-Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 september 2012

Geen verbod op evangelisatie in New Orleans

New Orleans | Een federale rechter heeft nieuwe wetgeving in New Orleans waardoor evangeliseren niet meer mogelijk is, tijdelijk geblokkeerd. Op 14 september werden negen christenen die evangeliseerden op Bourbon Street gearresteerd. Bourbon Street is de beroemdste straat van New Orleans en gelegen in het French Quarter. Dit is het gedeelte van de stad met cafés en restaurants. Popartiest Sting bezong de straat in Moon over Bourbon Street.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 september 2012

Thermostaat in kerk kan op 19 graden

Ede | Het energieverbruik van een kerk in Nederland kan met ongeveer 25 procent naar beneden. Door minder energie te verbruiken, daalt de uitstoot van kooldioxide (CO2) met 24 procent. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in 25 van de 46 kerken in de gemeente Ede.

Sportwoensdag, 26 september 2012

Kassa ONS Sneek rinkelt na stunt tegen Excelsior

Sneek | ONS Boso Sneek heeft zich gisteravond als eerste van de vier overgebleven Friese clubs in het KNVB bekertoernooi geplaatst voor de derde ronde. De Sneker hoofdklasser versloeg gisteravond op het Zuidersportpark eerstedivsionist Excelsior na strafschoppen. Na negentig minuten was de stand nog gelijk (1-1) en ook in de verlenging kwam daar geen verandering in, waarna ONS Sneek vanaf elf meter toesloeg.

Sportwoensdag, 26 september 2012

ONS Sneek schrijft historie met bekerstunt

Sneek - ONS Boso Sneek heeft gisteravond historie geschreven door de derde ronde te bereiken van het KNVB bekertoernooi. Op het Zuidersportpark werd eerstedivsionist Excelsior na strafschoppen verslagen en daarmee was de bekerstunt compleet.

Sportwoensdag, 26 september 2012

Sneek Wit Zwart wil af van het ‘Immers-syndroom’

Sneek | Met slechts vier punten uit zeven duels in de topklasse is het begrijpelijk dat ze bij Sneek Wit Zwart uitkijken naar een rondje bekervoetbal. Toch ziet trainer Johan Groote het duel met Noordwijk vanavond in de tweede ronde van de KNVB-beker niet als aangenaam tussendoortje. ,,We hopen op de ommekeer.” Daarvoor moet er wel afgerekend worden met het Lex Immers-syndroom.

Sportwoensdag, 26 september 2012

Heerenveen werkt in KNVB beker verder aan herstel

Heerenveen | In de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi werkt sc Heerenveen vanavond in Werkendam verder aan het herstel. Dat hoopt trainer Marco van Basten te kunnen combineren met een goed resultaat. ,,Er is een interessante prijs te halen en daar moeten we vol voor gaan. We moeten zorgen dat we die wedstrijd, met alle respect voor Kozakken Boys, winnen. Als je wint is dat de gewoonste zaak en anders heb je veel gedoe.”

Sportwoensdag, 26 september 2012

‘Voetballende strijders willen slag slaan tegen Heerenveen’

Werkendam | Sc Heerenveen is het vanavond aan zijn stand verplicht om zich koste van Kozakken Boys te plaatsen voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Maar de Kozakken Boys hebben er ervaring mee tegenstanders de stuipen op het lijf te jagen; dat heeft de historie van de club bewezen.

Sportwoensdag, 26 september 2012

Amateurs leggen profclubs het vuur na aan de schenen

Leeuwarden | Op de eerste avond van de tweede speelronde in het KNVB-bekertoernooi werd het bewijs geleverd van de stelling dat de top van het amateurvoetbal en de eerste divisie qua niveau steeds meer naar elkaar toegroeien. De eerste divisionisten Fortuna Sittard, FC Oss, Almere City FC en Excelsior werden door amateurclubs geëlimineerd. De Graafschap, FC Eindhoven, FC Den Bosch en FC Emmen ontsnapten daar maar net aan.

Sportwoensdag, 26 september 2012

Jans ontsnapt met Standard Luik aan afgang

Brussel | Trainer Ron Jans is met Standard Luik gisteravond ontsnapt aan een vroegtijdige afgang in het Belgische bekertoernooi. De Belgische eersteklasser versloeg tweedeklasser Moeskroen-Péruwelz in de verlenging met 3-2.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties