Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 26 september 2005.

Bijschriftmaandag, 26 september 2005

Laatsten worden eersten

Nederigheid, zachtmoedigheid, lankmoedigheid en verdraagzaamheid. Daartoe roept de apostel de broeders en zusters in Efeze op.

Bijschriftmaandag, 26 september 2005

Laatsten worden eersten

Geloven – wat is dat nu eigenlijk?

Hoofdartikelmaandag, 26 september 2005

Steekpartijen…

Je zou het niet geloven, maar het is waar: op de dag dat in Leeuwarden het slachtoffer van een steekpartij, De Vetter, werd herdacht, werd vlak tegenover de gedenksteen van die andere gedode, Meindert Tjoelker, zaterdagavond op de Nieuwestad weer raak gestoken. Het slachtoffer raakte daarbij gewond; het heeft niet veel gescheeld of er was opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen. De omstandigheden waaronder de steekpartij plaatsvond, waren dezelfde als altijd: een ruzieachtige sfeer.

Regiomaandag, 26 september 2005

‘Openhouden kleine banken kost 10 miljoen’

Den Haag – Het openhouden van vestigingen in dorpen hoeft de banken maar tien miljoen euro per jaar te kosten. Dat staat in een rapport dat financieel woordvoerder Ferd Crone van de PvdA vandaag aanbiedt aan de Tweede Kamer.

Regiomaandag, 26 september 2005

Goutumer (26) na ruzie op Waagplein in de rug gestoken

Leeuwarden – Op het Waagplein in Leeuwarden is zaterdagavond rond kwart over tien een 26-jarige Goutumer bij een ruzie in de rug gestoken. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Op de plek waar de man is neergestoken, vond eerder die dag een manifestatie tegen zinloos geweld plaats.

Regiomaandag, 26 september 2005

Meer dan honderd milieuovertredingen

Leeuwarden – Bij de grote landelijke milieucontrole die het afgelopen weekeinde is gehouden zijn in Fryslân meer dan honderd overtredingen geconstateerd. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie.

Regiomaandag, 26 september 2005

Tractorgebrul weet zeismaaien niet te verstoren

Nieuwehorne – De meeste aandacht op het 29ste Flaeijelfeest van Oude- en Nieuwehorne, het oogstfeest waar het antieke plattelandsleven herleeft, wordt getrokken door de trekkertrek-wedstrijden. Of je nu wilt of niet. De brullende motoren van de flitsend ‘opgepimpte’ landbouwtrekkers overstemmen elk ander geluid op het uitgestrekte feestterrein.

Regiomaandag, 26 september 2005

‘Dorp staat te vaak in de kou’

Wolvega – Plaatselijke politici en ambtenaren moeten beter luisteren naar de vertegenwoordigers van dorpsbelangen in de gemeente. Die staan te vaak voor een gesloten deur op het gemeentehuis. Dit zei A. van der Geest van de Feriening Lytse Doarpen zaterdag bij de officiële opening van het nieuwe gemeentehuis van Weststellingwerf in Wolvega.Wie boven op dat gemeentehuis staat, een even ambitieuze als welgevormde ‘toren’ van acht etages, kijkt uit op het weidse landschap van de Stellingwerven. ,,Het lijkt of het allemaal bos is zo ver je kijkt’’, aldus Van der Geest. ,,Maar in die bossen liggen 24 dorpen, die samen meer inwoners hebben dat Noordwolde en Wolvega samen. 80 Procent van die mensen is lid van dorpsbelang, in sommige dorpen honderd procent. Cijfers waar politieke partijen alleen maar van kunnen dromen, én cijfers waarmee politici rekening zouden moeten houden in hun beleid voor kleine dorpen.’’

Geloof & Kerkmaandag, 26 september 2005

‘Kerkganger zijn is niet genoeg’

Dokkum - Trouw de kerkdiensten bezoeken geeft geen zekerheid op een plekje in de hemel. Je moet eerst ‘wedergeboren’ zijn, is de boodschap van evangelist Bert Bruinekreeft. Hij leidt tien dagen lang de grote tentevangelisatie in Dokkum, een initiatief van de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie IEC uit Dokkum.

Geloof & Kerkmaandag, 26 september 2005

Terug in de tijd van ds J.W. Felix

Schettens - De Protestantse Gemeent e van Schettens-Schraard-Longerhouw hield zondag in Schettens de startzondag. Het thema van de start van het seizoen was ‘Terug in de tijd van 1850’.

Sportmaandag, 26 september 2005

Cambuur nog wel even ziek

Zwolle - Cambuur Leeuwarden is ziek en wordt voorlopig niet beter. Dokter Roy Wesseling slaagt er niet in zijn selectie fit te krijgen. ,,Dat is op dit moment mijn grootste probleem’’, zo schetst de trainer na wederom nederlaag, ditmaal in Zwolle. ,,Ik moet jonge jongens inpassen die er eigenlijk nog niet klaar voor zijn.’’

Sportmaandag, 26 september 2005

Harkemase Boys sterkste in ongelijke strijd

Drachten – Harkemase Boys heeft zaterdag de ‘moeder der derby’s’ in Drachten tegen de gelijknamige Boys gewonnen. De thuisclub hield heel lang stand, maar was gedoemd de ongelijke tweestrijd te verliezen. Drachtster Boys eindigde het matige duel met negen man en mocht niet klagen dat de roodhemden uit Harkema dit seizoen nog niet echt met scherp schieten.

Sportmaandag, 26 september 2005

Feestelijke Open dag eindigt met pak slaag

Heerenveen - Een nieuwe bestuur en een trainer die als oud-ijshockeyer de grote successen van Flyers meemaakte. Samen willen ze de oude glorietijden doen herleven. Zaterdag was er een groots opgezette Open dag om de fans alvast lekker te maken. Alleen… het bleef vrij rustig en de eerste oefenwedstrijd tegen Nijmegen Emperors ging dik verloren. Dat was toch een beetje een domper op de feestvreugde. Maar ach, als het straks goed gaat weten de mensen de weg naar het ijsstadion wel weer te vinden.

Sportmaandag, 26 september 2005

Richard Schuil als grote voorbeeld in Sneek

Sneek - Met Martin Fennema als nieuwe trainer-coach startten de volleyballers van Sneek tegen Sudosa Assen het avontuur in de eerste divisie. Fennema nam vanuit Zaanstad Patrick Koelemij mee, terwijl René en Robert Schuil vanuit Leeuwarden terugkeerden op het oude nest.

Weermaandag, 26 september 2005

Wisselvallig 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties