Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 augustus 2011.

Cultuurvrijdag, 26 augustus 2011

Amnesty Garyp houdt boekenmarkt voor vervolgde auteurs

Garyp - Amnesty Garyp, een lokale werkgroep van Amnesty International, houdt op 10 september een boekenmarkt ten bate van het PEN Emergency Fund. Het fonds biedt materiële steun aan schrijvers in noodsituaties en werkt samen met Amnesty International.

Cultuurvrijdag, 26 augustus 2011

Organisatie last festival Slingepark Jam af

Drachten - Het gratis skatefestival Slingepark Jam in Drachten gaat morgen niet door. In verband met slechte weersvoorspellingen besloot de organisatie het festival af te gelasten. Een belangrijk onderdeel van het festival is een parcours voor boarders, riders en skaters. Met een nat parcours kan de organisatie de veiligheid niet garanderen.

Economievrijdag, 26 augustus 2011

Gevoelsinflatie is de werkelijke inflatie

Leeuwarden - Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam deze week naar buiten met de inflatiecijfers die heel wat meer de realiteit benaderen dan de mededelingen over geldontwaarding die ons steeds van overheidswege worden voorgeschoteld. De prijzen van producten die we dagelijks gebruiken blijken veel meer te zijn gestegen dan de officiële cijfers suggereren. De overheid noemt dit gemakshalve ‘gevoelsinflatie’, maar consumenten weten wel beter. Zij zagen de prijzen van producten die ze dagelijks gebruiken dubbel zo snel stijgen als het inflatiecijfer dat de overheid zo nu en dan naar buiten brengt.

Hoofdartikelvrijdag, 26 augustus 2011

De pensioendiscussie en de nuchterheid

De dagen voor het vaststellen van een pensioenregeling tikken weg. Werkgevers- en werknemersorganisaties doen er alles aan om te bewerkstelligen dat hun standpunten zo goed mogelijk in het akkoord worden opgenomen. De tegenstellingen zijn groot. Niet alleen tussen werkgevers en werknemers, maar ook tussen werknemers onderling. Hoe erg die is, bleek de afgelopen weken in de harde confrontaties tussen de FNV-vakcentrale en de belangrijkste bond binnen die federatie, de Abvakabo. Dat laatste is natuurlijk niet bevorderlijk voor de kracht van standpunten van de werknemers in hun onderhandelingen met de werkgevers.

Regiovrijdag, 26 augustus 2011

‘Brandweerplan deugt niet’

Nieuwehorne - Het reorganisatieplan van de Friese brandweer is in strijd met de wet. Dat zegt landelijk voorzitter Cees van Beek van de Vakvereniging Brandweervrijwilligers. Hij is ,,verbijsterd” over het Friese plan.

Regiovrijdag, 26 augustus 2011

Bakhuizen gedenkt evacués van 1914-1918 uit België

Bakhuizen - Op de begraafplaats van de Sint Odulphuskerk in Bakhuizen komt een herinneringsmonument voor Belgische vluchtelingen uit de Eerste Wereldoorlog. Het monument, een gedenksteen van beeldhouwer Roelie Woudwijk uit Opeinde, komt ongeveer op de plaats waar diverse Belgische vluchtelingen begraven zijn.

Regiovrijdag, 26 augustus 2011

Advocatenorde bezorgd over bedreigingen

Leeuwarden - De Nederlandse Orde van Advocaten is bezorgd over de bedreigingen aan het adres van het advocatenkantoor Anker en Anker. Dat meldde de Orde gisteren. Eerder op de dag werd duidelijk dat het advocatenkantoor aan de Ossekop in Leeuwarden, dat zedenverdachte Robert M. bijstaat, sinds december 2010 honderden haat- en dreigmails heeft ontvangen.

Regiovrijdag, 26 augustus 2011

Volkstuinclubs varen wel bij recessie en schandalen

Leeuwarden - Veel bedrijven lijden onder de economische recessie. De volkstuinverenigingen varen er echter wel bij. ,,Het is crisis, iedereen wil zijn eigen groente kweken. Wij hebben een wachtlijst van elf mensen”, zegt Age Tolsma van Volkstuindersvereniging Makkum.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 augustus 2011

Boek Arenda Haasnoot over toegewijd christen-zijn

Geldermalsen - Ds. Arenda Haasnoot komt in november met een boek waarin ze christenen oproept om weer duidelijk hun stem te laten horen in kerk en maatschappij. Het boek Neem je plaats in. In de tussentijd van Kerk en Koninkrijk geeft de persoonlijke visie weer van de oud-vicevoorzitter van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) als het gaat om roeping. ,,En over de plaats die wij als christenen kunnen innemen in het leven met God, binnen en buiten de kerk”, aldus Haasnoot.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 augustus 2011

Bijbelvertaler Eugene Nida (96) overleden

Brussel - In Brussel is woensdag de Amerikaanse Bijbelvertaler en linguïst Eugene A. Nida (96) overleden. Hij wordt beschouwd als een van de grootste bijbelvertalers ooit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties