Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 augustus 2003.

Bijschriftdinsdag, 26 augustus 2003

Een kracht Gods

Rome is het centrum van de wereld en de keizer is de sterkste man op aarde.

Cultuurdinsdag, 26 augustus 2003

‘Rabbit-Proof Fence’: gruwelijk want ‘echt’

Kilometerslange gaashekken die de landbouwgronden tegen de konijnen moeten beschermen, zijn in Rabbit-Proof Fence het enige houvast voor de veertienjarige Molly, die samen met haar zusje en een nichtje uit een kindertehuis vlucht om terug te gaan naar haar familie.

Cultuurdinsdag, 26 augustus 2003

Veel reacties op ‘Herkomst gezocht’

Leeuwarden – De tentoonstelling ‘Herkomst gezocht’ in het Fries Museum in Leeuwarden roept veel reacties op bij bezoekers.

Cultuurdinsdag, 26 augustus 2003

Watermuziek in Amsterdam

Maar liefst 55 concerten in drie dagen tijd, met hoofdzakelijk oude muziek – daar loopt het water je van in de mond. Een toepasselijke reactie, want het festival heet Aqua Musica en de concerten spelen zich af in en rondom historische schepen.

Economiedinsdag, 26 augustus 2003

‘Reclame zal steeds visueler worden'

Leeuwarden - Er is geen ontkomen aan. Billboards langs de weg, commercials op radio en tv, logo’s op kleding, neonbuizen aan gevels, banners op internet en folders in de brievenbus: consumenten worden op ieder moment van de dag overspoeld door talloze reclame-uitingen. Onderzoekers hebben al eens becijferd dat de consument dagelijks zeker 1800 keer wordt geconfronteerd met een vorm van reclame.

Hoofdartikeldinsdag, 26 augustus 2003

De zomer…

Zelden heeft een zomer zo veel aanleiding gegeven tot gesprek, emotie, politiek rumoer en commotie. De warme en droge zomer was het gesprek van de dag. Voor veel mensen hebben warmte en droogte vooral positieve effecten: de zomervakantie kon tot groot genoegen in eigen land worden doorgebracht en het buiten leven was al bijna een gewoonte geworden.

Regiodinsdag, 26 augustus 2003

Ontvoering Lusanne: zoekactie Oldeberkoop gaat verder

Oldeberkoop – Een onbekende man heeft gisterochtend de elfjarige Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop ontvoerd. Het meisje fietste naar school met een vriendinnetje toen zij tot stoppen werden gedwongen door de man, die een personenauto bestuurde. De man nam haar mee in de auto en sindsdien is het meisje spoorloos. Gisteravond, toen het duister viel, staakte de politie het zoeken. De grootscheepse zoekactie is vandaag voortgezet.

Regiodinsdag, 26 augustus 2003

‘Tweede vuurtoren nodig’

Terschelling - Een tweede vuurtoren op Terschelling moet de functie van de huidige toren uit 1594 vervangen. Dit vinden de tien vaste personeelsleden van de vuurtoren. Ze reageren op de plannen van Rijkswaterstaat (RWS) om eventueel een nieuwe centrale meldpost Waddenzee en verkeersdienst neer te zetten.

Regiodinsdag, 26 augustus 2003

Schelpdiereters in het nauw

Schiermonnikoog - Het gaat slecht met de schelpdieretende vogelsoorten in het waddengebied. Dat meldt de Vereniging Natuurmonumenten. Op Schiermonnikoog, het vogeleiland Griend tussen Harlingen en Terschelling en op de Schorren bij Texel is het aantal broedende scholeksters ( strânljippen ) en eidereenden ( eiderguozzen ) de afgelopen jaren afgenomen.

Regiodinsdag, 26 augustus 2003

Plan voor langer open houden Kalverdijkje

Leeuwarden – De Nieuwe Leeuwarder Partij (NLP) heeft een plan om zwembad Kalverdijkje nog vijftien jaar open te kunnen houden. De fractie verwacht tussen de 400.000 en 450.000 euro nodig te hebben om de plannen uit te kunnen voeren.

Regiodinsdag, 26 augustus 2003

‘Een hotel is luxe, maar geef mij de tent maar’

Een laatste berichtje uit het buitenland. Ik zit op dit moment zeer luxe achter een bureau op een eenpersoonskamer op de 15de verdieping van het Novotel in Poznan (Polen). We verblijven hier twee nachten, aangeboden door Volkswagen.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2003

Aanklacht tegen het protestantisme

Vader, ik klaag u aan - onder die spraakmakende titel publiceerde ds H.J. Hegger dezer dagen een pleidooi voor een bijbels evangelie.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2003

Kerken Trynwâlden: samen startzondag

Leeuwarden – De kerken in de Trynwâlden houden zondag gezamenlijk startzondag.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2003

Godsdienstvrijheid Indonesië bedreigd

Leeuwarden - Al jaren is het christelijk onderwijs in Indonesië veel moslims in het land een doorn in het oog. Zij zien dat veel kinderen uit hun kringen christelijke scholen bezoeken en later christen worden. Met een nieuwe wet hopen moslims aan deze ontwikkeling een einde te maken. Tegenstanders van deze wet signaleren met de invoering echter een sluipende invoering van de sharia .

Sportdinsdag, 26 augustus 2003

Denneboom moet leven beteren bij beloften

Villarreal - Romano Denneboom kreeg zondagavond van de clubleiding van SC Heerenveen te horen dat hij is teruggezet naar het beloftenteam.

Sportdinsdag, 26 augustus 2003

‘Als ik vind dat ik niet kan spelen, speel ik niet’

Villarreal - SC Heerenveen heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven als het gaat om een ticket voor het UEFA Cuptoernooi. Dan zullen de Friezen dinsdagavond in Villarreal in de return van de finale om de Intertoto Cup tenminste twee keer moeten scoren en dat zal geen eenvoudige opgave worden. Zeker ook gezien de temperatuur in Spanje die maandagavond tijdens de training in El Madrigal nog altijd rond de dertig graden lag.

Weerdinsdag, 26 augustus 2003

Een buitje

Vandaag hebben we afwisselend bewolking en perioden met zon. Morgen krijgen we een buitje en is er meer bewolking. Het kwik komt morgenmiddag te liggen rond 20 graden. De wind is daarbij matig en aan zee vrij krachtig uit een noordwestelijke richting .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties