Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 juli 2014.

Regiozaterdag, 26 juli 2014

Ton F. van Dijk gelooft in missie Lwd2018

Leeuwarden - Op het moment dat Ton F. van Dijk de telefoon beantwoordt, zoekt hij net een uitweg uit het cellencomplex van de Blokhuispoort. De IKON-directeur en gelauwerd journalist moet nog even wennen aan het sfeertje van de voormalige gevangenis. Maar als de gisteren voorgedragen ceo (chief executive officer) van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zal hij zich er gauw thuis moeten voelen. Het gebouw wordt tenslotte het zenuwcentrum van het prestigieuze evenement.

Regiozaterdag, 26 juli 2014

Eigen kaaswinkel kroon op het leven

Stiens - De consument krijgt steeds meer interesse in ambachtelijkheid en kookt vaker met kaas. Boerenkaas, streekkaas en gemaksconcepten profiteren van deze trend, zo berichtte Food Magazine vorig jaar. De nieuwe kaaswinkel aan het Sint Vitusplein in Stiens lijkt dan ook een gouden greep. Nederland is kaas en mensen hebben er ook geld voor over.

Regiozaterdag, 26 juli 2014

Wanhoop mantelzorgers vaak niet gezien

Leeuwarden - Huisartsen, specialisten en mantelzorgorganisaties moeten alerter zijn op mantelzorgers die overbelast dreigen te raken. Dat is nodig om te voorkomen dat die mantelzorgers tot wanhoopsdaden worden gedreven en anderen iets aandoen. Dat stelt advocaat Wim Anker.

Regiozaterdag, 26 juli 2014

Parkeren wordt duurder voor gehandicapten

Lemmer - De kosten voor de gehandicaptenparkeerkaart in De Friese Meren gaan omhoog. Aanvragers moeten daarnaast voortaan zelf de kosten van het bijbehorende medisch onderzoek betalen. Dat heeft het college van B en W besloten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties