Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 juli 2011.

Cultuurdinsdag, 26 juli 2011

Tweede editie creatieve week het Bildt

Sint Annaparochie - Er komt volgend jaar een nieuwe editie van Wadkunst, een creatieve vakantieweek op het Bildt. Dat meldt een woordvoerster van de organisatie.

Cultuurdinsdag, 26 juli 2011

Bezoekers testen theaterstoelen Theater Sneek

Sneek - Bezoekers van het Sneker straatfestival op 4 augustus, mogen stoelen testen voor het nieuwe theater in Sneek. Het publiek kan plaatsnemen op drie verschillende theaterstoelen en mag beoordelen welke stoel het meeste comfort biedt en de mooiste uitstraling heeft.

Cultuurdinsdag, 26 juli 2011

Jos van der Sijde dirigent Euphonia Wommels

Wommels - Jos van der Sijde wordt de nieuwe dirigent van harmonieorkest Euphonia in Wommels. Hij zal het orkest na de zomervakantie gaan leiden.

Economiedinsdag, 26 juli 2011

Boeren dagen eigen organisatie voor rechter

Assen - Ruim vijftig boeren uit Groningen en Drenthe slepen de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), hun eigen belangenbehartiger, voor de rechter. De landbouwers willen dat LTO Noord vier miljoen euro vergoedt die zij in een groot vakantiepark in Drenthe hebben geïnvesteerd. Het park dreigt failliet te gaan, meldde hun advocaat Marcus Bijloo gisteren.

Economiedinsdag, 26 juli 2011

Mogelijke doorbraak in teelt van zilte aardappels

Den Hoorn - Voor de kwekers die op zoek zijn naar de zilte aardappel, een aardappelras dat gedijt in zoute grond, wordt overmorgen een spannende dag. Dan moet op een proefbedrijf op Texel blijken of een doorbraak is bereikt in het aanpakken van het wereldwijde probleem van verzilting van landbouwgrond door klimaatverandering.

Hoofdartikeldinsdag, 26 juli 2011

De achilleshiel van de open samenleving

Niemand wil een relatie leggen tussen de daden van de Noor Anders Breivik en de PVV, maar toch heeft iedereen het erover. Zowel het ene als het andere is begrijpelijk. Om met het eerste te beginnen: het is volstrekt niet aan de orde om enige inhoudelijke relatie te leggen tussen de gruwelijke daden en Wilders. Ook al heeft de dader sympathie voor het gedachtegoed van Wilders. Het andere: iedereen heeft het er over, is ook begrijpelijk. De feiten liggen er immers. Breivik citeert Wilders met instemming. Maar het spreken over het gemeenschappelijke moet er onmiddellijk toe leiden iedere vorm van oorzakelijkheid tussen Wilders en het drama af te wijzen.

Regiodinsdag, 26 juli 2011

Marjolijne en haar maatje Gerben zijn nu échte vrienden

Al tien jaar helpt Support Fryslân jongeren aan een vrijwilliger, als maatje. Via het project werd Gerben van Snits (33) uit Sneek gekoppeld aan Marjolijne Hoeksma (18) uit Noordwolde. ,,We hebben gewoon lol samen. We zijn nu échte vrienden.”

Regiodinsdag, 26 juli 2011

Janet: met dieren werken is een voorrecht

Iedereen moet werken voor zijn geld. De massa brengt zijn dagen door in een saai kantoor. Slechts een enkeling heeft een bijzondere werkplek. Vandaag dierenverzorgster Janet de Wit.

Regiodinsdag, 26 juli 2011

We zijn verwend met al die mooie zomers

Leeuwarden - Veel regen, harde wind en lage temperaturen. Het is vakantietijd, maar met het mooie weer wil het nog niet zo vlotten. Maar een slechte zomer hoort thuis in ons grillige klimaat. We zijn de laatste jaren eigenlijk wat verwend met al die mooie zomers.

Regiodinsdag, 26 juli 2011

Veel kolibrievlinders dit jaar

Hemrik - Hoewel ze zich met dit regenachtige weer niet massaal laten zien, beleven de vlinders in Fryslân een goed jaar. Dat meldt Siep Sinnema, voorzitter van de Vlinderwerkgroep Fryslân.

Regiodinsdag, 26 juli 2011

Raaf terug als broedvogel in Fryslân

Ravenswoud - De raaf is na ruim honderd jaar terug als broedvogel in Fryslân. Natuurmonumenten meldt dat een paar raven met succes heeft gebroed in de bossen van Ravenswoud, vlakbij het Fochteloërveen.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 juli 2011

Foto-expositie in dé kerk van Anne Zernike

De Knipe - Dat het dit jaar honderd jaar geleden is dat Anne Zernike als eerste vrouwelijke predikant in Nederland werd bevestigd, kan niemand ontgaan. Verschillende studiedagen en exposities zijn gewijd aan de doopsgezinde predikante. De doopsgezinde kerk in De Knipe, waar Zernike honderd jaar geleden werd bevestigd, blijft niet achter. Tot en met 10 september is op zaterdagmiddagen een fototentoonstelling te bezichtigen over de beroemde predikante.

Sportdinsdag, 26 juli 2011

Sportquiz: Cambuur kampioen van de eerste divisie

De Tour zit erop, lets talk about Cambuur. Nog twee weken en dan begint de bal in het betaalde voetbal weer te rollen. In Leeuwarden wordt de vraag die elk jaar terugkomt gesteld: ontwaakt de ‘slapende reus’ nu echt?

Sportdinsdag, 26 juli 2011

De hardloper een held

Hardlopen is een oersport, waar je niets anders voor nodig hebt dan een paar loopschoenen. En zelfs dat is eigenlijk niet nodig, want de geschiedenis van hardlopen kent vele lopers op blote voeten. De Noorse historicus en kenner van volkscultuur Thor Gotaas heeft de geschiedenis van het hardlopen te boek gesteld. Het is een lijvig verhalenboek geworden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties