Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 juni 2007.

Dossierdinsdag, 26 juni 2007

Abe: Nederlands eerste grote sportidool


Economiedinsdag, 26 juni 2007

Geen straf voor niet oormerken schapen

Leeuwarden - De rechtbank in Leeuwarden heeft twee bioboeren gisteren geen straf gegeven voor het niet oormerken van hun schapen. De economische politierechter vindt dat de boeren wel illegaal bezig zijn door te weigeren gele labels in de oren van de dieren te hangen. Maar omdat de betreffende schapen de boerderijen niet verlaten, is de oormerkregistratie niet zo’n zware overtreding dat de bioboeren een straf moeten krijgen.

Economiedinsdag, 26 juni 2007

‘Eén bakkerswinkel is meer dan genoeg’

Twijzelerheide – Als een van de laatste winkels van het dorp kom je er haast niet onderuit om meer artikelen in het assortiment op te nemen dan je normaal zou doen. Bakker Wander Schotanus (48) in Twijzelerheide verkoopt dan ook niet alleen brood. ,,Ook het beleg is hier te koop. Van vleeswaren tot velerlei soorten beleg. Na de sluiting van de supermarkt hier in het dorp hebben we besloten om het assortiment artikelen fors uit te breiden”.

Hoofdartikeldinsdag, 26 juni 2007

Majoor Bosshardt

Het respect waarmee het doodsbericht van majoor Bosshardt wordt ontvangen is het laatste eerbetoon aan misschien wel de bekendste christen van Nederland. Over wellicht niemands christelijk geloof wordt met zo veel vanzelfsprekendheid en acceptatie gesproken als over dat van de majoor. In dat opzicht was zij een ‘effectief’ getuigenis van de liefde van God zoals er slechts weinig zijn.

Regiodinsdag, 26 juni 2007

Houtwallen verdwijnen zonder geld

Beetsterzwaag - De hout- en elzenwallen in Fryslân dreigen te verdwijnen. Volgens de Landschapswacht trekt de provincie Fryslân te weinig geld uit om het karakteristieke landschapserfgoed te redden, ,,wat verdere achteruitgang van de landschapskwaliteit in de hand werkt.”

Regiodinsdag, 26 juni 2007

Minder voorrang bij Shared Space

Drachten - Weggebruikers maken minder gebruik van voorrangsregels op een kruispunt ingericht volgens het principe van Shared Space (gedeelde ruimte). Dat is de conclusie van een afstudeeronderzoek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle na vergelijking van twee kruisingen in Drachten.

Regiodinsdag, 26 juni 2007

Fietser ziet te weinig van beleid

Leeuwarden - Fryslân is een provincie met aandacht voor fietsers, maar daar komt in de praktijk nog te weinig van terecht. Dat is de conclusie na een evaluatie van het fietsbeleid volgens een Europese standaard (Bypad). Het contact met de Fietsersbond kan beter, en ook de inpassing van de fietsplannen in de ruimtelijke ordening schiet tekort.

Regiodinsdag, 26 juni 2007

Verkering na je 60ste? ‘Oude-bokken-gedoe’

Leeuwarden - Als je jong bent, mag je ‘op zoek’ naar verkering, dat hoort bij de leeftijd. Maar oh wee, als je op leeftijd bent en je beschikbaar toont, weet Sophie de Wijn. ,,Sommigen vinden het ongepast. (...) Oude-bokken-en-bokkinnengedoe.” Wen er maar aan, luidt de boodschap van De Wijn: de datende zestigplusser is in opmars. Ze verkende de markt en schreef het boek Verkering na je zestigste, een handleiding. Over de mogelijkheden, de obstakels en de heerlijkheden van de seniorenhuwelijksmarkt.

Regiodinsdag, 26 juni 2007

De Volharding in Balk gesloopt en herbouwd

Balk - Het college van B en W van Gaasterlân-Sleat wil het pakhuis De Volharding in Balk slopen en later herbouwen. Die keuze is gemaakt om de veiligheid op de locatie te kunnen waarborgen en de woonomgeving acceptabel te houden. De gemeente wil het hele terrein een grote kwaliteitsimpuls geven. De herinrichting is een onderdeel van het project Bouwen aan Balk.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 juni 2007

Tsjerkepaad: 100 kerken doen mee

Leeuwarden - Maar liefst honderd kerken en kerkelijke monumenten doen dit jaar mee aan het open kerkenproject Tsjerkepaad. Ze openen hun deuren iedere zaterdagmiddag van 7 juli tot met 8 september. Nieuw is dit jaar de Tsjerkepaad Turfroute, in de zuidoosthoek van Fryslân én de kerkenroute Het Bildt.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 juni 2007

Lichte stijging van ledental Ger. Gem.

Leeuwarden - Het ledental van de Gereformeerde Gemeenten is vorig jaar gestegen met 315 leden naar 103.587. Dat blijkt uit cijfers uit het Kerkelijk Jaarboek 2008. Er werden in 2006 2178 kinderen gedoopt en acht volwassen, 848 leden traden toe tot het kerkgenootschap.

Sportdinsdag, 26 juni 2007

Weening zeker van derde Tour-deelname

Utrecht - De Rabobankploeg verschijnt zaterdag 7 juli met slechts vier Nederlandse wielrenners aan de start van de Ronde van Frankrijk. Maar onder die vier is in ieder geval Pieter Weening. De renner uit Harkema zat al in de voorselectie van de Nederlandse wielerformatie voor de Tour de France, maar is nu ook verzekerd van een plek bij de definitieve ploeg van negen.

Sportdinsdag, 26 juni 2007

Ook Vlamingen aan het fierljeppen

Brugge - Friezen en Hollanders doen het al eeuwen, Japanners sinds enkele jaren en nu zijn ook de Vlamingen om. In Brugge is een officiële fierljepschans gebouwd. Aan de Sint-Pieters Plas heeft burgemeester Patrick Moenaert van Brugge zondag de zogenoemde Fierljeppiste geopend.

Sportdinsdag, 26 juni 2007

Gerrit Kramer wint stadsloop

Workum De Loop door Workum is een van de activiteiten ter ere van 1100 jaar stadsrechten. De loop over bijna vijf kilometer leverde gisteren winst op voor Gerrit Kramer.

Sportdinsdag, 26 juni 2007

Foppemania in Nedeland: ‘Taktaktak en niet whoom hč’

Groningen/Heerenveen - In Nederland is de afgelopen weken een heuse ‘Foppemania’ uitgebroken. Nu hij zaterdag ook nog eens in eigen land de Europese titel van Jong Oranje prolongeerde heeft hij zich bijkans onsterfelijk gemaakt. In voetbalprogramma’s zorgt de Nesser oefenmeester met zijn typische manier van doen en spreken voor schitterende televisie. Invloedrijke tv-persoonlijkheden als Matthijs van Nieuwkerk of Frits Barend prijzen hem als persoonlijkheid.

Weerdinsdag, 26 juni 2007

Wisselvallig

Vandaag hebben we regen, bewolking en veel wind. Aan zee komt een stormachtige noordwestenwind te staan, die mogelijk even uitschiet tot stormkracht. Het is koel en wisselvallig met morgen temperaturen rond 16 graden en buiig weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties