Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 mei 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 26 mei 2016

2605 hoofdartikel - Het nieuws houdt niet op in de zomer

In de Tweede Kamer is een beetje een ongemakkelijke discussie ontstaan. Die gaat over het besluit van de publieke omroep om nu al de zomerstop te laten gelden voor het programma Pauw, laat op de avond. Het populaire programma De wereld draait door (DWDD) stopt ook. De makers van Pauw wilden doorgaan met het programma tot vlak voor het Europese Kampioenschap, maar de publieke omroep heeft anders beslist. Leden van het kabinet en leden van de Tweede Kamer vinden daar iets van. Het begon met minister Plasterk. Die twitterde zijn verbazing over de zomerstop. 'Actualiteit en debat zijn een paar maanden geen kerntaak meer van de publieke omroep. Dat is toch gek’, aldus de minister. Collega Sander Dekker, de staatssecretaris voor mediazaken, ziet het anders. Hij vindt dat er genoeg nieuws- en actualiteiten overblijven: Nieuwsuur en Brandpunt, bijvoorbeeld. En, voegt Dekker eraan toe: 'Veel kijkers zijn ook benieuwd naar het EK-voetbal en naar de Olympische Spelen.’

Regiodonderdag, 26 mei 2016

Azc Harlingen komt op Balkland REGIO2

Harlingen - De gemeenteraad in Harlingen heeft gisteravond met ruime meerderheid ingestemd met de komst van een asielzoekerscentrum (azc) op het Balklandterrein bij de Westerzeedijk. Dat azc blijft vijf tot tien jaar staan en gaat ruimte bieden aan driehonderd vluchtelingen.

Regiodonderdag, 26 mei 2016

Otteropvang klaar voor opvang van eerste dieren REGIO4

Munnekeburen - ,,Er zit schrikdraad op. En de omheining gaat een meter diep de grond in en buigt nog een halve meter af naar de zijkant", zegt Auke Kuiper (53). Hij toont een van de twee verblijven waar voortaan otters opgevangen kunnen worden. ,,Anders kruipen ze eruit."

Regiodonderdag, 26 mei 2016

Jan Dirk (12) uit Wolvega leest foutloos voor REGIO3

Wolvega - Compleet foutloos, zo oordeelde de jury van de Nationale Voorleeswedstrijd gistermiddag over het optreden van Jan Dirk Pesman (12) uit Wolvega. Jan Dirk was volgens de jury dan ook de zeer terechte winnaar van deze jaarlijkse voorleeswedstrijd voor leerlingen van de groepen zeven en acht van de basisschool.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties