Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 mei 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 26 mei 2015

VVD en PvdA staan er weer alleen voor

Vandaag zijn er verkiezingen voor een select gezelschap. De leden van alle Provinciale Staten kiezen een nieuwe Eerste Kamer. In principe staat de uitslag vast. Je mag er vanuit gaan dat alle Statenleden stemmen op de eigen partij. Dan zal de zetelverdeling precies zo zijn, zoals uitgerekend na de Statenverkiezingen van afgelopen maart.

Regiodinsdag, 26 mei 2015

Fryslân beleeft druk pinksterweekeinde

Het pinksterweekeinde heeft veel mensen op de been gebracht in Fryslân. Grote trekkers waren de Fietselfstedentocht, de diverse pinksterfeesten en de meubel-, auto- en tuinzaken.

Regiodinsdag, 26 mei 2015

Precariobelasting zowel goudmijntje als risico

Precariobelasting op ondergrondse leidingen is een goudmijntje voor steeds meer gemeenten. Ze halen er miljoenen euro's mee binnen. Maar er is een risico.

Sportdinsdag, 26 mei 2015

Sportcolumn: Vermoorde vriendschap in de Giro

Gisteren stapte Richie Porte officieel uit de Ronde van Italië. Na een valpartij in de etappe van vrijdag gebruikte hij de rustdag niet om bij te komen, maar om definitief zijn boeltje te pakken. Zijn kansen op Giro-winst waren al sinds dinsdag verkeken. Twee dagen nadat Go Ahead Eagles voor haar sportiviteit in de eredivisie werd beloond met een Europa League-ticket kreeg de Australiër tijdstraf vanwege fair play. Porte moest boeten omdat een vriend hem geholpen had met zijn lekke band. Alsof de politie u en de ANWB bekeurt vanwege het vervangen van een koplamp. Absurd.

Sportdinsdag, 26 mei 2015

Droomstart, valse start; de ene ljepper is de ander niet

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 26 mei 2015

Een pass, aanname, afronding. De perfectie is bereikt bij sc Heerenveen

Talloze keren hadden ze er op geoefend - De Roon de lange trap en Uth de aanname en de afronding - maar zeldzaam de keren dat ze de perfectie hadden benaderd, laat staan bereikt. Evengoed, de aanhouder wint. In de kolkende en loeiwarme Kuip kwam afgelopen zondagmiddag in twee seconden alles tezamen.

Sportdinsdag, 26 mei 2015

Zevende bondszege Wassenaar voor Minnertsga

Franeker - De Friese uitdrukking 'As it net kin sa as it moat, dan moat it mar sa't it kin' was pinkstermaandag bij uitstek van toepassing op het afdelingspartuur Minnertsga. Het drietal Chris Wassenaar, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra was eigenlijk de gehele dag met de nodige eerbied bejegend, althans cijfermatig want tot de halve finale wist niemand ook maar een bordje te veroveren. De verwachte tegenstand in de eindstrijd tegen het in de halve finale imponerende Beetgum met Johan van der Meulen, Kor Zittema en Tjisse Steenstra bleef echter uit, dit tot vreugde van iedereen die een roodgeel hart had. Op 5-2 en 6-6 retourneerde Bruinsma tot voor de kaats en werd de eindstrijd van vorig jaar nauwkeurig gekopieerd.

Sportdinsdag, 26 mei 2015

Sportief gebaar kost Sweering zege in Bolsward

Bolsward Harry Sweering was zaterdagavond in de zestiende Ronde van Bolsward de sterkste coureur in een kopgroep die de Ronde van Bolsward vanuit het vertrek in een beslissende vorm trokken. Een knipoog naar oud ploeggenoot Robbert-Jan Mol uit Wognum zorgde er in de finale voor dat de Snekerzelf genoegen moest nemen met de tweede plaats.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties