Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 mei 2011.

Hoofdartikeldonderdag, 26 mei 2011

Hervorm de senaat, maar schaf het niet af

De verkiezingen van de Eerste Kamer van maandag verdienden niet de schoonheidsprijs. Door de onderlinge kongsi’s over de verdeling van zes restzetels waren de verkiezingen geen reclame voor de democratie.

Regiodonderdag, 26 mei 2011

De Welle maakt voor zuiver water zelf chloor van zout

Drachten - De chloor- en zwaveltanks van zwembad De Welle in Drachten worden vervangen door een zoutelektrolysesysteem. Dat systeem maakt van gewoon keukenzout ter plekke het chloor dat nodig is voor de desinfectie van het water.

Regiodonderdag, 26 mei 2011

Je ziet het echt bij elke ramp: gedeelde ellende verbroedert

Leeuwarden - ,,Hé Martin, waar zat jij? We waren je kwijt jongen, hadden helemaal geen idee waar je zat.” Joke de Vries kijkt verbaasd op, schiet tussen de stoelenrijen door en geeft haar ‘buurman’ van de Antillenflat snel een hand. Martin Willekes moet glimlachen om zoveel bezorgdheid en brengt snel duidelijkheid: ,,Ik heb de afgelopen dagen in het ziekenhuis gelegen.”

Regiodonderdag, 26 mei 2011

Vlinder zilveren maan lijkt uit het hart van Fryslân te zijn verdwenen

Na de aardbeivlinder lijkt nu ook de zilveren maan verdwenen uit het hart van Fryslân. Een zoektocht van de boswachters Jeffrey Huizenga en Jakob Hanenburg in De Houtwiel leverde gisteren niets op.

Regiodonderdag, 26 mei 2011

Condensorgebouw van de REC mag blijven staan

Harlingen - Omrin heeft gisteren belangrijke overwinningen geboekt bij de rechtbank in Leeuwarden, in vier zaken rond de Reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 mei 2011

65.964 misbruikte kinderen, stop dat

In de VS is een onderzoek gepubliceerd naar het misbruik in de katholieke kerk. Kardinaal Donald W. Wuerl meent dat er een heel andere aanpak moet komen inzake misbruik, zo schrijft hij in The Washington Post.

Sportdonderdag, 26 mei 2011

Marit Bouwmeester zakt op tweede dag naar achtste plaats

Medemblik - Marit Bouwmeester had op de tweede dag van de Delta Lloyd Regatta in de Laser Radial een moeilijke dag. De 22-jarige Friezin uit Warten, die op het IJsselmeer in Noord-Holland haar titel verdedigt, zakte van de eerste naar de achtste plaats in de rangschikking. Met een plaats bij de eerste drie in het eindklassement verdient de nummer twee van het WK van vorig jaar een volle olympische nominatie.

Sportdonderdag, 26 mei 2011

Westra krijgt met proloogzege wat-ie jarenlang heeft begeerd

Buggenhout - Een proloog van 5,6 kilometer is voor hem eigenlijk iets te kort. Tijdritspecialist Lieuwe Westra uit Tijnje houdt liever van een race tegen de klok over een langer traject. Toch kaapte de coureur van Vacansoleil gisteren in Buggenhout de dagzege tijdens de proloog van de Ronde van België. ,,Alles zat mee vandaag’’, zei een dolblije Westra.

Sportdonderdag, 26 mei 2011

Fierste Ljepper op 10 september

Leeuwarden - Het fierljepevenement Fierste Ljepper van Red Bull wordt dit seizoen pas op 10 september gehouden. Een locatie is vooralsnog onbekend. In eerste instantie zou Fierste Ljepper op 18 juni in Leiden gehouden worden, zo meldde het bestuur van het Ljeppersboun (FLB) in april tijdens de ledenvergadering.

Sportdonderdag, 26 mei 2011

Jan Bos vijfde in de Ronde van Haren

Haren - Jan Bos uit Bontebok is gisteravond als vijfde geëindigde in de Ronde van Haren. De 25-jarige wielrenner moest toezien hoe Jos Harms uit Oude Pekela de zege opeiste, vóór Martijn Knol uit Hasselt en Melvin Boskamp uit Leek. Teake Oppewal uit Heerenveen finishte als elfde.

Sportdonderdag, 26 mei 2011

Zuiverloon vertrekt bij West Bromwich Albion

West - Bromwich Gianni Zuiverloon mag deze zomer transfervrij vertrekken bij West Bromwich Albion. Het deze zomer aflopende contract van de verdediger wordt niet verlengd. De 24-jarige Zuiverloon kwam in 2008 over van Heerenveen.

Sportdonderdag, 26 mei 2011

Foppe de Haan wordt bondscoach van Tuvalu

Leeuwarden - Foppe de Haan kan zijn loopbaan voortzetten als bondscoach van de nationale voetbalploeg van Tuvalu. De bijna 68-jarige Friese trainer uit Nes (Boarnsterhim) wilde eigenlijk zijn loopbaan beëindigen, maar directeur Paulson Panapa van de voetbalbond van een Polynesische archipel in de Grote Oceaan beweert tegenover de website onsoranje.nl dat hij oefenmeester heeft gestrikt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties