Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 mei 2010.

Cultuurwoensdag, 26 mei 2010

Pendelbussen vanuit randstad naar Oerolfestival

Leeuwarden - Bezoekers van het Oerolfestival uit het westen van het land kunnen dit jaar rechtstreeks met pendelbussen vanuit de Randstad naar Harlingen Haven reizen. Dat heeft een woordvoerster van Oerol gemeld.

Cultuurwoensdag, 26 mei 2010

Nominaties christelijke kinderboekenprijzen

Leeuwarden - Liesbeth van Binsbergen, Corien Oranje en Gerry Velema zijn genomineerd voor Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek. Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken bekendgemaakt. De jury nomineerde vier boeken uit veertien aangemelde titels. Corien Oranje maakt met twee boeken kans op de prijs: Blessuretijd en Chaos in mijn hoofd. Liesbeth van Binsbergen is genomineerd met Kom niet dichterbij. Gerry Velema maakt kans met Los zand.

Cultuurwoensdag, 26 mei 2010

Finalisten bekend van dj-wedstrijd Dancetour

Leeuwarden - Vier dj-acts doen op 8 juni mee aan de finale van de Dancetour DJ Knock Out in Club Noa in Leeuwarden. Dat heeft de organisatie van de wedstrijd bekendgemaakt. Voor de dj-wedstrijd hadden zich vijftien jonge dj’s aangemeld. Leo Loco, Daluna INS, The Brothers in Law en San Pedro draaien tijdens de finale elk een set van een half uur. Een jury beoordeelt hen op platenkeuze, techniek, opbouw en presentatie. Daarnaast houden de dj’s een zogenaamde battle waarbij ze korte sets draaien en het telkens van elkaar overnemen.

Economiewoensdag, 26 mei 2010

Ondernemers lokken mensen de stad uit

Wergea - Gisteren verrichtten elf ondernemers de officiële aftrap van De Ring om Leeuwarden, bedoeld om Leeuwarders op de fiets de stad uit te lokken. Op 5 en 6 juni organiseren zij de eerste gezamenlijke open dag. De rest van het jaar proberen ze met workshops, activiteiten en bezienswaardigheden de klanten te verleiden.

Economiewoensdag, 26 mei 2010

Stemwijzer toetst politieke voorkeur van ondernemers

Den Haag - Ondernemers in Nederland kunnen sinds gisteren hun politieke voorkeur toetsen bij een stemwijzer die speciaal op hen is gericht. Aan de hand van een kleine dertig stellingen kunnen zij de programma’s van de politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni met elkaar vergelijken.

Hoofdartikelwoensdag, 26 mei 2010

Moeilijke dagen voor de burger...

Het zijn moeilijke dagen voor de weldenkende burger: nog veertien dagen te gaan voor de verkiezingen. De moeilijkheden worden veroorzaakt door de voortdurende debilisering van de lezer, luisteraar en kijker naar aanleiding van die verkiezingen. Wie de media volgt - met name de televisie - wordt steeds weer geconfronteerd met gekakel, gehakketak en retorische trucjes. Daaruit blijkt dat de politici menen dat de burger dom is en niet doorheeft dat er spelletjes worden gespeeld. Diezelfde burger voelt zich steeds minder serieus genomen door diezelfde politici: de dingen waar het echt om gaat komen niet aan bod en de burger krijgt het gevoel dat hem wordt gesuggereerd zich in zijn stemgedrag te laten leiden door de mate van succes van de politici in hun optreden in de media.

Regiowoensdag, 26 mei 2010

Subsidie voor geen instituut meer zeker

Leeuwarden - De ongeveer negentig budgetinstellingen die structureel subsidie krijgen van de provincie Fryslân, zijn daar komend jaar voor het laatst zeker van. Dat krijgen zij binnenkort per brief te horen. Als eerste bezuiniging krijgen ze volgend jaar geen inflatiecorrectie. In structurele subsidies gaat dit jaar nog vijftig miljoen euro om.

Regiowoensdag, 26 mei 2010

Aan telewerken valt nu echt niet meer te ontkomen

Leeuwarden - Werknemers zullen veel meer thuis moeten werken, meer moeten vergaderen via internet, vaker de fiets moeten gebruiken en flexibeler met werktijden moeten omgaan. Als er niks gebeurt, is het verkeer over tien jaar met nog eens 40 procent toegenomen en slibt Leeuwarden nog verder dicht.

Regiowoensdag, 26 mei 2010

IJtje profiteert van haar vakanties in het buurland

Balk - Voor 9230 Friese middelbare scholieren zijn vorige week de eindexamens begonnen. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag de zestienjarige IJtje Plantinga, vmbo-leerlinge uit Balk. Zij zit op csg Gaasterland en maakte gisteren het examen Duits.

Regiowoensdag, 26 mei 2010

Samen musiceren is leuker dan privéles

Buitenpost - Muziekschool De Wâldsang in Buitenpost zit weer in de lift. Een nieuw lesprogramma en meer zang- en muzieklessen op school moeten basisschoolkinderen en jongeren weer enthousiast maken om een instrument te bespelen.

Regiowoensdag, 26 mei 2010

Tophengst geeft amateurs even het Anky-gevoel

Heeg - Voor honderd euro een uurtje rijden op een kampioenshengst. Dat kan bij Andele Brenninkmeijer in Heeg: ze biedt haar top- dressuurpaard aan voor een privéles en het ervaren van het ware Anky-gevoel.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 mei 2010

CGK Broeksterwâld koopt kerk in Damwâld

Broeksterwâld - De christelijk-gereformeerde Andreasgemeente te Broeksterwoude heeft het gebouw van de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) te Damwoude gekocht, aldus scriba J.W. Kooistra van de Andreasgemeente.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

Heerenveense Boys op rand eerste klasse

Heerenveen - Heerenveense Boys speelt zaterdag in Norg de finale om het laatste plekje in de eerste klasse. Gisteren versloegen de Friezen thuis Olympia’28 nadat zaterdag nog van de Groningers was verloren. De komende tegenstander is CVVB, dat vecht voor lijfsbehoud en Buitenpost uit de finale hield.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

Promotie voor Oostergo naar de tweede klasse

Leeuwarden - In de nacompetitie van de derde klassen vielen gisteravond de eerste beslissingen. Oostergo toonde zich vanaf de stip het meest bedreven, nadat de beide duels tegen Wykels Hallum geen winnaar opleverde, en promoveert naar de tweede klasse. Herkanser Bant verzekerde zich van nog een jaartje tweede klasse. Buitenpost is uitgeschakeld voor een plaats in de eerste klasse.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

IJsselmeervogels bijna kampioen

Spakenburg - IJsselmeervogels heeft zich zo goed als zeker verzekerd van het algeheel kampioenschap voor zaterdagamateurs.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

Technische staf Heerenveen compleet

Heerenveen - Sportclub Heerenveen heeft de invulling van de technische staf rond het eerste elftal voor het nieuwe seizoen rond.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

Heerenveen financieel in orde

Heerenveen - De licentiecommissie van de KNVB heeft sc Heerenveen na de halfjaar- en prognosecijfers van het seizoen 2009-2010 weer ingedeeld in categorie III (hoogste categorie).

Sportwoensdag, 26 mei 2010

Bos tweede in district Zuid-Holland

Hardinxveld-Giessendam Jan Bos is tweede geworden tijdens de Zuid-Hollandse districtskampioenschappen voor elitewielrenners in Hardinxveld-Giessendam.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

Finnzeiler PJ Postma wil in alles weer voorop lopen

Leeuwarden - Na een soort sabbatical pakt Finnzeiler Pieter Jan Postma de komende dagen op het IJsselmeer bij Medemblik de handschoen weer op. De 28-jarige Fries keerde acht maanden geleden terug naar zijn roots om te gaan studeren en even wat afstand te nemen van de zeilsport. Maar twee jaar en twee maanden voor de Olympische Spelen in Londen is de prikkel weer helemaal terug. ,,Ik heb er heel veel zin in en zit weer vol energie”, zegt ‘PJ’ Postma.

Sportwoensdag, 26 mei 2010

In ieder geval nog dit jaar fierljeppen in Grijpskerk

Grijpskerk - De fierljepaccommodatie van Grijpskerk kan ook dit seizoen wedstrijden houden. De gemeente Zuidhorn, waartoe het dorp behoort, heeft gisteren bij monde van wethouder sport Fred Stol toegezegd een noodreparatie uit te zullen gaan voeren aan de houten damwand die op de scheiding van water en zandbed staat. Die is verzakt en staat veertig centimeter ‘uit het lood’. Met een noodreparatie - een plankenrand met zakken veengrond - is enkele duizenden euro’s gemoeid.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties