Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 26 april 2004.

Bijschriftmaandag, 26 april 2004

Aan een draadje hangen


Cultuurmaandag, 26 april 2004

Inhoud en humor van ‘Stessen’ is voorspelbaar

Men neme een erg succesvol cabaretduo (Plien en Bianca) en twee gelouterde ex-Kopspijkerscabaretiers (Paul Groot en Owen Schumacher), formeer daaromheen een komedie-achtig verhaal en een uitverkochte zaal is het resultaat voor een lachwekkende voorstelling: Stessen . Maar deze komedie is zowel wat humor als inhoud betreft erg voorspelbaar. En dat doet weer enorme afbreuk aan de kwaliteit van deze afzonderlijke talenten. Wie niet zo luxe wil vliegen, heeft een heerlijke avond.

Cultuurmaandag, 26 april 2004

Bløf klinkt zelfs in Thialf ingetogen

Heerenveen - Bløf had er zaterdag zin in: Spelen voor 4.000 mannen en vrouwen in Thialf. In een hal waar doorgaans het geluid van krassende ijzers in keihard ijs weerklinkt, regeerde nu de stem van Paskal Jakobsen. ,,Het regent harder dan ik hebben kan.... harder dan ik drinken kan.’’

Economiemaandag, 26 april 2004

Storteboom onderzoekt afvalverwerking

Kornhorn – Pluimveeslachterij Storteboom onderzoekt de mogelijkheid van het zelf verwerken van alle slachtafval in plaats van het aan te bieden aan Rendac, zoals nu wettelijk nog verplicht is. Het onderzoek richt zich volgens een woordvoerder van het bedrijf vooral op de technische en de economische aspecten van de verwerking.

Economiemaandag, 26 april 2004

Particuliere beleggers nemen minder risico

Oranjewoud – Particulieren durven weer te beleggen. Wel nemen zij daarbij minder risico’s dan in de tijd voor de economische teruggang. Dat zei A. van Zadelhoff, directeur Effectenbedrijf van de Friesland Bank zaterdag tijdens een bijeenkomst voor particuliere beleggers. De bijeenkomst was georganiseerd door de Friesland Bank en Euronext Amsterdam.

Hoofdartikelmaandag, 26 april 2004

Zapatero’s keus

De pas verkozen Spaanse premier Zapatero houdt zich aan zijn verkiezingsbelofte en trekt zo snel mogelijk de Spaanse troepen terug uit Irak. Vorig jaar al had Zapatero toen hij nog in de oppositie zat duidelijk gemaakt dat hij de operatie in Irak volkenrechterlijk niet in de haak vond. Bovendien was hij er het niet mee eens dat toenmalig premier Aznar zijn zin doordreef tegen een meerderheid van zijn bevolking in door toch mee te doen aan de missie in Irak. Vandaar dat Zapatero nu de beslissing van zijn voorganger terugdraait.

Regiomaandag, 26 april 2004

Parrega is trots op opgeknapte kerk

Parrega - ,,Ik neem heel diep mijn pet af voor de restauratiecommissie’’, zegt ds A. Roodenburg van de Hervormde kerk van Parrega. Sinds 1998 is er met man en macht aan de restauratie gewerkt. Eerst hebben zestig vrijwilligers het interieur van de kerk opgeknapt. Vorig jaar is het exterieur gerestaureerd: er kwam nieuwe dakbedekking, en de muren zijn opnieuw gevoegd.

Regiomaandag, 26 april 2004

Geen zonlicht meer in de ogen

Ezumazijl - ,,Kunnen die rietschermen niet weg? Nu kunnen de mensen onze hut niet goed zien.” Een van de leerlingen van de opleiding Bouwen van het Friesland College in Leeuwarden sprak zaterdag Jan Willems van Staatsbosbeheer aan bij de opening van de nieuwe vogelkijkhut de Sylkajút, die hij met veertien andere studenten bouwde in de Ezumakeeg tussen Anjum en Dokkumer Nieuwe Zijlen. Ongeveer drie maanden werkten de studenten aan de hut, die dient ter vervanging van het vogelaarsgebouwtje een eind verderop, dat in januari 2002 door brandstichting verloren ging. ,,Hij was niet echt boos hoor”, lacht Willems. ,,Het geeft alleen maar aan hoe trots de jongens op hun werk zijn.”

Regiomaandag, 26 april 2004

Weidevogelclub overweegt opheffing

Leeuwarden – De landelijke organisatie die zich bezighoudt met de bescherming van legsels van weidevogels, Vanellus Vanellus, overweegt opheffing.

Regiomaandag, 26 april 2004

‘Kuipers moet Ameland eens écht bezoeken’

Noordwijk/Ameland - Als astronaut André Kuipers het zo leuk vond om vanuit de ruimte de waddeneilanden te zien, moet hij ook te porren zijn om een kijkje van dichtbij te komen nemen. Zodra hij terug is op aarde, zou Kuipers eigenlijk een dagje naar Ameland moeten komen om op basisschool ’t Ienster in Ballum over zijn ervaringen te komen vertellen.

Regiomaandag, 26 april 2004

‘Woningnood dreigt opnieuw’

Leeuwarden - Woningcorporaties willen de komende tien jaar meer sociale huurwoningen slopen dan nu het geval is. Landelijk gaat het om gemiddeld vier keer meer; in grote steden om een veelvoud. Dit kan leiden tot nieuwe woningnood. De sloopplannen van Friese corporaties zijn behoudender.

Regiomaandag, 26 april 2004

Operatie binnen tien dagen

Leeuwarden – Verzekerden van De Friesland die een knie-operatie, borstverkleining, spataderbehandeling of gesteriliseerd willen worden, kunnen binnen tien dagen worden geholpen. Nu zijn er voor deze operaties nog lange wachtlijsten. De Friesland Zorgverzekeraar heeft een contract afgesloten met het particuliere netwerk Medinova.

Geloof & Kerkmaandag, 26 april 2004

‘Mens is eenzaam, niet sprakeloos’

Ede – Wie niet gelukkig is moet zich daarvoor verantwoorden tegenover zijn medemens. Die verantwoording geldt vooral het feit dat de ongelukkige blijkbaar niet in staat is iets te ‘doen’ aan zijn ongelukkig zijn. Prof. dr Eep Talstra, hoogleraar Oude Testament aan de VU, hekelde zaterdag die normativiteit die de samenleving ons oplegt.

Sportmaandag, 26 april 2004

Elferink snelste sprint Ronde Zuid-Friesland

Heerenveen - Het verschil was groot. Vorig jaar haalden slechts 21 renners de streep in Heerenveen en waaide de rest in een loodzware klassieker over 160 kilometer gewoon achter het peloton weg. Zaterdag fietsten 120 man fluitend de dertigste editie van de Ronde van Zuid-Friesland uit. De enige achterblijvers waren pechvogels of renners die in het gedrang in het peloton onderuit gingen en op die manier de aansluiting misten.

Sportmaandag, 26 april 2004

Sprintzege voor Spijkerman

Sneek - Bertine Spijkerman maakte zondagmiddag in de straten van Sneek haar rol als favoriet in de eerste Omloop van Sneek-Zuidwest Friesland waar. In de laatste meters bleef de 21-jarige wielrenster uit Sint Nicolaasga haar vier mede vluchtsters voor. Vorig jaar won Spijkerman ook de Friese klassieker, al waren start en finish toen nog in Heerenveen.

Sportmaandag, 26 april 2004

Kaatsbond ziet mogelijk af van WK in Colombia

Imperia – De kaatsbond gaat consequenties verbinden aan het teleurstellend verlopen wereldkampioenschap kaatsen in Italië. Als bondscoach Johannes Brandsma en zijn kaatsers zich in het vervolg niet beter preparen op een belangrijk evenement, dan overweegt de bond het WK in Colombia in 2006 links te laten liggen.

Sportmaandag, 26 april 2004

Kampioenschap Aris is beloning voor jaren hard werk

Leeuwarden - Acht jaar geleden zat het basketbal in Fryslân in het slop. Aris bungelde onderin de eerste divisie. Een plan werd bedacht om de Leeuwarder basketbalvereniging in vijf jaar de eredivisie in te loodsen. Het duurde drie jaar langer, maar zaterdag was het zover. Aris is kampioen van de promotiedivisie en speelt volgend seizoen op het hoogste niveau.

Sportmaandag, 26 april 2004

Heerenveen is van de leg

Heerenveen – SC Heerenveen verzuimde zaterdagavond Europees voetbal definitief veilig te stellen. De ploeg van trainer Foppe de Haan is van de leg en het ei in de vorm van een prijs is nog steeds niet gelegd. Na het echec in Zwolle konden de Friezen in het eigen Abe-Lenstrastadion het karwei tegen Vitesse niet afmaken en hebben nog één puntje nodig.

Sportmaandag, 26 april 2004

Sjoerd Hamburger verrast met roeititel in skiff

Amsterdam – Sjoerd Hamburger verraste zaterdag op de Bosbaan in Amsterdam als debutant met de nationale roeititel in de skiff in de onwaarschijnlijk snelle tijd van 6 minuten en 55 seconen. De 21-jarige student sociale wetenschappen uit Oldeberkoop gaf de beoogde olympische skiffeur Dirk Lippits stevig het nakijken. Hamburger die pas drie jaar actief is als roeier en de status van beginneling heeft, had een voorsprong van tien seconden op Lippits.

Weermaandag, 26 april 2004

Zacht

Vanmiddag is er een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Het blijft droog en met 18 graden is het zacht. Morgen wordt het nog een graadje warmer en is er eveneens een wisseling van zon en wolken. Woensdag is het ook nog zacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties