Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 maart 2013.

Cultuurdinsdag, 26 maart 2013

Tenten in plaats van openluchtpodium bij Aaipop

Nijland | De artiesten die maandag optreden tijdens muziekfestival Aaipop in Nijland, doen dat in twee grote tenten in plaats van op een openluchtpodium. Het winterse weer is aanleiding om te kiezen voor een knusse en warme indeling van het festivalterrein bij mfc De Mande, aldus de organisatie van het muziekfestival. Met de sporthal erbij zijn er in totaal drie podia waar zeventien Friestalige artiesten en bands optreden. Aaipop beleeft paasmaandag zijn 26e editie.

Cultuurdinsdag, 26 maart 2013

Met de pont naar toneelstuk ‘Sil, de jutter fan Suwâld’

Suwâld | De zonnepont Schalkediep bij Suwâld wordt dit seizoen eerder in de vaart genomen vanwege de jubileumvoorstelling Sil, de jutter fan Suwâld van de Suwâldster toneelgroep Kom mar op! Op zondag 14 en 21 april kunnen bezoekers uit de richting Earnewâld en Garyp met de pont over het Prinses Margrietkanaal naar de voorstelling worden gevaren. Kom mar op! brengt dit jaar een Friestalig toneelstuk gebaseerd op het boek Sil de strandjutter van Cor Bruijn. De première is op 12 april.

Economiedinsdag, 26 maart 2013

Provincie wil meebetalen aan Doniaweg in Hallum

Ferwert/Hallum | Als drie partijen dezelfde oplossing willen voor een probleem, maar de eerste kan de rekening ervan niet betalen en de tweede wil het niet, dan zal de derde welwillende partij voor de kosten opdraaien. Dat principe lijkt op te gaan bij de plannen voor het saneren van de Doniaweg in Hallum. Gedeputeerde Sietske Poepjes wil meebetalen voor behoud van werkgelegenheid.

Economiedinsdag, 26 maart 2013

Metaalbedrijf Oreel wil met uitbreiding helft meer omzet

Hallum | Metaalbewerkingsbedrijf Oreel in Hallum wil fors uitbreiden. Nog dit jaar moet de spade de grond in voor uitbreiding van vijf- naar achtduizend vierkante meter oppervlak. Met de investering moet de omzet de komende vijf jaar groeien van tien naar vijftien miljoen euro. Het werknemertal stijgt dan van zeventig naar ongeveer honderd.

Economiedinsdag, 26 maart 2013

Aanpak van lichtuitstoot stallen is simpel

Sumar | Het verminderen van de uitstoot van direct licht uit stallen kan relatief simpel en tegen geringe kosten worden uitgevoerd. Dat stellen landbouworganisatie LTO Noord, de gemeente Tytsjerksteradiel en provincie Fryslân op basis van de eerste fase van een proefproject in Sumar.

Hoofdartikeldinsdag, 26 maart 2013

Dijsselbloem, schade en te weinig slaap

Oud-minister Ruding van Financiën zei het al; het ambt van minister Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep heeft een hoog afbreukrisico. binnen veertien dagen na die uitspraak gaat het al mis. Dijsselbloem heeft uitlatingen gedaan die ‘niet goed worden uitgelegd’ en die aanleiding zijn voor de Eurogroep en de Europese Centrale Bank (ECB) om een verklaring uit te geven.

Regiodinsdag, 26 maart 2013

Kurkdroog door combinatie wind en kou

Leeuwarden | Hulpdiensten in de provincies zijn extra alert op natuurbranden. Door de combinatie van harde wind en kou van de afgelopen dagen zijn bomen en struiken kurkdroog geworden. In Overijssel, de kop van Noord-Holland en het gebied rondom Hilversum geldt code geel. Dat betekent dat het droog is in die gebieden, maar dat er geen acuut gevaar dreigt.

Regiodinsdag, 26 maart 2013

Het winterse weer houdt veel toeristen binnen met Pasen

Lage temperaturen, een steenkoude wind en op sommige plaatsen ijs in de vaarten. De omstandigheden zijn wel eens beter geweest bij het begin van het toeristisch seizoen.

Regiodinsdag, 26 maart 2013

Elkien schrapt ook nieuwbouw in groter dorp

Winsum | Woningcorporatie Elkien trekt zich niet alleen terug uit de kleine kernen, maar heeft ook besloten woningbouwprojecten in de grote dorpen te schrappen. Zo gaat het opknappen van een wijkje met sociale huurwoningen in Winsum (1100 inwoners) niet door. Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Littenseradiel.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 maart 2013

Studiedag pastores over creatieve kerkdiensten

Ureterp | De werkgemeenschap van pastores Oosterwolde e.o. houdt op woensdag 24 april een landelijke studiedag waarin nagedacht wordt over (nieuwe) creatieve vormen van de eredienst.

Sportdinsdag, 26 maart 2013

Van der Heide per direct in staf Cambuur

Leeuwarden | De eerste verandering bij SC Cambuur sinds het vertrek van trainer Alfons Arts is een feit: oud-speler Sandor van der Heide is toegevoegd aan de technische staf. De Sneker stond vandaag al voor het eerst op het trainingsveld om interim-trainers Henk de Jong en Jan Bruin bij te staan.

Sportdinsdag, 26 maart 2013

Timmermans hoopt stiekem nog op een wonder

Leeuwarden | Theo Timmermans sprak van een hele aparte dag. De 23-jarige doelman van SC Veendam kreeg gisteren samen met zijn ploeggenoten te horen dat de club officieel failliet is verklaard. ,,Hoewel er al zo lang over gepraat werd, kwam het toch nog als een donderslag bij heldere hemel. De sfeer onder de spelers was heel bedrukt”, vertelt de goalie uit Garyp. ,,Ik was om negen uur als één van de eerste spelers op de club en ging als één van de laatsten weer weg. En we hebben de hele dag gepraat.”

Sportdinsdag, 26 maart 2013

Vlaanderen is boos als Gilbert over vlaggen praat

,,Op een WK zwaai je met de vlag van je land, niet met die van een regio. Die mannen staan trouwens alleen op plaatsen waar ze zeker in beeld komen.” In Nederland zou deze quote uit de mond van een bekende sporter nooit de headlines halen. Lekker laten wapperen die Friese vlaggen in Thialf! En over tot de orde van de dag.

Sportdinsdag, 26 maart 2013

Bondscoach Pot houdt vast aan ‘beschonken’ Van La Parra

Waalwijk | Rajiv van La Parra heeft gisteravond in Waalwijk ‘gewoon’ de volle negentig minuten gespeeld voor Jong Oranje in het met 4-1 gewonnen oefenduel met Noorwegen. Bondscoach Cor Pot zag geen aanleiding om de 21-jarige jeugdinternational disciplinair te straffen nadat gisteren bekend werd dat Van La Parra op zondagochtend 10 maart, de avond na het met 2-1 gewonnen thuisduel tegen koploper, in beschonken toestand met zijn auto tegen een boom was gereden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties