Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 maart 2010.

Cultuurvrijdag, 26 maart 2010

Bedrijfsleven trekt zich uit cultuur terug

Leeuwarden - Het bedrijfsleven steekt nauwelijks nog geld in culturele amateurproducties. Friese amateurverenigingen kloppen daarom steeds meer aan bij de provincie Fryslân. In drie maanden tijd is een groot deel van het provinciale culturele subsidiegeld voor 2010 daardoor al vergeven.

Cultuurvrijdag, 26 maart 2010

Twaalf Friese scholieren door naar finale Sjong

Leeuwarden - Sjong, het Friestalig zangfestival voor jongeren, telt dit jaar twaalf finalisten. Zij zijn gekozen uit 42 deelnemers, die de afgelopen dagen meededen aan verschillende voorrondes. Vorig jaar waren er nog vijftien finalisten. Dat het er nu minder zijn, komt doordat het niveau dit jaar iets lager was, zeggen juryleden rapper Remon de Jong en zangeres Minke Adema.

Cultuurvrijdag, 26 maart 2010

37 muzikanten in de race voor songfestival Liet

Leeuwarden - 37 Friese bands en solo-artiesten doen volgende maand mee aan de voorrondes van het Friese songfestival Liet 2010. Dat is ongeveer evenveel als voorgaande edities. Dat heeft Stichting Liet gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 26 maart 2010

Passiestuk in Balk door streekharmonie en koren

Balk - Voor het eerst wordt zondag in Fryslân het stuk Ik Ben opgevoerd. Het passiestuk is gecomponeerd door David T. Clydesdale en wordt opgevoerd door streekharmonie Concordia uit Balk onder leiding van Thijs Oud, het interkerkelijk streekkoor Oudemirdum met dirigent Harm van Zuiden en jongerenkoor Strong. Het is voor het eerst dat de harmonie en de koren samenwerken. Als solisten treden op sopraan Roelien Braam (als Maria Magdalena), alt Silvia Slump (Maria), tenor Peter Braam (Jezus), bas Sjirk Seinen (Pilatus) en op piano Martin de Jong.

Economievrijdag, 26 maart 2010

Actieplan bedrijfsopvolging

Leeuwarden - Binnenkort komt er hulp voor de wat oudere ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte opvolger voor hun bedrijf en voor Friese hbo’ers zonder baan die toe willen groeien naar zelfstandig ondernemerschap. Zij kunnen zich melden, en zullen ook actief worden benaderd, voor een begeleidingstraject.

Economievrijdag, 26 maart 2010

Compromis Griekenland

Brussel – Iedereen deed wat gisteren. Eerst legde voorzitter Barroso van de Europese Commissie eergisteren druk op de onderhandelingen door een snelle oplossing te eisen voor de financiële crisis rond de hoge tekorten in Griekenland. Niet een extra top later in het jaar, want dat zou de onrust alleen maar aanwakkeren, stelde Barroso vast. Nee, er zou nu op de eerste van twee dagen, waarop de regeringsleiders bij elkaar waren in Brussel voor hun Lentetop, een oplossing moeten komen.

Hoofdartikelvrijdag, 26 maart 2010

De crisis...

Er zijn allerlei problemen in politiek en bestuur. Bijvoorbeeld afnemende betrokkenheid via lidmaatschap van een politieke partij, een dalend aantal stemmers bij minder competente kandidaten voor functies in politiek en bestuur, of de opkomst van partijen die slechts oog hebben voor een detail van de bestuurlijke werkelijkheid.

Regiovrijdag, 26 maart 2010

Het aantal besmette teken stijgt weer

Appelscha - Het percentage teken dat besmet is met de Borellia-bacterie, die de ziekte van Lyme veroorzaakt, lag vorig jaar hoger dan in 2007 en 2008. Zowel in het voorjaar als in het najaar was ongeveer 18 procent besmet. Dat meldden onderzoekers van de Wageningen Universiteit.

Regiovrijdag, 26 maart 2010

‘Een Bulgaar schudt nee als hij ja bedoelt’

Drachten - Polen zijn ouderwets, Bulgaren wonen in een vies land en Nederlanders lopen nog steeds allemaal op klompen. De wereld zit vol vooroordelen. Op csg Liudger hebben ze daarover een film gemaakt.

Regiovrijdag, 26 maart 2010

Best leerzaam. Kijken wat de concurrent maakt

Drachten - Wie heeft de snelste straalboot gebouwd en welke toren van marshmallows en satéprikkers is het hoogst? Zo’n tweehonderd basisschoolleerlingen uit het Noorden deden gisteren mee aan het regionale Techniek Toernooi in het Adverium in Drachten.

Regiovrijdag, 26 maart 2010

Wantrouwen over sociaal pension na drugsoverlast

Leeuwarden - Verhitte emoties gisteravond, rond de komst van een pension voor daklozen naar de Bloemenbuurt in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 26 maart 2010

Jorritsma poogt de scherven van Tichelaar op te vegen

Leeuwarden - Commissaris der Koningin Jorritsma probeert in allerijl de gemoederen te sussen na de uitspraken van zijn collega Tichelaar van Drenthe over het Landsdeel Noord.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties