Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 maart 2004.

Bijschriftvrijdag, 26 maart 2004

Toenemende dreiging

In de evangeliën worden de Farizeeërs nogal eens als de vijanden van Jezus voorgesteld.

Cultuurvrijdag, 26 maart 2004

NUHR en de loutering ten top

Het Nederlandstalige cabaret kent vele gezichten. Het gezicht van NUHR is zo langzamerhand erg bekend, met hun komische en snelle driedimensionale (Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas) crosstalks over de achterkant van het gelijk. Niet altijd eenvoudig, maar cabaretesk wel érg interessant en theatraal intrigerend.

Cultuurvrijdag, 26 maart 2004

Genieten van solistisch spel bij het NNO

Bij toonkunstenaars is in het algemeen in hun werk altijd iets terug te horen van hun eigen karaktertrekken. Van Johannes Brahms is bekend dat hij hartstochtelijk verliefd kon worden, maar tot een verloving of een huwelijk kwam het echter nooit. Deze persoonskenmerk kwam donderdagavond bovendrijven bij het beluisteren van zijn Tweede Pianoconcert . Het werd gespeeld door de Oostenrijkse pianist Stefan Vladar, begeleid door het Noord Nederlands Orkerst onder leiding van Michel Tabachnik.

Dossiervrijdag, 26 maart 2004

Vreugde over nieuwe weg

Er is de afgelopen jaren heel wat vergaderd over de toekomst van de N381, de provinciale weg tussen Drachten, via Oosterwolde naar de Drentse grens. De rijksoverheid, het provinciebestuur, de betrokken gemeenten, een projectgroep: zij bogen zich allen over de noodzaak om de weg aan te pakken. De rijksoverheid vindt een verdubbeling (voorlopig) niet nodig. Er zouden te weinig auto’s op het traject rijden om zo’n dure ingreep te rechtvaardigen.

Economievrijdag, 26 maart 2004

Grondbedrijf moet buiten Surhuisterveen

Den Haag/Surhuisterveen – Loon- en grondverzetbedrijf J. Luimstra in Surhuisterveen kan beter een nieuwe loods op bedrijventerrein Kommizebosk bouwen dan op het huidige bedrijfsterrein aan de Koartwâld. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. Luimstra kreeg in 1992 toestemming om een gronddepot aan de Koartwâld te beginnen. Later kwam daar een weegbrug voor grond- en mestvrachtwagens bij.

Economievrijdag, 26 maart 2004

Winst Friesland Bank groeit 10 procent

Leeuwarden – De Friesland Bank heeft vorig jaar 10 procent meer winst behaald vergeleken met een jaar eerder. De winst kwam daarmee uit op 53 miljoen euro. Het balanstotaal steeg met 11 procent tot 7,7 miljard euro. ,,Over een jaar dat werd gekenmerkt door een stagnerende conjunctuur en grote onzekerheden op de markten kan Friesland Bank goede cijfers laten zien”, aldus bestuursvoorzitter Age Offringa.

Economievrijdag, 26 maart 2004

Veka Group neemt scheepswerf Bijlsma over

Lemmer/Werkendam - De failliete scheepswerf Bijlsma in Lemmer is gekocht door scheepsbouwer Veka Group in Werkendam. Dat heeft directeur P. Versluis van Veka gisteren bevestigd. Bijlsma ging twee weken geleden failliet waardoor 75 werknemers op straat kwamen te staan. Versluis gaat in Lemmer vijf mensen een vaste dienstbetrekking geven.

Hoofdartikelvrijdag, 26 maart 2004

De monarchie…

Een kleine fantasie. Stel wij zouden vandaag ‘met Nederland beginnen’, vanuit een blanco situatie onze staatsvorm moeten kiezen. Zouden we dan weer een monarchie willen worden? De keuze zou wel eens een andere kunnen zijn dan momenteel, nu het overgrote deel van onze bevolking kiest voor een monarchie. Maar dan wel ‘met het Huis van Oranje’. Daar ligt inderdaad de crux. Velen zullen dat in deze week van rouw om de dood van prinses Juliana ook weer zo beleven.

Regiovrijdag, 26 maart 2004

‘Wymbrits’

Leeuwarden – De gemeente Wymbritseradiel heeft het onderste uit de kan gehaald in de onderhandelingen met de provincie Fryslân. In ruil voor een bijdrage van 2,4 miljoen euro aan de aquaducten krijgt de gemeente een hoop terug.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 maart 2004

‘Moet u meer doen, uw preek thuislaten’

De eerste preek die ik in de bundel Preken van Henk Berkhof opsloeg, was de bijdrage over Markus 10: niet heersen maar dienen. De reden daarvoor was dat de inleiding mij te lezen had gegeven, dat die preek begon met de mededeling van Berkhof dat hij die morgen zijn preek niet had kunnen vinden, ook niet na veel zoeken samen met zijn vrouw.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 maart 2004

Verslaving bespreekbaar maken

Wierum – Het lijkt een medicinaal drankje tegen een vastzittende hoest, maar het is een van meest populaire flesjes sterke drank onder de jeugd op dit moment: Drop-shot. Alcoholpercentage: 20 procent. Diakenen van het werkverband van de Ring Dokkum kregen donderdag in Wierum voorlichting over drugs- en verslavingsproblematiek.

Sportvrijdag, 26 maart 2004

Jannick de Jong, icoon van een nieuwe generatie

Gorredijk - Hij wordt gezien als een ‘grote jongen’ voor de toekomst, maar is ook nu al - op 16-jarige leeftijd - een coureur waar serieus rekening mee wordt gehouden. Iedereen in de grasbaanracerij weet wie Jannick de Jong uit Gorredijk is en wat hij kan. Hij wordt gezien als één van de iconen van een jonge generatie grasbaancoureurs die klaar staat om in de Arai specialsklasse de oudere garde voorbij te streven. Te beginnen in het Drentse Vries, waar dit weekeinde het grasbaanseizoen van start gaat.

Sportvrijdag, 26 maart 2004

Heerenveen verliest bekende gezichten

Heerenveen – In het huis van de voetballerij is geen plaats voor sentimenten. En ‘dus’ kunnen en moeten de spelers Tieme Klompe en Ronny Venema - ondanks hun grote staat van dienst voor SC Heerenveen - begrip opbrengen voor het standpunt van de club om hun aflopende verbintenissen niet te verlengen.

Sportvrijdag, 26 maart 2004

Cambuur wil publiek ‘nog wat laten zien’

Leeuwarden - Nu het huidige seizoen voor Cambuur Leeuwarden verworden is tot een regelrechte sof, zijn de resterende wedstrijden zonder enige betekenis.

Weervrijdag, 26 maart 2004

Motregen

Vannacht komen er opklaringen met minimumtemperaturen rond -2 şC. Het waait zwak tot matig uit het noorden tot noordwesten. Morgen krijgen we motregen. Het wordt een bewolkte dag met temperaturen rond 8 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties