Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 november 2005.

Hoofdartikelzaterdag, 26 november 2005

De kleuters, de overheid…

Niemand kan er zo langzamerhand omheen: het gaat niet goed met het onderwijs aan kleuters. De intuïtie van ouders, leerkrachten en anderen dat kleine kinderen zich niet meer in vrijheid kunnen ontplooien, wordt steeds sterker bevestigd door onderzoek en ervaring. Gisteren hebben onderwijsmensen en andere deskundigen het nog maar weer een keer besproken, mede aan de hand van goed wetenschappelijk onderzoek, tijdens een congres in Zwolle. Opmerkelijk is de betrokkenheid – uit liefde voor kinderen – van de congresgangers: kinderen en onderwijs raken de harten van velen. Maar het is helaas de vraag of die positieve betrokkenheid vrucht kan dragen. Er is de bureaucratische overheid die – nota bene onder aanvoering van een CDA- minister – het onderwijs tot een technocratische onderneming maakt. Alle mooie woorden van de juf van het kabinet ten spijt. Het congres, dat is georganiseerd vanuit en breed gevoelde zorg in het onderwijs, geeft aan dat er iets moet gebeuren. Vóór het kind; tegen de technocraten.

Regiozaterdag, 26 november 2005

Ockels opent Fries kenniscentrum

Jachtbouw kan veel meer doen met hi-tech Grou – De Friese jachtbouwers kunnen door hi-tech toepassingen veel vernieuwender schepen bou-wen dan tot dusver gebeurt. Dat zei prof. W. Ockels vrijdag bij de start van het Kenniscentrum Jacht-bouw & Lichte Constructies op een symposium in het Aquaverium in Grou.

Regiozaterdag, 26 november 2005

Agent spelt nazi als natie: verdachte gaat vrijuit

Joure – De Leeuwarder politie- rechter Anjewierden heeft gisteren een 24-jari-ge inwoner van Joure vrijgesproken wegens een op- merkelijk feit. Op 23 sep-tember maakte hij twee politiefunctiona- rissen uit voor ,,na-zi’s’’. Kennelijk wisten de be-trokken ambtenaren niet hoe je dit schrijft; in het pro- ces verbaal staat ,,naties’’. Dat achtte de rechter niet straf-baar.

Regiozaterdag, 26 november 2005

Achterstandenbeleid ter discussie op kleutersymposium ‘Het normkind bestaat niet’

Zwolle – Al decennia lang is het beleid van het ministerie van Onderwijs gericht op het wegwerken van achterstanden. Op het symposium ‘De kleuterschool moet terug!’ in Zwolle stonden vrijdag achthonderd onderwijskundigen stil bij de vraag of het verstandig is een gemiddeld prestatieniveau te definiëren om kinderen te beoordelen op hun ‘voorsprong’ of ‘achterstand’ daarop. ,,Het normkind bestaat niet.”

Regiozaterdag, 26 november 2005

Ternaard trekt profijt van de wind

Ternaard – Het zijn de bekende

Weerzaterdag, 26 november 2005

Sneeuwbui

Vandaag zijn er enkele opklaringen, maar overheerst de bewolking en is er kans op af en toe (lichte) sneeuw. Het is bijna guur door de matige tot krachtige zuidoostenwind en de maxima komen niet of nauwelijks boven het vriespunt uit. Vannacht nog een enkele sneeuwbui en lichte vorst; -2 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties