Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 november 2002.

Analysedinsdag, 26 november 2002

Individueel asielbeleid is dom

Europese landen proberen elkaar af te troeven in het wegsturen van asielzoekers, zei Kathalijne Buitenweg zaterdag op een studiedag. Hieronder een ingekorte bewerking van haar betoog.

Bijschriftdinsdag, 26 november 2002

Wonen

Wonen is een belangrijk iets. Ik herinner me nog dat ik voor het eerst in Oentsjerk woonde. Ik was een weekend weg geweest en kwam ’s avonds laat met de bus terug. Ik stapte uit en liep naar mijn nieuwe huis. Ik verwonderde mij erover dat daar nu mijn huis was.

Economiedinsdag, 26 november 2002

VDM Woningen schrapt negen arbeidsplaatsen

Drachten – VDM Woningen uit Drachten verlengt negen tijdelijke arbeidscontracten niet. Dat maakte directeur Berend Talsma dinsdagmorgen bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 26 november 2002

Emancipatie…

Het is een dik rapport geworden, de Emancipatiemonitor 2002. Hierin wordt verslag gedaan van de ‘voortgang van het emancipatieproces’. Op diverse punten is vooruitgang te bespeuren: werk, opleiding en inkomen zijn gelijker verdeeld tussen mannen en vrouwen. Steeds meer vrouwen met (jonge) kinderen zijn en blijven actief op de arbeidsmarkt. Het aandeel van vrouwen onder managers is gegroeid.

Regiodinsdag, 26 november 2002

Staten: twijfel over nieuw provinciehuis

Leeuwarden – Provinciale Staten hebben grote twijfels over de noodzaak van de bouw van een nieuw Provinciehuis.

Regiodinsdag, 26 november 2002

‘Handen af van Melkertbanen’

Leeuwarden - Handen af van de Melkertbanen en het spaarloon en een snelle aanleg van de haak om Leeuwarden. En schurk niet te veel aan tegen de VVD.

Regiodinsdag, 26 november 2002

Opeinde: geen windmolens, wel ’n buffer

Opeinde – Nu nog uitzicht op verstrekkende weilanden, maar straks wellicht op windmolens? Geen denken aan, vinden de inwoners van Opeinde.

Regiodinsdag, 26 november 2002

Camping Stortemelk mag verder met hutten

Vlieland - Camping Stortemelk mag van de gemeenteraad van Vlieland verder gaan met het onderzoek om vijftig luxe trekkershutten te plaatsen. De raad gaf hier maandagavond toestemming voor.

Regiodinsdag, 26 november 2002

Opknapbeurt voor centrum van Koudum

Koudum – Het centrum van Koudum wordt aangepakt. Gevels van woningen worden gerestaureerd, de riolering wordt op orde gemaakt en het dorp krijgt een plein om zo aantrekkelijker te worden voor toeristen.

Regiodinsdag, 26 november 2002

Friese Brit heeft recht op Engels rijbewijs

Hegebeintum – ,,Ik heb een vrachtwagenrijbewijs niet nodig. Het gaat gewoon om het principe. Een Engels rijbewijs is in de hele Europese Unie geldig en dus ook in Nederland. Gelukkig heeft het Hof van Justitie mij nu gelijk gegeven”, zegt Chris Bradley (62) uit het Friese Hegebeintum.

Regiodinsdag, 26 november 2002

Mosselvissers willen weer op platen vissen

Harlingen - De Nederlandse mosselbranche verdwijnt als het verbod op het vissen van mosselzaad op droogvallende platen in de Waddenzee niet van tafel wordt gehaald. Deze noodkreet uitte H. van Geesbergen van de producenten van mosselzaad (CPO) maandag bij de Raad van State.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 november 2002

Doperse voorganger tevreden

Leeuwarden - Doopsgezinde voorgangers doen over het algemeen met plezier en voldoening hun werk in de gemeente. Veel hangt daarbij wel af van de relatie met kerkenraad en andere vrijwilligers in de kerk. Slechts de helft van de voorgangers is daar tevreden over. Een zelfde percentage geeft aan dat men de afgelopen tijd wel eens naar een andere baan heeft uitkeken.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 november 2002

Donner: kerken moeten zich uitspreken in debat

Leeuwarden - De kerken zijn de laatste tijd zo stil, zei minister Donner (Justitie) maandag in Utrecht. ,,In het luidruchtig debat over de rol van de godsdienst in de samenleving en over normen en waarden, staat de kerk terzijde. Er is een nauwelijks nog verholen aanval op de plaats van geloof in het publieke leven, en de kerken zwijgen.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 26 november 2002

Youth for Christ start 150 ste Rock Solid Club

Leeuwarden – Youth for Christ (YfC) heeft deze maand de 150ste Rock Solid tienerclub gestart in ons land. Dat heeft de interkerkelijke organisatie bekendgemaakt.

Sportdinsdag, 26 november 2002

Het kan alle kanten op in Prijs der Giganten

Wolvega – Een grote naam ontbreekt zaterdag in Wolvega in de 31ste Prijs der Giganten, maar teleurgesteld is de organisatie niet. Lawrence Olivier van Drafcentrum Wolvega ziet er minstens even veel voordelen in als nadelen.

Sportdinsdag, 26 november 2002

‘Golden goal’ Richard van der Wal goed voor bonuspunt

Leeuwarden – Richard van der Wal sierde zaterdag in Putten zijn debuut als spits in de hoofdmacht van Drachtster Boys op met een fraaie treffer. De ‘golden goal’ bleek achteraf niet genoeg voor de formatie van trainer Wieb Rodenhuis, maar was uiteindelijk wel toereikend voor een punt bij de nummer twee SDC Putten. ,,Voor ons was dit een bonuspunt, want SDCP is niet de ploeg waar we punten van moeten pakken’’, zegt Van der Wal.

Weerdinsdag, 26 november 2002

Zonnig

Er komen geleidelijk opklaringen in de loop van de middag, maar vanavond en vannacht kan er mist ontstaan bij minimumtemperaturen rond 2 graden. Morgen wordt het zonnig, met temperaturen rond 7 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties