Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 26 februari 2018.

Achtergrondmaandag, 26 februari 2018

Een rood Colosseum, maar dan in 2018

Paus Franciscus ontving afgelopen zaterdag twee slachtoffers van christenvervolging. Eisham (17), de dochter van de Pakistaanse christen Asia Bibi, en de Nigeriaanse Rebecca Bitrus die door Boko Haram werd ontvoerd.

Cultuurmaandag, 26 februari 2018

Privé-concertzaal in hartje Leeuwarden

Leeuwarden - De Hofkamer in de Grote Kerkstraat is de nieuwste concertzaal annex theater in Leeuwarden. Vooralsnog zijn er tweemaal in de maand optredens, op zondagmiddag.

Hoofdartikelmaandag, 26 februari 2018

En dan nu aandacht voor de amateurs

Met de slotceremonie van de Olympische Spelen achter de kiezen zullen velen vandaag de korte samenscholingen voor de televisie op de werkvloer missen. Anderen hebben zich de afgelopen weken zitten verbijten over deze wereld waarin alles uit zijn verband getrokken lijkt: de opwinding in de media, het tot het uiterste vergen van de lichamen van de sporters, de milliseconden verschil tussen winnaar en de rest, de uitgaven aan infrastructuur, stadions en hotels, wellicht voor eenmalig gebruik - wie kent niet de beelden van olympische sportpaleizen die in een paar jaar tijd ruïnes werden.

lf2018maandag, 26 februari 2018

Tik op vingers LF2018 vanwege ballonactie

Leeuwarden - In het openingsweekeinde van Leeuwarden-Fryslân 2018 hadden geen ballonnen moeten worden opgelaten. Dat vindt de provincie Fryslân. In een brief aan LF2018-directeur Tjeerd van Bekkum vraagt het provinciebestuur te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Regiomaandag, 26 februari 2018

Brok: gedrag wethouder moet onbesproken zijn

Leeuwarden - Friese kandidaat-wethouders zouden voordat ze worden benoemd een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten overleggen. Dat adviseert commissaris van de Koning Arno Brok aan de Friese burgemeesters.

Regiomaandag, 26 februari 2018

Gasprotest moet bezorgde bewoners een stem geven

Opende - Zo’n tachtig mensen trotseerden zaterdagochtend vroeg de kou om bij de gaswinlocatie in Opende te protesteren tegen gaswinning in Groningen, Fryslân en Drenthe.

Geloof & Kerkmaandag, 26 februari 2018

Boekhandel 2.0 in een tijd van Spotify en kleurboeken voor volwassenen

2018 is het jaar dat er in de stad Leeuwarden precies vier decennia een evangelische boekwinkel zit. Tegenwoordig op de Kelders, midden in het centrum. Een gesprek over christelijke boekwinkel zijn in een veranderde wereld.

Sportmaandag, 26 februari 2018

Cynisme ligt op de loer bij Heerenveen

Heerenveen - Een negatieve sfeer vestigde zich zaterdag in het Abe Lenstrastadion. Kans op winst was er, maar het verlies tegen Excelsior (0-1) betekende de vijfde thuisnederlaag in dit seizoen voor sc Heerenveen. Het cynisme bij de achterban ligt op de loer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties